Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

No to fajnie :P . A myślałem , że zostały ci tylko vany i phalaenopsisy :wink: . Może zrób spis w swoim wątku tego czego masz :wink: ?
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no są Vandy i Phalaenopsisy (ale nie wszystkie, bo cześć jest w pokoju R.), 2 Tolumnie, 1 Dendrobium, muchołapka, marne fiołki... były jeszcze Cattleye, ale zostawiłam je na spotkaniu storczykowym, bo i tak u mnie nie kwitły.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Aha ja już mam fioła na punkcie vand i wkońcu niezwytrzymam i kupię chyba... :lol: :wink: . Zajrzyj do siebie , mam pytanie odnosnie spotkania :wink: .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ok. ja też Vandy uwielbiam. są cudne.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Artur okno storczykowe i kwietnik rewelacyjne, można patrzeć i nie odrywać oczu. A lista chciejstw - życzę by Ci się spełniła.
Pozdrawiam Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu :D . Dziękuję bardzo :oops: :) . Czycham na biedronkę i mam zamiar zrobić napad ;:183 :lol: . Bo mają być falki za 20 zł :P .
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Arturze-właśnie widziałam Twoje okno i kwietnik. Szukam pomysłu na umieszczenie storczyków na półce na ścianie, ale Twój kwietnik to chyba lepszy pomysł. I pewnie tańszy. Parapety niestety mają ograniczona pojemność i taki kwietnik byłby idealny. Dobrze policzyłam, że pomieści 8 doniczek?
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Baryczko :D ;:1 . Źle policzyłaś :oops: :lol: , mieści 9 doniczek :P . Myslę , że półeczka to tańsze rozwiązanie ;:129 , aczkolwiek na kwietniku moim zdaniem troszkę lepiej się prezentują :wink: . Kwitnik kupiony na promocji za 140 zl . Teraz zdecydowanie wszystkie kwietniki potaniały.. Moja sąsiadka dawniej za taki , tylko z na 6 kwiatów zapłaciła ponad 200 zł... :wink: . Ja i tak jeszcze oprócz tego , że mam kwietnik musze pomyśleć o półeczce to też bardzo dobre rozwiązanie :D . Jolusia ma ładną półeczkę , Zobacz w Jej wątku :wink: .

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja bym chciała mieć taką półeczkę do zawieszenia w oknie. taka na ścianę byłaby też dobra, ale storczykom mogłoby być za ciemno.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Rozumiem cię :) . Myślę , że w Twoim pokoju lepiej było by zrobić półeczke w oknie , bo chyba nie zagląda tam dużo słońca ? Bo inaczej w lecie poparzyło by storczyki na parapetach.. Ja może przeniose się do innego , jaśniejszego i większego pokoju... :) :roll: , ale nie wiem... To wtedy miałbym więcej miejsca na storczyki , większy znacznie parapet , więcej miejsca na kwietnik no i na półeczkę i stoliczek ;:183 ;:183 ;:183 . Wtedy zmontował bym sobie szklaną półeczkę , tak na 5/6 phalaenopsis :P . No i koniecznie musiał bym zacienić okno do połowy przed ostrym słońcem.... :roll: . Tylko jak.. ? Chyba musiał bym wziąć po dwie , jedna na drugiej , osłonki do szyb w samochodzie.. , może by pomogło... Bo pojedynczo to nie...
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jedna półka też by mi nie starczyła. A dwie to też wydatek 150-200zł. Na szybko przejrzałam wątek Joli i przypomniałam sobie, że nie mogę mieć nic stojącego na podłodze, bo tam jest subwoofer! Przestawić go nie wchodzi w grę. Ale u Joli zauważyłam te białe półki zawieszone na ścianach. Chyba podbiorę od niej ten pomysł :)
Dzięki, przeglądam wiele wątków na forum, a rzadko zwracam uwagę na takie przydatne rzeczy.
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

