no to oby rodzice uskutecznili sponsoring
Ali uśmiechnięty ogród cz.1
Witajcie
ale dziś piękny dzień był, ciepło jak w lato
no i zakupki się udały, zaraz zdam fotograficzną relację 
i odkryliśmy w Ożarowie ogromną szkółkę krzewów i drzew, ogromna... obejść się nie dało i wszystko i tyle tego że zbzikowałam
i budleje i kalikarpy i wszystko dosłownie
i dużo odmian i ładne drzewka i nie za drogo... ach.. nakupowałabym...ale się powstrzymałam bo tego co najbardziej chciałam mam kijeczki więc ona zasługują na szanse
Tess kupiłam i magnolię
2 odmiana na mojej pozycji pożądania więc nie jest źle... tej co pierwszą chciałam nie było nigdzie ale trudno
ta też piękna
a co mnie rozśmieszyło to to że ja się przygotowałam z magnolii jakie są, i mówię że chcę odmianę z tych wyższych co dorastają do 5 m... a pani mówi że tylko takie 2-3m są i mi pokazuje... i faktycznie na etykietkach wszędzie 2-3 metry nawet na tych co według mojej wiedzy np Galaxy ma 7 metrów...a tam że 3
hehe podejrzewam że mniejsze się lepiej sprzedają i tak piszą
Geniu ten maczek to bylina
i pewnie będzie miała nasionka więc wysieję ją w tym roku dla Ciebie i na pewno się podzielę 
no to czekajcie dzielnie na zdjęcia
i odkryliśmy w Ożarowie ogromną szkółkę krzewów i drzew, ogromna... obejść się nie dało i wszystko i tyle tego że zbzikowałam
Tess kupiłam i magnolię
Geniu ten maczek to bylina
no to czekajcie dzielnie na zdjęcia
-
x-d-a
Alu,
gratuluję udanych zakupów! Ale nie napisałaś, jaką w końcu kupiłaś magnolię.
Ja mam u siebie Galaxy i ona po 5 latach rzeczywiście niewiele urosła - może ma teraz ze 3 metry wysokości. ta odmiana jest bardzo "wąska", nie rozrasta się na boki, rośnie kolumnowo i nie zajmuje dużo miejsca.
U mnie dzisiaj była przepiękna pogoda i cały dzień szalałam w ogrodzie
gratuluję udanych zakupów! Ale nie napisałaś, jaką w końcu kupiłaś magnolię.
Ja mam u siebie Galaxy i ona po 5 latach rzeczywiście niewiele urosła - może ma teraz ze 3 metry wysokości. ta odmiana jest bardzo "wąska", nie rozrasta się na boki, rośnie kolumnowo i nie zajmuje dużo miejsca.
U mnie dzisiaj była przepiękna pogoda i cały dzień szalałam w ogrodzie
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
mam mam Joluś
wykarczowaliśmy dzisiaj śliwę bo i tak nie rodziła i usychała , a tam to by ze dwie magnolie weszły... ale jedna ładniej
będzie po prawej stronie przy pergoli, tylko za tło będzie miała jak i pergola okropną odrapaną z powybijanymi szybami ścianę warsztatu stolarskiego sąsiada... już obiecuje że pomaluje chociaż ale on ma tyle na głowie... ja bym nawet sama to pomalowała... tylko że ta ściana się rozpada... i najpierw trzeba było jakoś porządnie ją zrobić ...
więc w tym roku jak i w poprzednich na pewno będzie szpeciła mi cały ogród.. bo ciągnie się z tyły działki i od frontu ją widać i na prawdę wszystko psuje ;/
-
BOzENA1542
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ona jest w granicy
i to jest właśnie tragedia...
Ja myślałam o bluszczu, ale bez sensu teraz sadzić bo na prawdę najpierw trzeba zrobić porządek z tą ścianą, bo co np. za dwa lata niszczyć bluszcz.... zresztą pytanie czy sąsiad na takowy bluszcz by się zgodził... bo on ma okna wysoko i wątpię żeby mu się podobało brak światła... zresztą jest taka mentalność, że pnącze szkodzi murowi...
Ja myślałam o bluszczu, ale bez sensu teraz sadzić bo na prawdę najpierw trzeba zrobić porządek z tą ścianą, bo co np. za dwa lata niszczyć bluszcz.... zresztą pytanie czy sąsiad na takowy bluszcz by się zgodził... bo on ma okna wysoko i wątpię żeby mu się podobało brak światła... zresztą jest taka mentalność, że pnącze szkodzi murowi...