Moje roślinki - Caro
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- katarzyneczka
- 1000p

- Od: 1 mar 2009, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
DieSte- jak już kilka osób zdążyło napisać prezent to hiacynt
Przeczytałam, że już na drugi rok nie można pędzić tej samej cebulki, szkoda
mania sw- przez pierwszy tydzień nic mi nie wschodziło, potem przeczytałam, że należy przykryć folią, więc założyłam foliówkę i już chyba za 2 dni zaczęły kiełkować
mania sw- przez pierwszy tydzień nic mi nie wschodziło, potem przeczytałam, że należy przykryć folią, więc założyłam foliówkę i już chyba za 2 dni zaczęły kiełkować
Moje roślinki
Karolina
Karolina
Hiacynt już przekwitł, no cóż... W piątek byłam w Głownie i zrobiłam akcję przesadzania i rozdzielania kwiatów. Oddzieliłam małego bananowca, ale nie mam wielkiej nadziei, że przeżyje bo bardzo mało korzeni miał
, ale przykryłam go folią i zostawiłam pod opieką siostry, ona ma zawsze więcej szczęścia ode mnie
Porozsadzałam też trzykrotkę, bluszcz, małą hatiorę i opuncję do osobnych doniczek. Najgorzej mam zawsze z dobraniem podstawek, zawsze jest ich za mało i są za małe
Tak się tym zmęczyłam, że nie miałam już siły na robienie zdjęć, może w ten weekend zrobię. Przewiozłam też sukulenty z Łodzi do Głowna bo tam mam okno południowe, a w Łodzi północne. Oczywiście ciężko było upchnąć dodatkowe doniczki na parapecie
Ale mam też nowości

Dostałam od babci
. Babcia ma talent do rozmnażania benjaminków i doprowadzania ich do tak pięknej postaci, jednak rosnąc dalej u niej nagle gubią wszystkie liście (niby wie co one lubią a czego nie, a jednak...), więc często je rozmnaża i przy tym obdarowuje całą rodzinę
. W salonie rodzice mają takiego wielkiego, też od niej, gdzieś go pokazywałam na forum.

A to cytryna skierniewicka. M. któregoś dnia chciał koniecznie bym z nim pojechała do Castoramy, a więc mu powiedziałam, że pojadę, ale będzie musiał mi kupić roślinkę i oto ona

Dostałam od babci

A to cytryna skierniewicka. M. któregoś dnia chciał koniecznie bym z nim pojechała do Castoramy, a więc mu powiedziałam, że pojadę, ale będzie musiał mi kupić roślinkę i oto ona
Moje roślinki
Karolina
Karolina
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo dziękuję za miłe słowa
. Obiecałam, że wkleję zdjęcia z wyników mojego przesadzania. Oto one:

Tak teraz wygląda mój malutki kwietniczek.

Widok na lewą stronę parapetu...

...i na stronę prawą.

Mój malutki storczyk cosik wypuszcza
A to już Łódź:

Oddzieliłam zielistkę...

...od begonii.

Szczawik już kwitnie (mój aparat jak zawsze skupił się na oknie
)

I nowość, której nie mogłam się oprzeć - bonsai z Biedronki

Tak teraz wygląda mój malutki kwietniczek.

Widok na lewą stronę parapetu...

...i na stronę prawą.

Mój malutki storczyk cosik wypuszcza
A to już Łódź:

Oddzieliłam zielistkę...

...od begonii.

Szczawik już kwitnie (mój aparat jak zawsze skupił się na oknie

I nowość, której nie mogłam się oprzeć - bonsai z Biedronki
Moje roślinki
Karolina
Karolina
- Leśny Duch
- 1000p

- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Śliczne roślinki! hihi a ja podziwiam przy okazji piękny kolor ściany 8) 
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
Lubię niebieskiLeśny Duch pisze:Śliczne roślinki! hihi a ja podziwiam przy okazji piękny kolor ściany 8)
Przebierałam w tych bonsai, M. już miał dosyćnatija pisze:Piekne,ale bonsai bombowy,kiedys tez musze sobie sprawic Smile
Moje roślinki
Karolina
Karolina