A wiesz czego ci najbardziej zazdroszczę ?
Pięknie przekopanego ogródka
Mnie to dopiero czeka i nie wiem jak zdążę zrobić wszystko....
Dziewczyny już róże zaczęły przycinać
Myślę że na nas też pora.
Witaj ado
Dzięki ze przybylas do mnie tak szybciutko
to ja dzisiaj zajrzalam do Ciebie wpadnij
jeszcze na moja dzialeczke to sie dowiesz wiecej
wrzócilam kilka fotek i sie troszke rozpisalam chyba mialam natchnienie na pisanie
pozdrawiam
No właśnie, też myślałam, taki wicher, a Ty na działkę? Piękną masz ziemię, taki czarnoziem, aż się chce sadzić!
No i duże zakupy! Zazdroszczę Ci tych nawozów, już masz "z głowy"...!
Ada, gratuluję zakupów... żylistek jest piękny
Chciałam dzisiaj u siebie też popracować, ale tak wszystkim (łącznie ze mną ) szarpał wiatr, że odpuściłam.
U Moniki - cz. 1, cz. 2 Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Witam serdecznie. Dzięki Mariolko. Przy mojej ciężkiej glebie, muszę przekopać jesienia i fakt, że aż się dziwię, ma w tym roku kapitalną strukturę i pięknie się grabi. Mariolciu zdążysz. Zaczynaj od najpilniejszego. Ogórki koło 8 maja, pomidory to 15 maj - masz jeszcze masę czasu.
Natomiast na temat kopania- muszę się pochwalić -zawsze to robiłam widłami amerykańskimi, natomiast muszę pod płotem w kilku miejscach przekopać trawnik, widłami jest bardzo ciężko, i kupiłam sobie szpadel Fiskarsa. Dziś go zawiozłam i próbowałam to jest lexus z silnikiem hybrydowym w porównaniu do normalnego szpadla. Leciutki, ostrze cudowne, samoostrzące się. Jest to wydatek ale kapitalnie się tym kopie. Naprawdę polecam.
Dalu - dzięki, ale to wszystko dzięki Mariolce, muszę trochę jak się wyrobię, podrównać tą ścieżkę.
Cyntio - też jestem ciekawa
Agawa - nie dziękuję serdecznie -
Pestko. Dzięki za wizytę - wpadnę do Ciebie.
piękne przebiśniegi tak sobie myślę że może zaproszę Cię Ado do siebie z tym fiskarsem (żartuję ale też muszę sobie kupić taki szpadel i porządne widły bo stare to już raczej na niewiele się zdadzą ...)
Witam Cię Ado. Nie było mnie , więc mam zaległości. Widzę, że u Ciebie prace wiosenne pełną parą ruszyły! Aż Ci zazdroszczę! Ja byłam na lubelszczyźnie a tam tylko przez jeden dzień było słonecznie! Przez tydzień było mokro i zimno! Dzisiaj z kolei nasypało śniegu i wróciła zima!