Ciągle wzbraniam się przed niewielkim choćby warzywnikiem, bo na tych moich piachach byłoby z nim bardzo dużo pracy, a tej w ogrodzie nigdy nie brakuje. Postanowiłam więc zacząć od ziół
Leśny ogród Moni68 cz.2
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochana Halinko, bardzo dziękuję za propozycję, z przyjemnością skorzystam
Używam bardzo dużo ziół, bo wszyscy lubimy aromatyczną kuchnię, jednak do tej pory zawsze kupowałam świeże w małych doniczkach w Auchan.
Ciągle wzbraniam się przed niewielkim choćby warzywnikiem, bo na tych moich piachach byłoby z nim bardzo dużo pracy, a tej w ogrodzie nigdy nie brakuje. Postanowiłam więc zacząć od ziół
Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję 
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Również życzę Ci Monisiu słonecznego i ciepłego dnia

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Tula

- Od: 7 lut 2009, o 15:00
Cześć bladym świtem ;)
Monika, tymianek, ty-mia-nek !!! Ty-mia-nek i roz-ma-ryn !!! Pyyyycha do mięsek i sosików mięsnych! A przy tym oba to byliny, tylko na zimę trochę przed wiatrem opatulić. I szałwia do tego, mało że pyszna to jeszcze prześliczna w okresie kwitnienia. No i wytrzymała - u mnie nie straszne jej mroźne wiatry ani regularne łamanie przez śnieg i kota
Rozmaryn i bazylia może wymagać podwyższenia pH ziemi, bo u Ciebie chyba straszny kwas ;) Miętę trzeba będzie czymś ograniczyć, bo się strasznie rozłazi.
Monika, tymianek, ty-mia-nek !!! Ty-mia-nek i roz-ma-ryn !!! Pyyyycha do mięsek i sosików mięsnych! A przy tym oba to byliny, tylko na zimę trochę przed wiatrem opatulić. I szałwia do tego, mało że pyszna to jeszcze prześliczna w okresie kwitnienia. No i wytrzymała - u mnie nie straszne jej mroźne wiatry ani regularne łamanie przez śnieg i kota
Rozmaryn i bazylia może wymagać podwyższenia pH ziemi, bo u Ciebie chyba straszny kwas ;) Miętę trzeba będzie czymś ograniczyć, bo się strasznie rozłazi.
-
Jo37
- 500p

- Od: 20 sty 2009, o 10:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wyrwałam się na chwilę z pracy do ogrodniczego ( mam 5 minut samochodem ) i oczywiście znowu wydałam pieniądze . Kupiłam sobie pełne orliki w kolorze tulipanów Queen of Night czyli prawie czarne .
Ponieważ są w torebkach foliowych to muszę je natychmiast wsadzić do doniczek . Strasznie jestem ciekawa co z nich wyrośnie .
Ponieważ są w torebkach foliowych to muszę je natychmiast wsadzić do doniczek . Strasznie jestem ciekawa co z nich wyrośnie .
Pozdrawiam , Joanna
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Myślę ,że orliki, aczkolwiek nie koniecznie w takim kolorze.Jo37 pisze:Wyrwałam się na chwilę z pracy do ogrodniczego ( mam 5 minut samochodem ) i oczywiście znowu wydałam pieniądze . Kupiłam sobie pełne orliki w kolorze tulipanów Queen of Night czyli prawie czarne .
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochane, witam Was serdecznie
Od rana miałam bardzo dużo pracy i dopiero teraz udało mi się dotrzeć na Forum. Dziękuję za odwiedziny
Niestety, z przykrością muszę stwierdzić, że chociaż to pierwszy dzień wiosny, pogoda wcale jej nie przypomina
Jest zimno, ponuro, ale przynajmniej snieg już nie pada
Dziękuję za pomysł z warzywnikiem- właśnie myślałam o takiej podwyższonej rabacie ograniczonej deskami. Nie wiem tylko, czy M będzie miał czas to zrobić, ale może się uda
Zabejcuję, nawiozę ziemi i posadzę już sama.
Ula, te zioła potrzebują pełnego słońca. W miejscu, gdzie chciałabym zrobić warzywnik, jest jeszcze sporo cienia. Niestety, nie wiem, kiedy doczekam się wycięcia w tym miejscu drzew... Coś jednak zacznę uprawiać
Giguś, dziękuję
Postaram się właśnie coś takiego zrobić.
Joasiu, gratuluję zakupu
Mam nadzieję, że pokażesz zdjęcia, jak zakwitną, bo takich orlików jeszcze nie widziałam.
Joluś, dziękuję za propozycję
Odezwę się, jak już przygotuję miejsce. Skoro masz miętę, możesz świeżej używać do sporządzania taboule. To wspaniała sałatka na upały z kuskus. Jeśli będziesz chciała, podam przepis.
Iduś, roztoczyłaś niemal wizję raju...dziękuję
Od rana miałam bardzo dużo pracy i dopiero teraz udało mi się dotrzeć na Forum. Dziękuję za odwiedziny
Niestety, z przykrością muszę stwierdzić, że chociaż to pierwszy dzień wiosny, pogoda wcale jej nie przypomina
Dziękuję za pomysł z warzywnikiem- właśnie myślałam o takiej podwyższonej rabacie ograniczonej deskami. Nie wiem tylko, czy M będzie miał czas to zrobić, ale może się uda
Ula, te zioła potrzebują pełnego słońca. W miejscu, gdzie chciałabym zrobić warzywnik, jest jeszcze sporo cienia. Niestety, nie wiem, kiedy doczekam się wycięcia w tym miejscu drzew... Coś jednak zacznę uprawiać
Giguś, dziękuję
Joasiu, gratuluję zakupu
Joluś, dziękuję za propozycję
Iduś, roztoczyłaś niemal wizję raju...dziękuję
-
x-d-a