Miękkie kaktusy
Miękkie kaktusy
Witam
Co zrobić gdy kaktusy są już lekko miękkie ? Wczoraj podlałem je wszystkie i tylko 3 zrobiły się miekkie m.i stenocactus. Jest jakaś rada ?
Co zrobić gdy kaktusy są już lekko miękkie ? Wczoraj podlałem je wszystkie i tylko 3 zrobiły się miekkie m.i stenocactus. Jest jakaś rada ?
-
- 200p
- Od: 13 mar 2009, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jeśli miękkie są ponieważ nie były podlewane zimą i straciły wodę to jest wszystko ok. Natomiast jeśli zrobiły się miękkie po podlaniu to - jak pisał wyżej Mateusz - właśnie zaczęły gnić i raczej już po nich.
Tak czy inaczej przydałyby się foki i to dobrej jakości i ostre.
Tak czy inaczej przydałyby się foki i to dobrej jakości i ostre.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Widzę,że to są kaktuski ode mnie. Może przemarzły podczas podróży, bo o ile pamiętam były wysyłane jakoś w styczniu czy na początku lutego 

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Mi też to na gnicie nie wygląda.
Zrób tak jak pisała Karolina. Zacznij od zroszenia letnią wodą. Potem po 2-3 dniach powtórz zabieg. Zroś obficiej aby korzenie poczuły wodę. Po upływie kilku dni podlej
Zrób tak jak pisała Karolina. Zacznij od zroszenia letnią wodą. Potem po 2-3 dniach powtórz zabieg. Zroś obficiej aby korzenie poczuły wodę. Po upływie kilku dni podlej
Moje doniczkowce i sukulenty