Danusiu dzięki wielkie za miłe słowa
U Agnieszki
Asiula mnie dopiero w tym roku tak mocno wzięło na dalie, aczkolwiek obawiam się, jak w piwnicy w bloku przechowam tyle bulw. Mnie z prezentów najbardziej zachwyciła lilia pełna, nigdy wcześniej pełnej odmiany nie widziałam. Ciekawa jestem bardzo, co z niej wyrośnie, tym bardziej, że z liliami nie mam absolutnie żadnego doświadczenia.
Pomidorki mam już od jakiegoś czasu w domu, jak na razie rosną zdrowo i szybciutko. Jak tak dalej będzie, to chyba je będę wysadzać na działce już kwitnące 
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
- judyta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś żyję, przyszłam się pokazać, bo widzę zatroskałaś się o mnie
Dalia i ta ciemna lilia fascynujące, jak dla mnie najbardziej!! Ale wszystkie rośliny, które dostałaś od siostry bardzo ciekawe są
Też jestem ciekawa tej pełnej lilii, jeszcze nigdy nie widziałam takiej w realu.
Dalia i ta ciemna lilia fascynujące, jak dla mnie najbardziej!! Ale wszystkie rośliny, które dostałaś od siostry bardzo ciekawe są
Też jestem ciekawa tej pełnej lilii, jeszcze nigdy nie widziałam takiej w realu.
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
Niezły pomysł Madziu, rozsad jeszcze nie fotografowałam, ale może czas nadrobić zaległości. W sobotę planuję je pikować, więc zrobię i zdjęcia.
Wczoraj pikowałam gazanię, na parapetach więc miejsca coraz mniej się robi
Wczoraj pikowałam gazanię, na parapetach więc miejsca coraz mniej się robi
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
Pierwszy dzień wiosny w nieco zimowym klimacie, chociaż jej oznaki coraz bardziej widoczne.
Pierwszy krokus

Przebiśniegi - jeszcze obok śniegu

W folii rośnie już sałata i rzodkiewka

Pierwszy krokus

Przebiśniegi - jeszcze obok śniegu

W folii rośnie już sałata i rzodkiewka

Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
- judyta

O kłuurcze, Aguś..
Ty masz już takie wielkie pomidory, że tylko wysadzać do foliaka
Kiedy Ty je siałaś?..no nic się nie chwaliłaś
Sałata też wielgaśna, u mnie raczyła wzejść rzodkiewka.
Powiedz mi czy Ty już wysadzałaś krokosmie?..na forum chodzą słuchy, że już można
A ja mam te nieszczęsne cztery cebulątka i się z nimi noszę, jak kura z jajem!!
Dziś było takie piękne słońce, jakoś z naszego topienia Marzanki nic nie wyszło

Kiedy Ty je siałaś?..no nic się nie chwaliłaś
Powiedz mi czy Ty już wysadzałaś krokosmie?..na forum chodzą słuchy, że już można
Dziś było takie piękne słońce, jakoś z naszego topienia Marzanki nic nie wyszło
Judyta pomidory wysiałam dokładnie 15 lutego.
Co do krokosmii to ja sadzę dopiero pod koniec kwietnia, coby zaczęły wychodzić z ziemi już po możliwych majowych przymrozkach.
O sianiu czegokolwiek w gruncie na razie nie myślę, dziś byłam na chwilę na działce i sporo śniegu jeszcze leży, a zapowiadają kolejne opady.
Co do krokosmii to ja sadzę dopiero pod koniec kwietnia, coby zaczęły wychodzić z ziemi już po możliwych majowych przymrozkach.
O sianiu czegokolwiek w gruncie na razie nie myślę, dziś byłam na chwilę na działce i sporo śniegu jeszcze leży, a zapowiadają kolejne opady.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
Asiula też się już nie mogę doczekać sałatki, bo rzodkiewkę mniej lubię. Niestety na dzisiejszą noc prognozują u mnie -7, więc obawiam się, że w foliaku może być troszkę za zimno i będę musiała zadowolić się smakiem 
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
- judyta

Łoomaatko, Aguś Ty nie strasz tymi -7
Nie dość, że kret u mnie w foliaku rozrabia jak głupi, to jeszcze takiego mrozu brakuje
i będę mogła siać wszystko od początku
Może nie będzie tak źle, skoro teraz jest +2,7 stopnia ??
Nie dość, że kret u mnie w foliaku rozrabia jak głupi, to jeszcze takiego mrozu brakuje
Może nie będzie tak źle, skoro teraz jest +2,7 stopnia ??
Hehe, ja też się ucieszyłam taką przepowiednią w TV Lublin. Niedawno obejrzałam w TV1 i mrozu nie zapowiadają, więc może nie będzie tak źle i moje warzywka przeżyją. Na razie kropi deszcz, więc chyba ta prognoza się nie sprawdzi - oby tak było!
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród
Na szczęście prognoza okazała się fałszywa - w nocy deszcz, dziś rano śnieg padał, a po południu zaczęło się przejaśniać.
Mogłaby ta wiosna w końcu zawitać na dobre - na działce jak na polu ryżowym, woda i błoto
Zanim to obeschnie, żeby można coś robić, to chyba maj już będzie 
Mogłaby ta wiosna w końcu zawitać na dobre - na działce jak na polu ryżowym, woda i błoto
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród