MONIKO widzisz jaka ja jestem niedouczona co do tych eukomisów Ogród Idy74 2009r cz.1
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
DZIEWCZYNY Pestko ,Monia ,Ewo ,Cynthio -WŁAŚNIE USIADŁAM
Po całym dniu siania ,sadzenia ,kopania i cięcia .Moja zamówiona pogoda dopisała prawie przez cały dzień.Słońce świeciło na maksa ,temperatura 6+.Dzisiaj nareszcie krokus raczył rozkwitnąć ,co już napawa mnie optymizmem co do pogody
MONIKO widzisz jaka ja jestem niedouczona co do tych eukomisów
posadziłam go do donicy ,ale to nic przesadzę .Cynthio patyki mam krzewuszki ,ogołociłam ja na maxa ,wyślę Ci daj namiary.Oglądałam swoje krokusy i na jesieni podeślę ci cebule -rozrosły się i można dzielić.Mam patyki berberysa czerwonego na zbyciu ,może uda się ukorzenić. 
MONIKO widzisz jaka ja jestem niedouczona co do tych eukomisów -
ida74
- ---
Ewo nie ma sprawy oczywiście dostaniesz serduszkę białą.Dzisiaj patrzyłam czy wyłazi z ziemi ,ona jest trochę póżniejsza niż różowa ,ale na razie nie ma zamiaru.Jak wylezie wykopię i podeślę ,albo sama przyjadę.Siałam dzisiaj Twoje sałaty i co się naśmiałam ,to moje -ze swoich opisów tych sałat .Wyszło 9 gatunków
-kto to zje
królika trzeba będzie kupić
Po południu wiało i wiało myślałam ,że z foliaka mnie wywieje.Perukowiec ma się dobrze ,liście puszcza dalej ,canna rośnie ,szczawik nie wyszedł jeszcze
Może mu za zimno

- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo się cieszę Ida, że miałaś udany dzień i dużo udało Ci się zdziałać
Ja z wizytami na działce muszę poczekać do czasu prawdziwej,ciepłej wiosny
Dopiero wtedy będę mogła wyruszyć z młodym.Jak na razie ,kiedy jest pogoda to albo on jest chory i nie ma kto z nim zostać albo jak mam babcię w domu ,to nie ma pogody...
Zaraz dam Ci namiary na PW.
Ja z wizytami na działce muszę poczekać do czasu prawdziwej,ciepłej wiosny
Dopiero wtedy będę mogła wyruszyć z młodym.Jak na razie ,kiedy jest pogoda to albo on jest chory i nie ma kto z nim zostać albo jak mam babcię w domu ,to nie ma pogody...
Zaraz dam Ci namiary na PW.
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
- Iwcia&Patyrek
- 500p

- Od: 5 sie 2007, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj... Tak sobie czytam i myślę, czy dobrze, że teraz krzewuszkę ogołociłaś? Bo gdziesz czytałam, że ona kwitnie na pędach zeszłorocznych i dlatego powinno się ją ciąc po kwitnieniu..
Sprawdź, może się mylę.
pozdrawiam
pozdrawiam
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
-
ida74
- ---
Iwcia i Patyrek Dzięki za informację ,wiem o tym .Jednej krzewuszki nie tne już od trzech lat eksperymentalnie ,a ta kwitnie mi dwa razy do roku bardzo obficie Przycięłam ją ,bo mi wchodzi na klon ginalla ,a ja o niego drżę ,bo piękny jest.Ale dziękuję
Cynthio mam nadzieje ,że patyki puszczą korzenie ,Berberysa chcesz

- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Ida , gdzie u Ciebie rosną serduszki? Mogą rosnąć w cieniu, zasadniczo w półcieniu??
strasznie mi się podobają te kwiaty..muszę sobie sprawić-czytałam, że nie są bardzo kapryśne i wymagające
strasznie mi się podobają te kwiaty..muszę sobie sprawić-czytałam, że nie są bardzo kapryśne i wymagające
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Idunu, czytam i własnym oczom nie wierzę, Ty siejesz, kopiesz, sadzisz, krzewuszki ogołacasz, a u mnie za oknem zima w pełni 
Iduniu, widzę, że jesteś specjalistką od serduszek. W tym roku udało mi się kupić czerwone i białe, od razu włożyłam do doniczki z ziemią i jedne ładnie puściły zielone, a drugie ... jakby wcale nie miały zamiaru zazielenić się
Mam nawet wrażenie, że korzenie gniją
Ale tak teraz myślę, że może to ta późniejsza - biała iii jeszcze się namyśli i wypuści zielone 
Iduniu, widzę, że jesteś specjalistką od serduszek. W tym roku udało mi się kupić czerwone i białe, od razu włożyłam do doniczki z ziemią i jedne ładnie puściły zielone, a drugie ... jakby wcale nie miały zamiaru zazielenić się
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Cyni-serduszka zakwitła Ci w lodówce
no to masz rękę do kwiatów...zielone ręce 
serdecznie pozdrawiam, judyta.