Ogród Moni cz.1
no to Ci zazdraszczamvertigo pisze:White New Dawn po 7złWierzba Iwa - duża, piękna po 15,99zł, a jaśminowiec po 7zł.
u nas w Tesco wierzba Iwa ale malutka ...s zczepiona na ok. 50 cm...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj wielki dzień - po zimowej przerwie otwarto mój ulubiony sklep ogrodniczy
Musiałam to jakoś uczcić
Zauważyłam szczepione na pniu krzewy owocowe. Pooglądałam, poczytałam etykiety i postanowiłam zrobić skromny zakup jednego krzaczka bezkolcowej odmiany agrestu. Podeszłam do kasy celem zapłacenia całych 6 złotych i ... pech :o - Pani sprzedawczyni nie ma wydać ze stówy, bo dzisiaj dopiero otwarcie sezonu i jeszcze brak utargu
Po namyśle (bardzo krótkim
) stwierdziłam, że coś dokupię i wtedy Pani będzie mogła już wydać resztę
Dobrałam jeszcze porzeczkę pienną białą i czarną, worek kory, azalię, 2 worki ziemi i wielgachnego różanecznika. Zapakowałam do samochodu, co spowodowało, ze z trudem wycofałam, bo całe auto zapchane krzaczorami
Najważniejsze, że ostatecznie Pani wydała mi tę resztę z zakupów ... reszta wyniosła dla odmiany 6zł
No i puść tu chłopie babę po jeden krzaczek agrestu ...

Zauważyłam szczepione na pniu krzewy owocowe. Pooglądałam, poczytałam etykiety i postanowiłam zrobić skromny zakup jednego krzaczka bezkolcowej odmiany agrestu. Podeszłam do kasy celem zapłacenia całych 6 złotych i ... pech :o - Pani sprzedawczyni nie ma wydać ze stówy, bo dzisiaj dopiero otwarcie sezonu i jeszcze brak utargu

- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
vertigo pisze:Dzisiaj wielki dzień - po zimowej przerwie otwarto mój ulubiony sklep ogrodniczy![]()
![]()
![]()
Musiałam to jakoś uczcić
![]()
Zauważyłam szczepione na pniu krzewy owocowe. Pooglądałam, poczytałam etykiety i postanowiłam zrobić skromny zakup jednego krzaczka bezkolcowej odmiany agrestu. Podeszłam do kasy celem zapłacenia całych 6 złotych i ... pech :o - Pani sprzedawczyni nie ma wydać ze stówy, bo dzisiaj dopiero otwarcie sezonu i jeszcze brak utargu![]()
Po namyśle (bardzo krótkim
) stwierdziłam, że coś dokupię i wtedy Pani będzie mogła już wydać resztę
Dobrałam jeszcze porzeczkę pienną białą i czarną, worek kory, azalię, 2 worki ziemi i wielgachnego różanecznika. Zapakowałam do samochodu, co spowodowało, ze z trudem wycofałam, bo całe auto zapchane krzaczorami
![]()
Najważniejsze, że ostatecznie Pani wydała mi tę resztę z zakupów ... reszta wyniosła dla odmiany 6zł![]()
![]()
![]()
![]()
No i puść tu chłopie babę po jeden krzaczek agrestu ...
Moni, to najlepszy tekst ogrodniczy, jaki do tej pory, czytałam !!!