niestety co do jodły kalifornijskiej to dorasta w polsce do 20 m wysokości - a w warunkach naturalnych do ok 40
Ogród Babopielki r.2009
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
wow - piękna szkółka
będziesz miała co sadzić w ogródku
niestety co do jodły kalifornijskiej to dorasta w polsce do 20 m wysokości - a w warunkach naturalnych do ok 40
tak więc trochę duża urośnie dlatego wolę koreańską - bo w polsce dorasta do ok 8-10 m
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
JolantaGraj - miejsce musi się znależć
tylko trzeba się naszukać ,a nie chcę popełnić błędu i wsadzać byle gdzie, bo póżniej muszę to przesadzać
aanulka to chyba wszyscy tak mają
kupią jakieś rośliny ,a póżniej pół dnia z nimi po ogrodzie biegają ,żeby znależć odpowiednie miejsce
Ja tak mam z każą nową rośliną
EdytaB -kompozycję możesz przenieść do siebie
a jodły warto sadzić ,jak masz miejsce to wszystkie trzy ,a nawet więcej
k-c no właśnie teraz to ja już wiem jak ona szybko rośnie ,ale jak małą sadziłam ,to nie miałam takiej wyobrażni ,że za ileś tam lat to będzie potężne wysokie drzewo
Zgadzam się z Tobą ,jodła koreańska wolniej rośnie
i też jest piękna
To moja jodła koreańska , ma około15 lat ,a wysokości tyle co 7 letnia kalifornijska

anna czarnota - mam Laurowiśnię dobrze kojarzysz
tylko moja jest inna, rośnie bardziej na boki ,a ta w górę i dlatego ja kupiłam 
Nie wiedziałam ,że gęsi lubią takie liście
a moja w tym roku przymarzła i chyba sporo z niej będę musiała ściąć 
aanulka to chyba wszyscy tak mają
Ja tak mam z każą nową rośliną
EdytaB -kompozycję możesz przenieść do siebie
k-c no właśnie teraz to ja już wiem jak ona szybko rośnie ,ale jak małą sadziłam ,to nie miałam takiej wyobrażni ,że za ileś tam lat to będzie potężne wysokie drzewo
Zgadzam się z Tobą ,jodła koreańska wolniej rośnie
To moja jodła koreańska , ma około15 lat ,a wysokości tyle co 7 letnia kalifornijska

anna czarnota - mam Laurowiśnię dobrze kojarzysz
Nie wiedziałam ,że gęsi lubią takie liście
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bożenko bardzo się cieszę, że patyczki puszczają.
Ale daj je do chłodniejszego miejsca, żeby miały czas się ukorzenić.
Bo w cieple wypuszczą tylko listki a potem zwiędną i uschną, jeśli nie będą miały korzonków.
Wysoka temp. nie zawsze sprzyja wytwarzaniu korzeni.

Ale daj je do chłodniejszego miejsca, żeby miały czas się ukorzenić.
Bo w cieple wypuszczą tylko listki a potem zwiędną i uschną, jeśli nie będą miały korzonków.
Wysoka temp. nie zawsze sprzyja wytwarzaniu korzeni.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Agawa
- 1000p

- Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Bożenko niezła ta hodowla patyczków. Wiesz, po cichutku Ci powiem, że podkradłam trochę patyków z parku. Zawsze w tym miejscu kwitły krzewuszki, chciałam mieć kilka więcej. A teraz okazało sie, że to forsycja
, próbuję równiez irgę ukorzenić, zobaczymy, ognik jakoś nie bardzo chce
Innych patyków brak, chyba, że ponownie wybiorę się do parku 
- EdytaB

- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz zacięcie - trzymam kciukiAgawa pisze:Bożenko niezła ta hodowla patyczków. Wiesz, po cichutku Ci powiem, że podkradłam trochę patyków z parku. Zawsze w tym miejscu kwitły krzewuszki, chciałam mieć kilka więcej. A teraz okazało się, że to forsycja![]()
, próbuję równiez irgę ukorzenić, zobaczymy, ognik jakoś nie bardzo chce
Innych patyków brak, chyba, że ponownie wybiorę się do parku
- kubanki

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Bożenko, czytam, że Ci przemarzła laurowiśnia. Tadeusz opisywał, że jego też przemarzają, ale on ich nie tnie, tylko pozwala powoli liściom przemarzniętym poopadać, a nowe wyrastają dalej. Zobacz zresztą u niego w wątku, pisała o tym parę dni temu. Moja jedna z czterech ma brzydkie brązowe liście, reszta w porządku, ale mają domki z włókniny.
Jodły obie są przepiękne. Zdrowe i dorodne.
Czy Ciebie też zasypało??
To już przesada, nie uważasz? 
Jodły obie są przepiękne. Zdrowe i dorodne.
Czy Ciebie też zasypało??
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Ewelina - dziękuję za namiary na wazy
są śliczne i chyba się skuszę chociaż na jedną
kogra - patyczki już przeniosłam w chłodne miejsce i mam nadzieję ,że się ukorzenią .Moje pierwsze sadzone wcześniej już mają korzenie
Agawa jak przyjedziesz do mnie to będziesz miała patyków do woli ,bo czekają na Ciebie różne
Monia68 u mnie dzisiaj rano było biało
ale teraz słońce świeci więc śnieg nie ma szans poleżeć dłużej i dobrze
kubanki - czytałam o tej Laurowiśni ,ale ona z takimi brązowymi liśćmi nie wygląda dobrze i się teraz zastanawiam co z tym fantem zrobić
jeszcze pomyślę nad tym
e-genia ja dzisiaj okna szorowałam w domu, bo jak się cieplej zrobi to będę miała zajęcie w ogrodzie
Agawa - będę w domu ,możesz przyjeżdżać ,tylko daj znać kiedy się wybierasz
jollla500 -piękny żółty kwiatek niczym słoneczko
kogra - patyczki już przeniosłam w chłodne miejsce i mam nadzieję ,że się ukorzenią .Moje pierwsze sadzone wcześniej już mają korzenie
Agawa jak przyjedziesz do mnie to będziesz miała patyków do woli ,bo czekają na Ciebie różne
Monia68 u mnie dzisiaj rano było biało
kubanki - czytałam o tej Laurowiśni ,ale ona z takimi brązowymi liśćmi nie wygląda dobrze i się teraz zastanawiam co z tym fantem zrobić
e-genia ja dzisiaj okna szorowałam w domu, bo jak się cieplej zrobi to będę miała zajęcie w ogrodzie
Agawa - będę w domu ,możesz przyjeżdżać ,tylko daj znać kiedy się wybierasz
jollla500 -piękny żółty kwiatek niczym słoneczko