Poczatkowy dzialkowicz

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
slaawoo2
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 2 mar 2009, o 18:15

Poczatkowy dzialkowicz

Post »

witam chciał bym się poradzić bo dopiero zaczynam swoja przygodę z ogrodnictwem i na podwórko znalazłem kawałek miejsca żeby coś zrobić tylko nie wiem jak się do tego zabrać wiosna tuz tuz wiec czas się zabrać za to he he to miejsce jest o wymiarach 4,80 na 3,70 jest to nie wiele ale jakoś chciał bym to zagospodarować ale nie wiem jakie kwiatki posadzić i jak zaprojektować może rozrysuje jak to wygląda miej więcej

Obrazek

chciał bym zrobić coś takiego ze na środku lub pod bokiem podsypać ziemi ( podnieść troszkę ) i posadzić jakiś fajny krzew a w wokół kwiatki itp.... jak to rozmieścić żeby było dobrze

propozycje

1.

Obrazek

2.

Obrazek

chyba ze ktoś ma jakieś swoje propozycje wiec czekam na podpowiedzi
i jakie kwiatki posadzić żeby się nie wstydzić sąsiadów he he
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aby dostać propozycje musisz podać jeszcze strony świata, dodatkowe elementy zacieniające (oprócz domu), i rodzaj ziemi.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I pamiętaj, że jak krzewy podrosną, to zacienią dom i zasłonią ci widok z domu na okolicę. Inaczej mówiąc nie zrób sobie parawanu dookoła domu. :wink:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
slaawoo2
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 2 mar 2009, o 18:15

Post »

wiec tak strony świata widoczne na zdjęciu oprócz domu może zasłaniać tylko mur który oddziela posesje wszystko dokładnie na zdjęciu a rodzaj ziemi jest dobry

Obrazek

a odnośnie krzewu to chodzi mi coś w stylu Sosna czarna (odmiana ‘Pierrick Brégeon’) lub Cyprysik groszkowy (odmiana 'Sungold') cos w tym stylu
nata133
100p
100p
Od: 1 lut 2009, o 13:26
Kontakt:

Post »

Pomysl z krzakiem mi sie nie podoba...Mam mniej wiecej taka sama dzialke i tez na zachod, mam krzak z prawej strony i on mi tylko przeszkadza w sadzeniu i kombinowaniu pieknego kwietnika. Cien od krzaka pada w strone domu, tam mozna posiac jedynie niezapominajki. poza tym korzenie sie rozrosly i pod krzakiem nic nie posadze bo nie rosnie.

najchetniej to bym go usunela, ale nie ma takiej mozliwosci.
nata133
100p
100p
Od: 1 lut 2009, o 13:26
Kontakt:

Post »

Ja bym na takiej dzialeczce kombinowalam tylko kwiaty, byl
iny
Ale gospodarzowi lepiej ocenic czy bedzie ladnie czy nie.Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”