Co nowego u jol_ki - 2009
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Joluniu już możesz oczyścić trytomę , oberwij te stare uschnięte liście . U nas przedwczoraj było -9 w nocy . Dziś już jest trochę cieplej , ale jeszcze gdzieniegdzie leży śnieg . Wrzosy są naprawdę pięknymi krzewinkami , ja mam ich też sporo .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosieńko dzięki za cynka
w weekend na pewno oczyszczę trytomy
dziś odkryłam róże na kiju, agrowłókninę zostawiłam jednak w pogotowiu, gdyby zapowiedziano przymrozek będę je znów okrywać
dziś odkryłam róże na kiju, agrowłókninę zostawiłam jednak w pogotowiu, gdyby zapowiedziano przymrozek będę je znów okrywać
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje są jeszcze w kubraczkach , bo odkrywam je dopiero w kwietniu . Jeszcze są u nas nocne przymrozki , a pogodynki nie mówią . Przedwczoraj było u nas -9 w nocy . na razie nic jeszcze nie robiłam przy roślinkach .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
-
jol_ka
- 1000p

Magduś, wiesz że ja mocno zapracowana ostatnio jestemKarolcia pisze:Jolu,wiosna już nastała i na pewno masz już pierwsze kwiaty w ogrodzie?
Ja poproszę o fotki
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu i gdzie te obiecane fotki kwiecia z ogródka ?
Czekam, czekam idoczekać się nie mogę.........

Czekam, czekam idoczekać się nie mogę.........
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Jolu, jakoś ostatnio zgubiłam Twój wątek i nie odpowiedziałam Ci na pytania. Tak, przed przesadzaniem wrzosów trzeba je opryskać i przyciąć lekko. Ja zamierzam jutro opryskać (wieczorem, jeśli nie będzie wiatru), a w połowie przyszłego tygodnia leciutko przyciąć. Przesadzanie chciałabym zacząć za jakieś 10 dni, zaraz po świętach.
Piękne masz kępy krokusów. U mnie niestety tylko pojedyncze sztuki, ale dziś nacieszyłam oczy feerią barw u Geni
Piękne masz kępy krokusów. U mnie niestety tylko pojedyncze sztuki, ale dziś nacieszyłam oczy feerią barw u Geni
-
jol_ka
- 1000p

Witam wszystkich i przepraszam, że tak bardzo Was i swój wątek ostatnio zaniedbuję - przydałoby się wydłużyć nieco dobę, może wtedy wyrobiłabym się z większością obowiązków
na przyjemności czasu niet
Agness zdjecia są, ale niestety jakoś się same nie chcą wgrać na serwer
muszę je chyba bardziej zmotywować 
Grażynko nie będę nic obiecywać, ale może w najbliższym czasie uda się zamieścić tu nieco kwiecia ;)
Aniu Twoje - moje wrzoski opryskane już 2 razy wedle Twoich zaleceń, przesadzać będę pewnie dopiero po świętach
dzięki za przypomnienie o przycięciu!!
Krokusy niestety już przekwitły, zdążyłam im jednak cyknąć trochę fotek więc będzie czym cieszyć oczy..
Lucy napisz jak tam dalie - będzie z nich coś??
przebiśniegi od mamy już przekwitły niestety
Teraz w ogrodzie jest czas puszkini, śniedka i cebulicy. Zakwitły też miniaturowe narcyzy, a ich więksi bracia mają już popękane pączki
lecę teraz pobuszować w Waszych ogrodach
Agness zdjecia są, ale niestety jakoś się same nie chcą wgrać na serwer
Grażynko nie będę nic obiecywać, ale może w najbliższym czasie uda się zamieścić tu nieco kwiecia ;)
Aniu Twoje - moje wrzoski opryskane już 2 razy wedle Twoich zaleceń, przesadzać będę pewnie dopiero po świętach
Krokusy niestety już przekwitły, zdążyłam im jednak cyknąć trochę fotek więc będzie czym cieszyć oczy..
Lucy napisz jak tam dalie - będzie z nich coś??
Teraz w ogrodzie jest czas puszkini, śniedka i cebulicy. Zakwitły też miniaturowe narcyzy, a ich więksi bracia mają już popękane pączki
lecę teraz pobuszować w Waszych ogrodach
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
-
jol_ka
- 1000p

cofnijmy się więc o tydzień - zdjęcia z 29 marca
zapraszam do oglądania
szkółka ;) teraz roślinki już trochę większe, część z nich nocuje już na tarasie

tak wyglądała trytoma po zimie.. obcięłam ją ' na chłopaka' i wczoraj zauważyłam pierwsze młode listki

i krokusiki

pierwiosnek

i narcyzy

wystarczy?? ;)
zapraszam do oglądania
szkółka ;) teraz roślinki już trochę większe, część z nich nocuje już na tarasie

tak wyglądała trytoma po zimie.. obcięłam ją ' na chłopaka' i wczoraj zauważyłam pierwsze młode listki

i krokusiki

pierwiosnek

i narcyzy

wystarczy?? ;)
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki