Troche cierpliwosci
   Troche cierpliwosci 

bedzie ok
 bedzie ok

Przepraszam ,ale nie bardzo wiem o co pytasz. Domyślam się że pytasz się czy sadzonki pomidorów należy sadzić na miejsce stałe w polu,czy pod folią , razem z plastikowymi pojemnikami w których dotychczas rosną. Oczywiście że nie , korzenie z ziemią wyjmuje się z pojemnika w którym dotychczas rosły( przed tą czynnością zwilża się ziemię w pojemnikach, wtedy nie kruszy się ziemia po wyjęciu z pojemnika) i sadzi się do ziemi tylko same korzenie z ziemią.Krzysztof Nowicki pisze:Tadeuszu witam ,powiedz mi czy pomidory w tych pojemnikach z foli razem do gruntu sadzić?

Ja z rozsada mam zamiar zrobić tak jak moja mama od wielu lat z olbrzymim sukcesem, a więc zamiast pikować ją w doniczki, kiedy trochę jeszcze podrośnie popikuję gęsto pod folią. Na noc rzecz jasna będę na początku przykrywać włókniną. Dzięki temu sadzonki będą grube, mięsiste i ciemno zielone. Moja mama to ekspert w dziedzinie pomidorów. Co roku robi 120 litrów gęstego przecieru w butelki. Sadzi około 100 krzakówelik_49 pisze:Nie martw się , do czasu kiedy bedzie się wysadzać do gruntu urosną, w tym roku na pewno to będzie później niz w ubiegłym roku, moje są wieksze ale mogą być bardziej wyciągnięte a to też niedobrze, i co będę je sadzić na leżąco