u mnie właśnie jest bardzo silne słońce. i jakbym miała półeczkę wiszącą w oknie, musiałaby być roleta. ktoś na forum wstawiał zdjęcie takiej półeczki przymocowanej łańcuszkami w oknie. na takiej półce zmieściłoby się kilka Phalaenopsis. na ścianie mogłoby im być ciemno, poza tym nie mam za bardzo wolnej ściany w pokoju. na 2 ścianach są okna, na 1 są drzwi, a na 4 są meble. na kwietnik też nie było za bardzo miejsca i dlatego z niego zrezygnowałam.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Baryczka pisze:Jedna półka też by mi nie starczyła. A dwie to też wydatek 150-200zł.
Takie drogie płeczki... ? :shock: Chyba jakies pozłacane :lol: . Mojej cioci sąsiadka ma za 40 zł.... ( coś koło tego ;:24 ) Ma na niej 3 bluszczyki żółtego i fioletowego phalaenopsisa... :wink: .
Baryczka pisze:Na szybko przejrzałam wątek Joli i przypomniałam sobie, że nie mogę mieć nic stojącego na podłodze, bo tam jest subwoofer!
Ja też mam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :oops: :lol: i 5 głośników :lol: . Ale tak strasznie to ja nie gram... ;:173 . Chyba , że bardzo chcę :oops: ;:183 , ale rzadko :wink: , kwietnik sie nie trzęsie.....
Muślę , że dobrą decyzję podjełaś :wink: . A takie półeczki ze szkła i te uchwyty po 2 do ściany to chyba aż takie drogie nie są... :shock: . Chyba , że chcesz dwie półki przez cała ścianę w pokoju... :lol: . Albo ja sie dobrze na cenach nie znam...

Storczykowa - Najlepsza by była bambusowa roleta , bo przepuszcza troszkę światła :wink: . Taka materiałowa to chyba troche za ciemno.,.. , a i droższa.. Ściany rzeczywiście odpadają :wink: . Fajnie masz , że masz 2 onka ijeszcze stolik :roll: . Ja mam w swoim pokoju malutko miejca i nic mi się juz nie zmieści... , nawet jeden phal. się wyniósł ode mnie... :roll: . Dlatego chcę się do innego pokoju wynosic do takiego , że zmieściło by mi się też 50 storczyków albo i więcej :wink: .
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arturze, chciałabym kupić półki z litego drewna, podobne z jakiejś sklejki oglądałam w Black Red White i ok. 100 cm były po 90zł.
http://www.mebleznetu.pl/Polka_APZ_2_10 ... ts_id=1075

Myślę też, by sobie rozrysować/zaprojektować jakąś półkę, połączenie metalu i szkła to zrobiłby mi taką mój P., bo on amatorsko tworzy takie dzieła z drutu i metalowych kątowników itp., ale na to też brak mu czasu...

A subwoofer to wymysł mojego P., prawie z niego nie korzysta, tzn. nie wykorzystuje mocy głośników na maxa i dobrze, bo ja nienawidzę hałasu :) Głośniki ma porozwieszane we wszystkich narożnikach pokoju, przez co jeszcze niedawno mieliśmy plątaninę kabli w pokoju. Teraz, na szczęście, już to uporządkował, a kable zniknęły.
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A to taka półeczka , no ładna :wink: . Moim zdaniem troszkę drogie , ale i firma :lol: .
Ja preferuje szklane . Mogę sobie zamówić kawał szkła u szklarza kilka ulic dalej i kupic uchwyty i wkręty w sklepie i ja z tata już sie resztą zajmę .

Jeśli chodzi o subwoofer to ja mam takie nieduże pódełko i małe glośniczki , ale przyjemnie się słucha muzyki , lepiej zdecydowanie niż zwykłe głosniki... Słucham cały czas jak pisze z wami i przegladam forum :lol: .

Pozdrawiam :)
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”