Jollu, masz odpowiedź
Nowy ogród Jacka cz.2
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Izo-tu.ja, , cieszę się, że kwiatki doszły. Niech ładnie rosną u Ciebie
Aniu Cz., właśnie sobie uświadomiłem, że taką samą skalnicę dostałem od Ciebie
Ładnie rośnie obok skalnicy Arendsa. One są chyba tolerancyjne, jeśli chodzi o światło i bardziej wrażliwe na brak wody.
A to skalniaki po zimie:
rozchodniki od GrzegorzaB.

gęsiówka macedońska'Variegata'

Izo-tu.ja, , cieszę się, że kwiatki doszły. Niech ładnie rosną u Ciebie
Aniu Cz., właśnie sobie uświadomiłem, że taką samą skalnicę dostałem od Ciebie
A to skalniaki po zimie:
rozchodniki od GrzegorzaB.

gęsiówka macedońska'Variegata'

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Aniu jeżeli to nie kłopot to proszę bardzo mi się ta skalnica podobaanna czarnota pisze:Jak chcesz możesz to mieće-genia pisze:Jacku co jest na tym zdjęciu ma takie zielono żółte liście bardzo mi się podoba.kwiatostany podobne do żurawkiTo skalnica cienista, bardzo wdzięczna roślinka, my mamy blisko więc nie trzeba będzie wysyłać
Jacku a do Ciebie to zaglądałam co jakiś czas tylko teraz pierwszy raz coś pisze... mam nadzieję, że Ci się wszystko przyjęło a jak nie to znowu się umówimy jak będę w Warszawie
Genia
- JacekP

Wczoraj miałem bardzo pracowity dzień i nawet nie wchodziłem na forum. Udało mi się przywieźć kolejne taczki ziemi pod ogród ziołowy i uzupełnić ziemią zmieszaną z popiołem skalniak.
Aniu Cz. oczywiście dostaniesz ode mnie tego rozchodnika. To rozchodnik biały.
Gdyby Geniu, Ania Cz. nie mogła, to ja się chętnie z Tobą podzielę skalnicą cienistą 'Aureopunctata'
Dziękuję Przemku za zdjęcia. Będę patrzył jak zakwitnie, czy mam tę samą odmianę.
Myślę Jollu, że wystarczy, jak podsypiesz swoją skalnicę ziemią próchniczną wymieszaną z piaskiem lub żwirkiem
Aniu Cz. oczywiście dostaniesz ode mnie tego rozchodnika. To rozchodnik biały.
Gdyby Geniu, Ania Cz. nie mogła, to ja się chętnie z Tobą podzielę skalnicą cienistą 'Aureopunctata'
Dziękuję Przemku za zdjęcia. Będę patrzył jak zakwitnie, czy mam tę samą odmianę.
Myślę Jollu, że wystarczy, jak podsypiesz swoją skalnicę ziemią próchniczną wymieszaną z piaskiem lub żwirkiem
- JacekP

Geniu, trzeci obrazek to tak jak podpisałem - gęsiówka macedońska, nie rozchodnik
Jeśli jej nie masz, to powiedz.
Jollu, Geniu, tak naprawdę to jeszcze nie prezentowałem tu na forum moich rozchodników, a mam ich ok. 25. One się bardzo łatwo przyjmują, więc przywoziłem je, gdzie tylko spotkałem. Na nowym skalniaku będą się ładnie prezentowały, a rozchodniki okazałe już rosną przed skalniakiem
Jollu, Geniu, tak naprawdę to jeszcze nie prezentowałem tu na forum moich rozchodników, a mam ich ok. 25. One się bardzo łatwo przyjmują, więc przywoziłem je, gdzie tylko spotkałem. Na nowym skalniaku będą się ładnie prezentowały, a rozchodniki okazałe już rosną przed skalniakiem