Też mam poziomki, tylko starsze i na razie nie ruszam nic ale u nas na podkarpaciu jeszcza zima, jeszcze na nartach można posmigać
Poziomki - uprawa cz. 1
No właśnie!
Mieszkam na samej północy, do morza w linii prostej może 30 km. Mrozy zdarzają się jeszcze w nocy, w ciągu dnia temp. na plusie. Jak przycięłam ten jeden krzaczek, to akurat nocą był mróz ( wydaje się, że młodym listkom to nie zaszkodziło).
Chyba jednak resztę krzaczków przytnę na początku kwietnia i wtedy nawiozę...
Wielkie dzięki za odzew!

Mieszkam na samej północy, do morza w linii prostej może 30 km. Mrozy zdarzają się jeszcze w nocy, w ciągu dnia temp. na plusie. Jak przycięłam ten jeden krzaczek, to akurat nocą był mróz ( wydaje się, że młodym listkom to nie zaszkodziło).
Chyba jednak resztę krzaczków przytnę na początku kwietnia i wtedy nawiozę...
Wielkie dzięki za odzew!
Czytam Was uważnie 
Poszukuje odpowiedzi:
1. Kiedy wiosną można sadzić do gruntu sadzonki poziomek, czy tak jak truskawki (od marca)

2. Znacie jakąś zaufaną szkółkę w której kupie ładne sadzonki poziomek

Polećcie kogoś, PLIS
Pozdrawiam już prawie wiosennie

Poszukuje odpowiedzi:
1. Kiedy wiosną można sadzić do gruntu sadzonki poziomek, czy tak jak truskawki (od marca)
2. Znacie jakąś zaufaną szkółkę w której kupie ładne sadzonki poziomek
Polećcie kogoś, PLIS
Pozdrawiam już prawie wiosennie
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem " 
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7

Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
- Nalewka
 - Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Przeczytaj cały wątek od początku, od pierwszej strony, na pewno znajdziesz odpowiedź na swoje wątpliwości 
Po drugie - zmień swoją stopkę na zgodną z regulaminem. Dostałaś już kilka takich próśb, a nadal masz w niej jakieś skaczące czapeczki
 Jeszcze trochę, a będzie ostrzeżenie  

Zaufane szkółki? Najprościej wysiać nasionka i wyhodować swoje własne poziomki

Po drugie - zmień swoją stopkę na zgodną z regulaminem. Dostałaś już kilka takich próśb, a nadal masz w niej jakieś skaczące czapeczki
Zaufane szkółki? Najprościej wysiać nasionka i wyhodować swoje własne poziomki
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."

Poziomki regina
20 marca zasadziłam nasiona poziomki gigant  wieloowocowej.Na ulotce napisane było że owocuje po 4 miesiącach od wysadzenia aż do października. Nasiona hodowane na początku w domu,teraz cały czas na dworze tylko na noc zabieram do pomieszczenia.Niestety sadzonki bardzo wolno rosną mają trzy listki wielkości 3-5mm,są nawożone specjalnym preparatem dla poziomek i truskawek w granulkach,niektóre poziomki mają także 5 listków ale przyrost także jest mierny.Jak można przyspieszyć wegetację i przyrost.

- Nalewka
 - Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Gigant, powiadasz? To pewnie nasiona z Allegro?
Poczytaj cały ten wątek od pierwszej strony, dowiesz się co i jak
Od razu jednak powiem, że natury nie przeskoczysz

Poczytaj cały ten wątek od pierwszej strony, dowiesz się co i jak
Od razu jednak powiem, że natury nie przeskoczysz
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."

- 
				lotta
 - 500p

- Od: 11 lut 2008, o 20:09
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Poziomki regina
Dodam tylko, że wyrażnie przyśpiesza ich wzrost pikowanie. Nawozu to one za dużo nie lubią, może ich wręcz hamować.