Co i jak z zapuszczoną działką
Co i jak z zapuszczoną działką
Witam,
otrzymałam w spadku małą działeczke rekreacyjną ok 400m2 (Łódź). Działka jest całkowicie zapuszczona od ok 7 lat nic na niej nie było robione. Jest zachwaszczona, porośnięta wieloma drzewami owocowymi, ma mały domek ok 20 m2 oraz szklarnie ok 10 m2. Problem polega na tym że całkowicie nie znam się na kosztach porządkowania wywózki itp.
Pytanie moje dotyczy się szczególnie rozbiórki i usunięcia materiałów po rozbiórce. Jakie wiążą się z tym koszty?
Domek jest stary lata 70 z płyty pilśniowej, desek i papy. Szklarnia to oczywiście deski i dużo szkła.
Jeżeli ktoś orientuje się w kosztach porządkowych bądź ma jakieś porady bardzo proszę o informacje.
Pozdrawiam.
otrzymałam w spadku małą działeczke rekreacyjną ok 400m2 (Łódź). Działka jest całkowicie zapuszczona od ok 7 lat nic na niej nie było robione. Jest zachwaszczona, porośnięta wieloma drzewami owocowymi, ma mały domek ok 20 m2 oraz szklarnie ok 10 m2. Problem polega na tym że całkowicie nie znam się na kosztach porządkowania wywózki itp.
Pytanie moje dotyczy się szczególnie rozbiórki i usunięcia materiałów po rozbiórce. Jakie wiążą się z tym koszty?
Domek jest stary lata 70 z płyty pilśniowej, desek i papy. Szklarnia to oczywiście deski i dużo szkła.
Jeżeli ktoś orientuje się w kosztach porządkowych bądź ma jakieś porady bardzo proszę o informacje.
Pozdrawiam.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jasne, że ktoś ma 
Na początek - witaj na forum
Po drugie - wpisz w swoim Profitu w okienku Skąd jakieś miejsce, tak to u na jest przyjęte.
Po trzecie przeczytaj wątek Agape - Działka z dębami...czy coś urośnie?, opisuje w nim dokładnie, krok po kroku cały proces cywilizowania zapuszczonej działki, można się wiele nauczyć

Na początek - witaj na forum

Po drugie - wpisz w swoim Profitu w okienku Skąd jakieś miejsce, tak to u na jest przyjęte.
Po trzecie przeczytaj wątek Agape - Działka z dębami...czy coś urośnie?, opisuje w nim dokładnie, krok po kroku cały proces cywilizowania zapuszczonej działki, można się wiele nauczyć

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniołku! Czeka Cie mnóstwo pracy ! Musisz zorganizować brygadę jakiś okolicznych "osiłków "do pomocy. Nie znam się na kosztach wyburzania i usuwania, na pewno znajdziesz jakieś ogłoszenia. Ja również zaczynałam od zachwaszczonej i nieużywanej działki, ale mniejszej, zrobiłam to prawie bez pomocy. Proszę Cię, przed usunięciem starych drzewek owocowych dobrze się zastanów, często stare odmiany są wartościowe i szkoda ich wycinać, a na nowe drzewo czeka się latami. Pozdrawiam i życzę powodzenia. ;:6