straszą nas
Ogród Moni cz.1
W którym Rzeszowie??? w moim było dziś (-1)...hmmmAszka pisze:to fakt,najstarsi i górale nie pamiętają takiej zimy ale podobno[o ile dobrze słyszałam] to w 1963 roku w Rzeszowie dzisiaj było minus 31 stopni a wczoraj czytałam ,że koniec z ociepleniem globalnym bo idzie ochłodzenie
ale słońce świeciło, więc temperatura odczuwalna była wyższa...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- EdytaB
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Monika
trafiłam do Twojego ogrodu dopiero teraz i widzę, ze zostane częstrzmym gościem, to co posadziłaś w poprzednim sezonie w tym powinno dać już spory efekt.
Róża Aloha jest śliczna
Przeczytałam również , że jednym z Twoich chciejstw jest tamaryszek, podobnie jak moim.
Zakupiłam nawet jeden ten 4-pręcikowy (jeśli się nie pomyliła w nazwie) ten kwitnie wiosną, jest jeszcze 5-pręcikowy kwitnący w lipcu i ma podobno bardziej fioletowe kwiaty (tak przynajmniej zapewnia mnie koleżanka, która go nabył) więc posadzone razem, prowadzone z czasem jak jedno drzewo mogą dać fajny efekt . Co o tym myślisz
trafiłam do Twojego ogrodu dopiero teraz i widzę, ze zostane częstrzmym gościem, to co posadziłaś w poprzednim sezonie w tym powinno dać już spory efekt.
Róża Aloha jest śliczna
Zakupiłam nawet jeden ten 4-pręcikowy (jeśli się nie pomyliła w nazwie) ten kwitnie wiosną, jest jeszcze 5-pręcikowy kwitnący w lipcu i ma podobno bardziej fioletowe kwiaty (tak przynajmniej zapewnia mnie koleżanka, która go nabył) więc posadzone razem, prowadzone z czasem jak jedno drzewo mogą dać fajny efekt . Co o tym myślisz
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Edytko - lista już sie nieco pomniejszyła, bo kilka roślin z tej listy już nabyłam m.in tamaryszki - mam już 4 i 5-pręcikowyEdytaB pisze:Cześć Monika
Róża Aloha jest ślicznaPrzeczytałam również , że jednym z Twoich chciejstw jest tamaryszek, podobnie jak moim.

Witaj, Moniko!
Pozpacerowałam po Twoim ogrodzie, zresztą juz nie po raz pierwszy...
Bardzo mi się u Ciebie podoba, mnóstwo przeróżnych roślin i pięknych róż. Jestem pod wrażeniem Twojego 'Chopin'a'. Koniecznie muszę go kupić w tym roku!!!
Widze, że też szalejesz z zakupami
Teraz tylko żeby pogoda dopisała zdążyć to wszystko posadzić bo teraz jest najlepszy czas na sadzenie.
Pozpacerowałam po Twoim ogrodzie, zresztą juz nie po raz pierwszy...
Widze, że też szalejesz z zakupami