Reniu! Ale wszystko już duże u Ciebie , ja dopiero wczoraj wysiałam gazanie i astry. Do dali już sie dokopałam, po południu jak przyjadę z pracy to zacznę pakować . Mam nadzieję, że początkiem przyszłego tygodnia już będą u Ciebie.
Witam was dziewczyny .
Miłedo dnia również zyczę.
zaraz lece do ogródeczka bo przyszła mi paczuszka z cudenkami od kochanej Comy i muszę zorganizowac rabatke na ulokowanie tego wszyskiego. Wieczorkiem moze wkleje fotki.
Pozdrawiam
Agato dziekuje za miłe słowa. Rzeczywiscie rosna mi całkiem nieźle te roślinki zobaczymy jak będą sobie rade dawały jak wyladuja w ogródku , mam nadzieje ze nie gorzej niz teraz.
A jaka to odmiana liliowca. Ja w tamtym roku musiałem oddać prawie taczkę dla sąsiadów , tak mi się rozrosły. Juki też będę rozsadzał, bo mam ich pełno. Wieć jak chcesz to możemy się pogadac ???
Marcinie liliowiec albo pomaranczowy albo zółty. jeśli chodzi o jukki to mam . teraz poluje na peonie i liliowce i iryski . Peonii mam jeszcze dwa kolorki i jeszcze che dokupić uwielbiam te kwiaty iryki tez mam dwa kolorki i sąsiadka mi jeszcze obiecała ale nie wiem jaki ma kolorek mówiła cos o dwukolorowych
Te co rozdawałem, to są pomarańczowe, mam jeszcze, kupioną w tamtym roku zółtą pełną (ale ona jeszcze jest mała), za mała żeby ją rozdzielać. W tym roku zakpiłem jeszcze dwie odmiany, ale już nie pamiętam jakie. Musiałabyś wejść i sprawdzić u mnie, w moich zakupach.
u mnie zimno i ponuro, chociaż jeszcze rano świeciło słoneczko.
Dorodne roślinki dostałaś od Mariolki, więc szybko Ci zakwitną.
Ja dzisiaj też trochę porozsadzałam kwiatki w ogrodzie nie przejmując się zimnem.
Droga Brunetko - czy myślałaś może o wiosennej wertykulacji trawnika? Przeglądałam zaległe zdjęcia z Twojego ogródka i sądzę , ze taki zabieg dobrze by mu ( trawnikowi) zrobił.
A zakupów aż zazdroszczę... ja z trudem się opanowuję, by nie przeglądać już ofert w internecie , na aukcjach i nie zaglądać za często do sklepów z roślinami...Jaka szkoda ,że ogrody nie są z gumy
Ewelinko wiem że mój trawnik jest w nie najlepszej kondycji , ale właśnie postanowiłam to zmienic troszke go zaniedbałam , jest sporo chwastów jak tylko zrobi sie cieplej biore sie za to