Pozostaje jedynie powspominać lato:

Odnalazłam jeszcze zdjęcia roży Elmshorn - w miarę przekwitania płatki jaśnieją.

Może dlatego, że ją przesadzałam jesienią, trochę kiepsko to zniosła, no i dlatego była osłabiona.
  Może dlatego, że ją przesadzałam jesienią, trochę kiepsko to zniosła, no i dlatego była osłabiona.

?
 ?

to może być wina przesadzania. Moja przesadzona jesienią Sympatia też trochę przemarzla tzn. został tylko 1 pęd z 3. Ale nie ma co się martwić. Odbiją nowe pędy z jeszcze większą siłą
 to może być wina przesadzania. Moja przesadzona jesienią Sympatia też trochę przemarzla tzn. został tylko 1 pęd z 3. Ale nie ma co się martwić. Odbiją nowe pędy z jeszcze większą siłą  

bajka!!!
 bajka!!! Pędy są cały rok żywo zielone.
 Pędy są cały rok żywo zielone.
 Elmshorn będzie wielkim krzewem na 2m szerokości i 2m wysokości
 Elmshorn będzie wielkim krzewem na 2m szerokości i 2m wysokości   Można z niej też sadzić żywopłoty.
 Można z niej też sadzić żywopłoty. . Przez ostatnie lata królowania iglaków były trochę odsunięte na bok. Jak to dobrze, że można już kupić konkretne odmiany a nie tylko rożę "żółtą', "czerwoną" czy "różową".
 . Przez ostatnie lata królowania iglaków były trochę odsunięte na bok. Jak to dobrze, że można już kupić konkretne odmiany a nie tylko rożę "żółtą', "czerwoną" czy "różową".  

A pogoda dopisuje nam działkowcom
 A pogoda dopisuje nam działkowcom  ,oby jak najdłużej.
 ,oby jak najdłużej.
 Niestety jest to większy wydatek, biorąc pod uwagę kilkadziesiąt róż
 Niestety jest to większy wydatek, biorąc pod uwagę kilkadziesiąt róż   

Dlatego wiosną daję jakiś tańszy a po pierwszym kwitnieniu Substral.
 Dlatego wiosną daję jakiś tańszy a po pierwszym kwitnieniu Substral. Nawiozłam część róż, jutro reszta i trzeba się wziąć za cięcie!
 Nawiozłam część róż, jutro reszta i trzeba się wziąć za cięcie!
 .Dzisiaj powtórka!
 .Dzisiaj powtórka!