Dala-mój piękny ogród cz.2
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu przyszłam do Ciebie pooglądać narcyze. Śliczne i na dokładkę krokusiki pięknie pasują z żółtą prymulką.
Życzę Ci dużo słońca by pozostałe kwiatki też pokazały uśmiechnięte buzie.
;:2
Życzę Ci dużo słońca by pozostałe kwiatki też pokazały uśmiechnięte buzie.
;:2
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
-
x-d-a
Kochani,
jaka ja dzisiaj jestem szczęśliwa
zmęczona, ale szczęśliwa
Cały dzień świeciło u mnie słoneczko
i było pięknie.
Ja oczywiście cały dzień spędziłam w ogrodzie - począwszy od śniadanka, potem była praca, potem obiadek i jeszcze raz praca.
Ale zrobiliśmy sporo z moim M. - aeracja i wertykulacja trawy, wystawienie wszystkich mebelków ogrodowych, wystawienie i uruchomienie fontanny, wyczyszczenie karcherem ścieżek i placyków, dokończenie nawożenia, podlanie nawiezionych roślinek, uff! i to by było na tyle, ale dzień zleciał.
Alu,
jaką magnolie kupiłaś? bardzo jestem ciekawa, bo też się przymierzam do jakiejś ładnej odmiany, pięknie kwitnącej, ale nie za dużej.
A iryskiem się nie przejmuj, bo może jeszcze zaskoczy Cię i zakwitnie w tym roku?
Magdo,
Twój ogród jest naprawdę tajemniczy, skoro za zwykłych narcyzów robią się pełne...
Carlo,
czasami trzeba też odpocząć od ogrodu...
A mój M. ostatnio coraz bardziej ochoczo pomaga mi w ogrodzie; chyba zaczął doceniać uroki ogrodowego życia.
Aniu,
przede wszystkim życzę zdrowia Twojemu maluszkowi.
A potem to już będziesz mogła poświęcić więcej czasu na ogród, bo w tym tygodniu wiosna woła!
Olu, Ewo,
w nocy był rzeczywiście mały mrozik, a ja nie okryłam mojej brunnery i teraz boję się, że już po niej...
Ale dzień był rewelacyjny!
Aniu, Magdo,
po nocnych przymrozkach w ciągu dnia było przepięknie i cały dzień spędziłam w ogrodzie.
jaka ja dzisiaj jestem szczęśliwa
Cały dzień świeciło u mnie słoneczko
Ja oczywiście cały dzień spędziłam w ogrodzie - począwszy od śniadanka, potem była praca, potem obiadek i jeszcze raz praca.
Ale zrobiliśmy sporo z moim M. - aeracja i wertykulacja trawy, wystawienie wszystkich mebelków ogrodowych, wystawienie i uruchomienie fontanny, wyczyszczenie karcherem ścieżek i placyków, dokończenie nawożenia, podlanie nawiezionych roślinek, uff! i to by było na tyle, ale dzień zleciał.
Alu,
jaką magnolie kupiłaś? bardzo jestem ciekawa, bo też się przymierzam do jakiejś ładnej odmiany, pięknie kwitnącej, ale nie za dużej.
A iryskiem się nie przejmuj, bo może jeszcze zaskoczy Cię i zakwitnie w tym roku?
Magdo,
Twój ogród jest naprawdę tajemniczy, skoro za zwykłych narcyzów robią się pełne...
Carlo,
czasami trzeba też odpocząć od ogrodu...
A mój M. ostatnio coraz bardziej ochoczo pomaga mi w ogrodzie; chyba zaczął doceniać uroki ogrodowego życia.
Aniu,
przede wszystkim życzę zdrowia Twojemu maluszkowi.
A potem to już będziesz mogła poświęcić więcej czasu na ogród, bo w tym tygodniu wiosna woła!
Olu, Ewo,
w nocy był rzeczywiście mały mrozik, a ja nie okryłam mojej brunnery i teraz boję się, że już po niej...
Ale dzień był rewelacyjny!
Aniu, Magdo,
po nocnych przymrozkach w ciągu dnia było przepięknie i cały dzień spędziłam w ogrodzie.
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
DALU najważniejsze , że Ty jesteś zadowolona.
Przypomniałaś mi o fontannie , trzeba rybkom wodę dotlenić.
O meblach ogrodowych pomyślę po świętach.
Dzień przecudny ale ja miałam LENIA , widzę ,że on sobie zawsze kogoś upatrzy.
Z moich prac to odkrycie włókniny z donic z liliami, hostami i szczawikami we foli.
Zaniosłam też 2 makutry do wywiercenia dziur , nawet się nie rozleciały.
Na jutro mam ambitniejsze plany - nawożenie.
Przypomniałaś mi o fontannie , trzeba rybkom wodę dotlenić.
O meblach ogrodowych pomyślę po świętach.
Dzień przecudny ale ja miałam LENIA , widzę ,że on sobie zawsze kogoś upatrzy.
Z moich prac to odkrycie włókniny z donic z liliami, hostami i szczawikami we foli.
Zaniosłam też 2 makutry do wywiercenia dziur , nawet się nie rozleciały.
Na jutro mam ambitniejsze plany - nawożenie.
Dalo ja kupiłam Alexandrine, ma kwiaty biało różowe, mi najbardziej się podobają ciemne różowe, Burgundy jest ładna ale właśnie niższa do 3 m, zastanawiałam się nad nią, ja mam jeszcze magnolię purpurowę Orchid, ale maleńką ze 40 cm... w skrzyni drewnianej, nie wiem kiedy się doczekam jej kwiatów bo rośnie straszliwie powoli...., a dwa lata temu mama ją maleńką kupiła w markecie za grosze...
i jeszcze daje linka z odmianami jakie są i zdjęciami kwiatów na etykietach
http://www.floramedia.pl/site/?co=sklep ... rka=M&typ=
http://www.floramedia.pl/site/?co=sklep ... rka=M&typ=
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Witaj wieczorkiem Dalu. Czytałam, że z mężem popracowaliście w ogródku. Ja równiez byłam na działce, sporo roboty wykonałam, posadziłam wiele roślinek, trochę chwastów wypieliłam, trochę roślin poprzesadzałam. Jutro jadę sadzić lilie, muszę cebulowym podrzucić nawozu, muszę wsadzić zadołowane maliny, które wykopałam z innego miejsca, więc pracy jeszcze dużo przede mną. Ale dobrze, że na ten tydzień jest zapowiadana ładna pogoda to może uda się podgonić prace. Miłego wieczoru życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Dalu jak tam przebiegają prace w ogródku ?
Czy wszystko już wysadzone ?
Przez tydzień ma być pogoda i coraz cieplej, więc ze wszystkim zdążymy na czas.
Czy wszystko już wysadzone ?
Przez tydzień ma być pogoda i coraz cieplej, więc ze wszystkim zdążymy na czas.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki