Drugi iglak płożący- jałowiec Mint Julep ma nadłamane dwie gałęzie. Związałam je sznurkiem aby nie odstawały od miejsca nadłamania ale jak na razie gałęzie są nadwiędnięte. Chyba będę je musiała obciąć
Złamane tuje -
U mnie robotnicy złamali 1/3 tui kulistej. Mmam nadzieje że to zarośnie i nie będzie widać miejsca złamania.
Drugi iglak płożący- jałowiec Mint Julep ma nadłamane dwie gałęzie. Związałam je sznurkiem aby nie odstawały od miejsca nadłamania ale jak na razie gałęzie są nadwiędnięte. Chyba będę je musiała obciąć
- mario-g707
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 25 mar 2009, o 15:50
Poradzi, i owszemmario-g707 pisze:Nieee!!!Nie radzę na razie obcinać.To nic,że są nadwiędniete! Ja bym poczekał choćby parę miesięcy i zobaczył wtedy.Natura zawsze sobie poradzi!No chyba że intuicja podpowiada,że nie ma szans na uzdrowienie.No i chyba że gałązki wyglądają już fatalnie. Pozdrawiam!
[/b]
Cuda to podobno w Erze....
- Aisyrk
- 1000p

- Od: 18 sie 2008, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pisałam w innym wątku, ale nikt mi nie odpowiedział, więc powtórzę jeszcze raz. W sierpniu musiałam przesadzić 5-letnią tuję. Nie wiem, jaka to odmiana, bo dostałam ją w prezencie. Jest zielona, a gałązki i liście ułożone są pionowo. Otóż ma ona teraz z zewnątrz kolor brązowy, a wewnątrz jest żywozielona. Liście ( igły? ) nie są zwiędnięte. Nie wiem, czy ona obumiera i czy można ją jeszcze reanimować?
"....na betonie kwiaty nie rosną ..."