Moje kwiatuszki
- katarzyneczka
- 1000p 
- Od: 1 mar 2009, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne maluszki, oby wszystkie się przyjęły i zdrowo rosły jak na drożdżach 

Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)

Moje wątki Zapraszam;)
Mam Twoją gloksynię
 .
 .Szukałam jej i przeglądając wątek naszej koleżanki stwierdziłam, że dzieje się tu coś niesamowitego. Jednego dnia Marzenka pisze:
dostałam listek
drugiego: wypuszcza mi sadzonki
trzeciego: kwitnie

Moje rośliny to się muszą namyślić czy im się chce u mnie rosnąć, a potem powoli coś tam wypuszczają.
Ale na serio, mniej więcej w tym samym czasie sadziłyśmy i zupełnie inny efekt.
A przy okazji podziękuję tutaj na forum za skrętniczka i fiołeczka

- 
				marzena 63
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiolu
niech Ci skrętnik i fiołek szybko rosną jak moje gloksynie.Jutro pokażę zdjęcia aktualne.
Ariadno
mam do Ciebie pytanie odnośnie dawali.Czy ja ją dobrze wsadziłam,bo w googlach szukałam i pisze żeby "nóżki " wsadzić do ziemi,ale nie wiem czy całe czy tylko końcówki.(zdjecie na 60 stronie)

niech Ci skrętnik i fiołek szybko rosną jak moje gloksynie.Jutro pokażę zdjęcia aktualne.
Ariadno
mam do Ciebie pytanie odnośnie dawali.Czy ja ją dobrze wsadziłam,bo w googlach szukałam i pisze żeby "nóżki " wsadzić do ziemi,ale nie wiem czy całe czy tylko końcówki.(zdjecie na 60 stronie)
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków

Spis moich linków
- 
				marzena 63
Wiolu
zdjecia moich gloksyń -czerwona peoniowa,czerwona zwykła,fioletowa i jasny róż

zobaczcie gdzie tworzy bulwę i puszcza korzenie moja ostatnia gloksynia któą ukorzeniam.W miejscu uszkodzenia liścia :P

zdjecia moich gloksyń -czerwona peoniowa,czerwona zwykła,fioletowa i jasny róż

zobaczcie gdzie tworzy bulwę i puszcza korzenie moja ostatnia gloksynia któą ukorzeniam.W miejscu uszkodzenia liścia :P

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków

Spis moich linków
- Antooosia
- 1000p 
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
Marzeno przejrzałam Twój wątek od deski do deski.Dech zapiera Twoja kolekcja hibiscusów(wiesz,ja maniaczka 8) ),są ,są...brak słów....
U Ciebie wszystko kwitnie,wszystko się przyjmuje...cudowne masz ręce do rośłinek.A i one wspaniale rosną.Gratuluję.

U Ciebie wszystko kwitnie,wszystko się przyjmuje...cudowne masz ręce do rośłinek.A i one wspaniale rosną.Gratuluję.

Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...

- 
				marzena 63
Kingo 
dziękuję za miłe słowa 

Na razie z moimi kochanymi hibkami jakoś sie dogaduję.Nie ukorzeniła mi się tylko jedna sadzonka do tej pory.Zobaczymy jak będzie z moimi ostatnimi sadzonkami co dostałam.Chucham i dmucham na nie ,żeby tylko wszystkie się ukorzeniły.A jest tego mnóstwo.Juz sama się zastanawiam czy za bardzo nie przeginam z tymi hibkami.Gdzie ja to postawię jak mi zaczną rosnąć.Już teraz robi się ciasno.
Jak tylko zrobi się ciepło to od razu wynoszę je na balkon i na taras :P

dziękuję za miłe słowa

Na razie z moimi kochanymi hibkami jakoś sie dogaduję.Nie ukorzeniła mi się tylko jedna sadzonka do tej pory.Zobaczymy jak będzie z moimi ostatnimi sadzonkami co dostałam.Chucham i dmucham na nie ,żeby tylko wszystkie się ukorzeniły.A jest tego mnóstwo.Juz sama się zastanawiam czy za bardzo nie przeginam z tymi hibkami.Gdzie ja to postawię jak mi zaczną rosnąć.Już teraz robi się ciasno.
Jak tylko zrobi się ciepło to od razu wynoszę je na balkon i na taras :P
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków

Spis moich linków
- Antooosia
- 1000p 
No,hibkom najlepiej  na powietrzu.Ja mam jednego takiego delikwenta(czerwony pusty,drzewko).On kwitnie wyłącznie na zewnątrz.W domu nie zdarzyło mu się nigdy.No,chyba,że wniesiony z tarasu jesienią,to owszem,z rozpędu rozwija wcześniej wypusczone pączki...ale też kocham je strasznie.
Niestety,w tym roku pożegnałam się z kilkoma,o jednego walczę...coś im nie pasuje...nie wiem,co

Niestety,w tym roku pożegnałam się z kilkoma,o jednego walczę...coś im nie pasuje...nie wiem,co

Pozdrawiam,Kinga.

- 
				marzena 63
Kingo
mi bardzo podobają sie hibiskusy w formie drzewka.Kilka sadzonek próbuję w ten sposób poprowadzić.Zobaczymy co z tego wyjdzie.
zdjęcia moich roślinek
kalanchoe o ślicznych kwiatkach w formie dzwoneczków

moja palczycha

od Ariadny-wypuszcza mi już nowy listeczek

Ariadno-to też od Ciebie.Wsadziłam do wody i juz puściło korzonki,ale nie wiem co to za roślinka

mi bardzo podobają sie hibiskusy w formie drzewka.Kilka sadzonek próbuję w ten sposób poprowadzić.Zobaczymy co z tego wyjdzie.
zdjęcia moich roślinek
kalanchoe o ślicznych kwiatkach w formie dzwoneczków

moja palczycha

od Ariadny-wypuszcza mi już nowy listeczek

Ariadno-to też od Ciebie.Wsadziłam do wody i juz puściło korzonki,ale nie wiem co to za roślinka

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków

Spis moich linków
- 
				marzena 63
Ariadno
dziękuję i jeszcze jedna już ostatnia do rozszyfrowania

A może pamiętasz jak kwitnie fuksja którą od Ciebie dostałam?

dziękuję i jeszcze jedna już ostatnia do rozszyfrowania

A może pamiętasz jak kwitnie fuksja którą od Ciebie dostałam?
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków

Spis moich linków
- Antooosia
- 1000p 
Marzeno moim pierwszym hibiscusem był kawałek gałązki skubnięty w przedszkolu córki i od niechcenia wciśnięty w ziemię...on właśnie teraz jest drzewkiem.
Wiesz,w sprzedaży są drzewka i krzaczki,ale wszystkie one potraktowane zostały tym środkiem skarlającym i trzeba naprawdę dużej cierpliwości,by zaczęły normalnie rosnąć.
A jakiego koloru dzwoneczki ma to kalanchoe?Mam takie samo,o różowych kwiatuszkach .Ani się obejrzysz,jak ono zakwitnie...
 .Ani się obejrzysz,jak ono zakwitnie...

Wiesz,w sprzedaży są drzewka i krzaczki,ale wszystkie one potraktowane zostały tym środkiem skarlającym i trzeba naprawdę dużej cierpliwości,by zaczęły normalnie rosnąć.
A jakiego koloru dzwoneczki ma to kalanchoe?Mam takie samo,o różowych kwiatuszkach
 .Ani się obejrzysz,jak ono zakwitnie...
 .Ani się obejrzysz,jak ono zakwitnie...Pozdrawiam,Kinga.