Dojrzałam u Joli, że zamawiałaś budleje. Napisz, czy sadzonki w porządku.Sama też się skuszę
Na wsi u maakity cz.1
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- maakita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O rany nie przychodzą mi powiadomienia, więc nie zagladam do wątku, a tu tyle gości.
Izo i Jolu pozostaje nam uszbroić się w cierpliwość i czekać na wiosnę. Niestety aparatu własnego nie mam i w najbliższym czasie mieć nie będę
W końcu udało mi się zakupić w Obi na Wielickiej też w takiej cenie. Gabi napisała mi, że zakupiła preparat z EM, podobno normalnie w ogrodniczym, trzeba się rozejrzeć.
. Z naparstnicami postępujesz dokładnie tak jak z malwami. A pryskasz czymś te Twoje malwy?
[quote="Agawa"
Dojrzałam u Joli, że zamawiałaś budleje. Napisz, czy sadzonki w porządku.[/quote]
Na razie tylko zamówiłam jak przyjdą napiszę co i jak. Oprócz budlei zamówiłam jeszcze hortensje i magnolie (nie wiem gdzie ją wsadzę, bo mi nie pasuje do ogrodu, ale A. bardzo chciał)

Izo i Jolu pozostaje nam uszbroić się w cierpliwość i czekać na wiosnę. Niestety aparatu własnego nie mam i w najbliższym czasie mieć nie będę
Miiriam pisze:Madziu - mniej niż 10 zł.
W końcu udało mi się zakupić w Obi na Wielickiej też w takiej cenie. Gabi napisała mi, że zakupiła preparat z EM, podobno normalnie w ogrodniczym, trzeba się rozejrzeć.
Jadziu nie ma dla mnie problemu z sadzonkami (no chyba, że zimą coś je zjadło), a jak sama posadzisz to może potem nie wyrwiesz sobieJadzia1 pisze:Madziu będę bardzo wdzięcznaKochanie ale nie zawracaj sobie głowy sadzonkami , poczekam na nasionka , ona jest bardzo ładna , ja kiedyś ją posadziłam , a w następnym roku niestety chyba wyrwałam razem z chwastami i wyrzuciłam .
[quote="Agawa"
Dojrzałam u Joli, że zamawiałaś budleje. Napisz, czy sadzonki w porządku.[/quote]
Na razie tylko zamówiłam jak przyjdą napiszę co i jak. Oprócz budlei zamówiłam jeszcze hortensje i magnolie (nie wiem gdzie ją wsadzę, bo mi nie pasuje do ogrodu, ale A. bardzo chciał)
Ja mam 4 (albo trzy), mają listki właściwe, ale się tak kisząagnieszka72 pisze:Madziu a jak tam sasanki?
Mi wyszło chyba z siedem,mają pojedyńcze listki właściwe.
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
A kiedy wysiewałaś i z jakich nasion?Ave pisze:Mnie wylazła 1 (słownie jedna) sasanka i cieszyłam się jak głupia na widok tych puchatych listków
Wczoraj i owszem, a dziś tylko gdzieś w jakiś zagłębieniach pod lasem. A teraz świeci słonko.Miiriam pisze:Madziu - czy u Ciebie też taki śnieg ????
Danusiu przemawia przeze mnie zboczenie forumowe, patrzę na bukiet róż i zastanwiam się nas ukorzenianiem.danutab pisze:Magdziu dzięki za wyjaśnienie.Bo już myślałam że pisząc o różach
napisałam że kupiłam i będę je ukorzeniać.;:30
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja ci zapomniałam donieść mam sasanki na działce
.
Na jesień kupiłam białą i fioletową ale byłam pewna że je ukatrupiłam
.
A one teraz zaczęły wychodzić.
Mało tego od Ewkapaw dostałam doniczkę z siewkami na jesień od razu posadziłam i z 5 wyłazi.Mają co prawda po 1 cm ale przezimowały w gruncie.
Razem z tymi w domu to pole sasankowe będę miała
Na jesień kupiłam białą i fioletową ale byłam pewna że je ukatrupiłam
A one teraz zaczęły wychodzić.
Mało tego od Ewkapaw dostałam doniczkę z siewkami na jesień od razu posadziłam i z 5 wyłazi.Mają co prawda po 1 cm ale przezimowały w gruncie.
Razem z tymi w domu to pole sasankowe będę miała
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Magduś
życzę Ci miłego dnia i w końcu tej słonecznej cieplutkiej pogody na którą tak wszyscy czekamy
Cieszę się , że wyszły Twoje sasanki, będziesz miała pięknie, jak one wszystkie będą kwitły, to są jedne z najpiękniejszych wiosennych kwiatów. Ja mam kilka kolorków ale nie mam białej, muszę koniecznie poszukać i zachorowałam na pełne, które odkryłam dopiero na forum. Mam nadzieję, że uda mi się kupić