Co i jak z zapuszczoną działką

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
Aniolek
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 mar 2009, o 14:14

Co i jak z zapuszczoną działką

Post »

Witam,

otrzymałam w spadku małą działeczke rekreacyjną ok 400m2 (Łódź). Działka jest całkowicie zapuszczona od ok 7 lat nic na niej nie było robione. Jest zachwaszczona, porośnięta wieloma drzewami owocowymi, ma mały domek ok 20 m2 oraz szklarnie ok 10 m2. Problem polega na tym że całkowicie nie znam się na kosztach porządkowania wywózki itp.

Pytanie moje dotyczy się szczególnie rozbiórki i usunięcia materiałów po rozbiórce. Jakie wiążą się z tym koszty?

Domek jest stary lata 70 z płyty pilśniowej, desek i papy. Szklarnia to oczywiście deski i dużo szkła.

Jeżeli ktoś orientuje się w kosztach porządkowych bądź ma jakieś porady bardzo proszę o informacje.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jasne, że ktoś ma :D

Na początek - witaj na forum ;:100

Po drugie - wpisz w swoim Profitu w okienku Skąd jakieś miejsce, tak to u na jest przyjęte.

Po trzecie przeczytaj wątek Agape - Działka z dębami...czy coś urośnie?, opisuje w nim dokładnie, krok po kroku cały proces cywilizowania zapuszczonej działki, można się wiele nauczyć :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniołku! Czeka Cie mnóstwo pracy ! Musisz zorganizować brygadę jakiś okolicznych "osiłków "do pomocy. Nie znam się na kosztach wyburzania i usuwania, na pewno znajdziesz jakieś ogłoszenia. Ja również zaczynałam od zachwaszczonej i nieużywanej działki, ale mniejszej, zrobiłam to prawie bez pomocy. Proszę Cię, przed usunięciem starych drzewek owocowych dobrze się zastanów, często stare odmiany są wartościowe i szkoda ich wycinać, a na nowe drzewo czeka się latami. Pozdrawiam i życzę powodzenia. ;:6
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Aniolek
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 mar 2009, o 14:14

Post »

Witam ;:7

Już sie poprawiam - profil uzupełniony :)

Ciężko tak odrazu odnaleźć się na forum :) już zabieram sie do czytania wątku

;:119
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czy wolno palić ogniska na waszych działkach? Jeśli tak, to możesz zminimalizować koszty wywózki rupieci z działki. Ja taką pracę powierzyłam nastolatkowi, miał sporo uciechy, z kolegami parę dni dobrze się bawili.
Waleria
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”