Witam Wszystkich bardzo serdecznie!
Więc tak: jak na razie w (moimi) ogrodzie jest "łyso" z racji tego, że babcia nie miała już siły na pracę w nim, a ja dopiero teraz zaczęłam się nim zajmować.
Niemniej jednak niebawem coś się w nim pojawi
Jak na razie wstawiam zdjęcia mojego skalniaczka z "mini oczkiem"
"Czas przemija nawet wtedy, kiedy wydaje się to niemożliwe.
Nawet wtedy, kiedy rytmiczne drganie wskazówki
sekundowej zegara wywołuje pulsujący ból.
Czas przemija nierówno-raz rwie przed siebie,
to znowu niemiłosiernie się dłuży, a mimo to przemija.
Nawet mnie to dotyczy"
[Twilight]
Gosiunia witaj imienniczko. Swietnie, że założyłaś wątek.
Super zapowiada sie oczko i ten skalniaczek. Skąd przytaskałaś takie kamole-superowe.
Jak obsadzisz wszystko odpowienimi roslinkami- to dopiero bedzie super widok. gratulacje dla Ciebie, że zajęłaś sie działka Babci. pozdrawiam i będę zaglądać. Pa
Fajny pomysł !Najważniejsze są chęci i zapał i serce do roślin - wtedy można nawet z niczego wyczarować piękny ogród. Początek zachęcający jest, zaraz zdobędziesz roślinki i będzie naprawdę super. Pozdrawiam.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami" Moje linki
Witam .Zaczyna się już całkiem nieźle.Wkrótce wiosna i pogoda będzie sprzyjać dalszej pracy i planom ,których ci na pewno nie brakuje .
Będę śledzić twoje poczynania.
Skalniak zapowiada się ciekawie,tylko dobrze sobie wszystko przemyśl żebyś nie musiała tak jak ja kilka razy go przerabiać...W moim przypadku sama kora nie wystarczyła,jak tylko się poprawi u mnie pogoda zrywam wszystko,skopię jeszcze raz,zrandapuję,wyciągnę chwaściska, położę włókninę i dopiero na to korę....
Witaj Gosiu
Ciekawie sie u Ciebie zapowiada
Dołączę się do zachwytów nad kamieniami, są naprawdę piękne. Jak jeszcze dojdzie do tego zieleń ,będzie super
Dziękuję bardzo za te pochwały
Takich kamieni rodzice mają pełno na działce
Tata na nie strasznie narzeka, i zresztą sąsiedzi też, bo z roku na rok wydaje się ich przybywać
Więc troszkę zabrałam tacie ( z czego się bardzo ucieszył), a reszte "podkradłam" sąsiadom
Nawet mnie to dotyczy"
[Twilight]
Tym razem mam do Was pytanko.
Z racji tego, że dopiero zaczynam a nie mam się kogo poradzić w sprawie ogrodu zwracam się do Was.
Mianowicie, kupiłam cebulki Mieczyka (oskar) i na opakowaniu jest napisane, żeby sadzić go prosto do gruntu w kwietniu. Czy mogłabym go zasadzić już teraz?, czy w jakiś sposób może mu to zaszkodzić?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Nawet mnie to dotyczy"
[Twilight]
Jak posadzisz teraz - zgniją, zmarzną -nic z nich nie będzie. Mieczyki są ciepłolubne, muszą być sadzone do ogrzanej ziemi.Ja sadzę do gruntu w maju, trochę wcześniej do donic. Poczekaj jeszcze, one i tak nadgonią jak będzie ciepło.Cebule przechowaj w chłodnym miejscu, nawet w lodówce- +5 stopni. Mi się znakomicie przechowywały w radzieckiej, starej lodówce, w szufladzie na warzywa, jak zmieniliśmy na nowszą niemiecką - dla nich jest tam teraz za wilgotno.Pozdrawiam.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami" Moje linki
Hej hej witam bardzo ciepło (cieplej niż za oknem
Fajnie, że dołączyłaś do nas,
Ja cierpię na brak kamieni, ty możesz stworzyć niesamowite kompozycje.
Czwkam na nowe fotki
Witaj, Gosiu, na Forum Skalniak bardzo ładnie się zapowiada, jestem ciekawa, czy jakieś rośliny zasłonią tę niebieską folię... Mam nadzieję, że pokażesz i inne zdjecia
Różne kamienie można kupić w sklepach ogrodniczych. Nie są jednak tanie, niestety, często skazani jesteśmy na kupno chociaż kilku
Witaj
Fajnie że do nas dołączyłaś.
Takie płaskie kamienie by mi się przydały , ja chyba bym nie narzekał na nadmiar takich kamieni Fajnie rzeczy można z nich porobić
pozdrawiam
pelagia72 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pójdę za Twoją radą
Co do nowych zdjęć, na pewno coś się pojawi.
Może nawet zaraz
Monia68 folię postaram się czymś zakryć. Może bardziej "podkopę" się pod trawę, i dopiero przygniotę kamieniami. No i w oczku nie ma jeszcze wystarczającej ilości wody.Myślę że to też cos da.na razie to taka "prowizorka"
Nawet mnie to dotyczy"
[Twilight]