Mój ogródek - chatte /cz.5/
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jeśli to folia PE, a taka najprawdopodobnie jest, to mam smutną wiadomość. Nie istnieje klej do PE. Można to jedynie spawać. Np. żelazkiem...
Jak odróżnić, czy folia jest PE, czy PCV? Zapalić kawałek i zgasić. Jeśli zapach będzie podobny do palonej świeczki, to jest to PE. Jeśli natomiast ostry, drażniący, to mamy do czynienia z PCV. Inne przezroczyste folie są rzadkością.
Jak odróżnić, czy folia jest PE, czy PCV? Zapalić kawałek i zgasić. Jeśli zapach będzie podobny do palonej świeczki, to jest to PE. Jeśli natomiast ostry, drażniący, to mamy do czynienia z PCV. Inne przezroczyste folie są rzadkością.
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Dzięki Grzesiu. A ja Cię molestuję w Twoim wątku
Twoja szklarnia jest piękna! To wyższa szkoła jazdy, nie dla mojego M.
Krzysiu, dziękuję za te przydatne informacje
Muszę gdzieś zaopisać, bo na pewno zapomnę i jak będę potrzebowała testu, to bedę wiedziała, ze wiedziałam
Gorzej, jak zapomnę też, gdzie to zapisałam
Wtedy ostatecznie poprosze Cię o pomoc ;) 
Twoja szklarnia jest piękna! To wyższa szkoła jazdy, nie dla mojego M.
Krzysiu, dziękuję za te przydatne informacje
Gorzej, jak zapomnę też, gdzie to zapisałam
- chatte
- Przyjaciel Forum

Ewuś, nawet gdyby Grześ miał czas i chęci, to i tak nic z tego, bo nie mam "budulca".
Moja szklarenka jest z drewnianych okien, w dodatku różnowymiarowych (M tym tłumaczył niedokładność).
Kochani, jestem wielce wznurzona i musze się wyżalić. Wróciłam chwilę temu z ogródka tak zdenerwowana, ze łapy mi się trzęsły. Wyobraźcie sobie, że robiłam zdjęcia, kiedy z wielkim pluskiem do oczka wpadł kamień, rzucony przez sąsiada do mojego ogródka. Kiedy powiedziałam, zeby mi nie wrzucał do ogródka kamieni, odpowiedział, ze on nic nie rzuca, tylko gra w piłkę z wnukiem. To tak, jakbym złapała złodzieja za rękę, a on na to, ze to nie jego ręka! I co z takim można zrobić? ...
Juz naprawdę nie wiem
Zrobiłam zdjęcie mojej rustykalnej pergoli i paru kwiatków, bo wreszcie wylazły krokusy i nawet na chwilę otwarły się dziś ranniki, ale akumulatorki się wyczerpały i już nie zdążyłam zgrać zdjęć na komputer.
Moja szklarenka jest z drewnianych okien, w dodatku różnowymiarowych (M tym tłumaczył niedokładność).
Kochani, jestem wielce wznurzona i musze się wyżalić. Wróciłam chwilę temu z ogródka tak zdenerwowana, ze łapy mi się trzęsły. Wyobraźcie sobie, że robiłam zdjęcia, kiedy z wielkim pluskiem do oczka wpadł kamień, rzucony przez sąsiada do mojego ogródka. Kiedy powiedziałam, zeby mi nie wrzucał do ogródka kamieni, odpowiedział, ze on nic nie rzuca, tylko gra w piłkę z wnukiem. To tak, jakbym złapała złodzieja za rękę, a on na to, ze to nie jego ręka! I co z takim można zrobić? ...
Juz naprawdę nie wiem
Zrobiłam zdjęcie mojej rustykalnej pergoli i paru kwiatków, bo wreszcie wylazły krokusy i nawet na chwilę otwarły się dziś ranniki, ale akumulatorki się wyczerpały i już nie zdążyłam zgrać zdjęć na komputer.
- Grzesiu
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iza chęci to ja mam wieeeelkie.....
Ale gorzej z dotarciem do Ciebie....
I co by Twój M powiedział.....no jak to tak może być.....zaraz by się zapytał czy jego praca Ci się nie podoba???
A moja szklarnia też jest z różnych okien....
dziś byłem na działce, zrobiłem fotki ale miałem identyczną sytuacje co Ty z baterią aparatu.....
a z zewnątrz szklarni nie zrobiłem bo lało jak w porze deszczowej w Amazonii...
Ale ciekawość mnie zżera na te Twoje pergolki....
Ale gorzej z dotarciem do Ciebie....
I co by Twój M powiedział.....no jak to tak może być.....zaraz by się zapytał czy jego praca Ci się nie podoba???
A moja szklarnia też jest z różnych okien....
dziś byłem na działce, zrobiłem fotki ale miałem identyczną sytuacje co Ty z baterią aparatu.....
a z zewnątrz szklarni nie zrobiłem bo lało jak w porze deszczowej w Amazonii...
Ale ciekawość mnie zżera na te Twoje pergolki....
- chatte
- Przyjaciel Forum

Aga, takiego sąsiada nie życzę najgorszemu wrogowi. W ubiegłym roku przedziurawił mi takim kamieniem folię w oczku, ale nie złapałam go na tym. Teraz złapałam - i co z tego? Ech ...
Pergola to nic nadzwyczajnego. Rustykalna ...
Grzesiu, dziękuję za same chęci
Wydaje mi się, ze Twoja szklarnia jest z okien plastikowych? Też mi się taka marzy. Na razie moje drewniane obłażą z farby
i bedę musiała posprzątać te "obierki" zanim przygotuję ziemię.
A pergolka jest tylko jedna na razie
Pergola to nic nadzwyczajnego. Rustykalna ...
Grzesiu, dziękuję za same chęci
Wydaje mi się, ze Twoja szklarnia jest z okien plastikowych? Też mi się taka marzy. Na razie moje drewniane obłażą z farby
A pergolka jest tylko jedna na razie