Kasiu dziękuję
teraz jestesmy na etapie tłumaczenia, że kwiatków nie wolno dotykać paluszkami dzisiaj zobaczyła podstawkę z keramzytem pod storczykiem i mówi że to kulki czekoladowe
więc trzeba było jeszcze wyjaśnić co i jak
„szczegół nadaje wielkość wszystkiemu co małe”
Pozdrawiam - Małgosia Moje zielone
Ja mam dokładnie to samo z syneczkiem. Ciągle kamyczki i kulki styropianowe wyciąga mi z doniczek. A jak dorwie spryskiwacz to pryska wszystkie po kolei i mówi,że chciały pić
kochane te nasze dzieciaki
Pokażę co u mnie słychać:
Rozwinął sie wielkanocnik
naoglądałam się u Was hipków i proszę...
Różowy storczyk uparcie chce kwitnąć
Frezje, już muszę myśleć o nowych podpórkach
Juz sie nie moge doczekac jak hipcio zakwitnie i frezje Koniecznie wstaw zdjecie jak zakwitna
A co do dzieci to moje juz troche starsze wiec mniejszy problem ,ale do psikania tez sa chetne ;)
Frezje rzezczywiście rosna jak szalone, te patyczki to tak na szybko mi przyszły do głowy ciekawe co wymyslę później
Jak tylko cos zakwitnie to zaraz przylecę pokazać 8)
Hipek będzie czerwony, tam w drugiej doniczce wsadziłam jeszcze cebulę innego ale jest bez liści jak widać, czy mam coś specjalnie z nią robić...? Nie doczytałam prawdę mówiąc o uprawie hipeastrum...
Ja też miałam samą cebulkę bez liści, teraz naszczęście już powoli się rozwija chociaż czekam od 14 lutego na pewno twoje tez zakwitnie. Miałam z nim tylko jeden kłopot jak zaczeła cokolwiek puszczać musiałam delikatnie naciąć jej cebulkę( pomóc jej )
Hmm czy to znaczy że ma za mało światła Stoi na moim najjaśniejszym oknie
Za kaktusika dziękuję, kupiłam z pączkami, przeadziłam a on kwitnie i kwitnie, świetna roślinka