Mój mały ogródek - Isia cz.2
- markussch01
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- Isia

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no tak, nie można sie załamywać
na szczęście zaświeciło słońce i śnieg sie roztopił
Markusie dzięki, że zajrzałeś
kalina ma słoneczko do 11 i później po 15 (w południe jest zasłonięta przez dom)
Edytko to świetny pomysł kupić sobie jakąś roślinkę na pocieszenie
chyba w piatek wybiorę sie do ogrodniczego
a to taki domowy przerywnik

Markusie dzięki, że zajrzałeś
Edytko to świetny pomysł kupić sobie jakąś roślinkę na pocieszenie
a to taki domowy przerywnik

-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Isia napisała:
Isiu dziękuję, wiem, że zdjęcie niezby wyraźne, kwiaty ma podobne do pachnącej, tylko okazalsze wiechy, tą drugą (buldeneż) znam i mam. Czy zauważyłaś, że kalina burkwooda to ma pąki w różu a gdy rozkwita, to robią sie białe?Elu trudno mi odpowiedziec na Twoje pytanie niestety zdjecie zrobione dosyć daleko i samego kwiatu nie widać pokażę Ci moje kaliny 1. pachnąca kalina burkwooda 2. kalina koralowa (?) czy pachnie nie wiem
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Isiu, dziękuję. To zdjęcie mnie przekonało, tamta kalina jest taka sama. Ja robiłam zdjęcie ogólne, zachwycałam się kwieciem w styczniu, teraz córka przesyła mi zdjęcia kwitnących roślin znając mojego "ogrodowego bzika". U nas kalina później kwitnie i chyba krócej, bo najpierw mróz potem nagle "buchnie " ciepłem. Przyznam się, że zamówiłam tę kalinę i kalinę japońską w dwu kolorach - i gdzie moje postanowienie, że nie sadzę roślin wrażliwych na mrozy
.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Dziś byłam w szkółce u państwa Baranowskich, dostałam też telefon z Rosarium i róże odbieram we wtorek. Do Duftwolke mam etykietę, wysokość jej to 50 - 70 cm więc świetnie nadaje się jako rabatowa, też jako róża cięta do wazonu. Nie kupuję już róż w marketach, w zeszłym roku kupiłam drugiego Chopina i Mazowsze, niestety, nie przeżyły zimy.