Na działce ewkapaw-2009
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu   psi  ząb   są  to  cebulki   /  podobne  właśnie   do  zęba  psa /  .  Sadzi  się   je  jesienią  .   Ja   pierwszy  raz   zobaczyłam   go   wiosną  ubiegłego  roku   tutaj  na  forum  .  Bardzo  mi  się  spodobał   i   jesienią  trzy  cebulki  dostałam  od  koleżanki   i   już  nie  pamiętam   3  -4   ostatnie   kupiłam  w  sklepie  .  Teraz  czekam   aż  zakwitnie  .

Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków
- ewkapaw
Olu   czy  może   masz  bożykwiat ?   ja  w  ubiegłym  roku  też  dostałam  i  posadziłam  .   W   miejscu  gdzie   sadziłam   jeszcze  nic  nie  widać  -  może   jeszcze  za  wcześnie    .  Nie  mam   doświadczenia   jeśli  chodzi  o     ten  kwiatek
   .  Nie  mam   doświadczenia   jeśli  chodzi  o     ten  kwiatek   

Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo- u mnie pod drzewkiem podobna sceneria jak u Ciebie.Ja też posadziłam je wkoło jabłonki . Trochę chyba jeszcze mniej u mnie kwitnących .A psiego zębu jeszcze wcale nie widać.Nornice go chyba nie zjadły bo sadziłam w pojemniku kilkanascie cebul różnych ale tam jeszcze mało co widać.Muszę jeszcze poczekać.Przyszły tydzień zapowiada się ciepło to wszystko ruszy z kopyta.
Miłej niedzieli.
Maryna. ;:54

Miłej niedzieli.
Maryna. ;:54
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj niedzielnie Ewuniu. Też wczoraj popracowałam na działce, ale pod koniec dnia byłam juz tak zmęczona, że nawet nie chciało mi się robic zdjęć. Jutro również wybieram się na działkę, to trochę porobię fotek. Życzę miłej niedzieli. Muszę jesienią rozglądnąć się za psim zębem bo efektownie wygląda.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki

Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajny ten psi ząb, muszę sobie zapisać i na jesieni zdobyć 
Strasznie mi sie spodobała ta fotka

Strasznie mi sie spodobała ta fotka
Niestety ja u siebie nie moge tak zrobić, buuuuu, bo pod moją jabłonią ulokowała się chyba nornica - widać wydłubane korytarze i dwa lata temu "coś" wyżarło wszystkie cebule, które tam zasadziłam, od tej pory pod jabłonką nic nie sadzę. W tym roku chcę tam jednak zrobić klomb, może posadzę czosnek i szachownice, to zniechęcę to myszowate paskudztwo...ewkapaw pisze:Jeszcze kilka zdjęć krokusów - one kwitną tak krótko

- TAJGA 2008
- 1000p 
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
- ewkapaw
Dzisiaj   byłam   ok. 3 godz   na  działce  .  Było   dość  zimno  ,  słońca  zero   .  Po   sobotniej   /  wieczornej   ulewie    ziemia   mokra   ,  ciężka   i  bardzo  zimna  :x  .    Jestem   jednak  zadowolona   z   efektów  swojej  pracy   -  zawsze  coś  do  przodu   .  Wzruszyłam    i  podsypałam  następne   grządki  kwiatowe  .  Dużo   jeszcze  zostało  do  zrobienia   na   działce   ,  a  i  w  domu  trzeba   zrobić   wiosenne   porządki
   -  zawsze  coś  do  przodu   .  Wzruszyłam    i  podsypałam  następne   grządki  kwiatowe  .  Dużo   jeszcze  zostało  do  zrobienia   na   działce   ,  a  i  w  domu  trzeba   zrobić   wiosenne   porządki    .
  .  

-  zawsze  coś  do  przodu   .  Wzruszyłam    i  podsypałam  następne   grządki  kwiatowe  .  Dużo   jeszcze  zostało  do  zrobienia   na   działce   ,  a  i  w  domu  trzeba   zrobić   wiosenne   porządki
   -  zawsze  coś  do  przodu   .  Wzruszyłam    i  podsypałam  następne   grządki  kwiatowe  .  Dużo   jeszcze  zostało  do  zrobienia   na   działce   ,  a  i  w  domu  trzeba   zrobić   wiosenne   porządki    .
  .  

Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- 
				x-d-a
Ewuniu,
wpadłam z rewizytą do Twojego pięknego ogródka i widzę, że jest już ładnie uporządkowany i sporo kwiatków u Ciebie kwitnie.
Na ostatnim zdjęciu to chyba omieg - bardzo duże ma już pąki! i niebawem śliczne żółte słoneczka rozświetlą Twój ogród.
Jeśli pozwolisz, powolutku będę zwiedzać Twój ogródek.
Serdecznie pozdrawiam

wpadłam z rewizytą do Twojego pięknego ogródka i widzę, że jest już ładnie uporządkowany i sporo kwiatków u Ciebie kwitnie.
Na ostatnim zdjęciu to chyba omieg - bardzo duże ma już pąki! i niebawem śliczne żółte słoneczka rozświetlą Twój ogród.
Jeśli pozwolisz, powolutku będę zwiedzać Twój ogródek.
Serdecznie pozdrawiam

- ewkapaw
Agnieszko   pomidory   będą    już  tylko  po  jednej  stronie   -   druga  strona   alejki    

Dala zapraszam do mnie , a ja będę wędrować w Twoim ogrodzie .

Dala zapraszam do mnie , a ja będę wędrować w Twoim ogrodzie .

Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków
- ewkapaw
PRIAM  niestety   u  mnie  psi ząb   jest   dopiero   pierwszy  rok   .  Zdjęcie   będzie   dopiero  jak  zakwitnie   ,   a   wtedy   na pewno    wstawię  zdjęcie    

Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków