Mój ogródek - chatte /cz.5/
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Izo! Czytając o Twojej nowozrobionej pergoli, przypomniały mi się moje prymitywne konstrukcje z ub. roku
I powolutku wtapiają się one w otoczenie.
A co do Twojego pięknego floksa białego z różowym środkiem, czy nie skrzyżowały Ci się odmiany, które juz miałaś? U floksów to dość częste i ja też mogę się cieszyć takimi krzyżówkami w moim starym ogródku. Pokazywałem tę krzyżówkę u mnie.
A co do Twojego pięknego floksa białego z różowym środkiem, czy nie skrzyżowały Ci się odmiany, które juz miałaś? U floksów to dość częste i ja też mogę się cieszyć takimi krzyżówkami w moim starym ogródku. Pokazywałem tę krzyżówkę u mnie.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję Jacku za pociechę
Własnie na to liczę, że moja "rustykalna" pergola wkrótce zniknie pod różą i wiciokrzewem
Floks zapewne jest krzyżówką, ale nie moją, tylko zawleczoną ;) Za duzo białego, a ja miałam tylko floksy różowe. Za to jak juz miałam trzy kolory, pojawiły sie kolejne krzyżówki, co jedna to ciekawsza. Teraz staram się zostawiać wszystkie siewki floksów, choć miejsca brak
Latem pooglądamy sobie te krzyżówki
Elzunia, nie staraj się za bardzo ;) Podobno nie tak łatwo ja dostać, a ja mam od Anulki.
Teraz na mnie kolej obdzielić następnych
Bądź cierpliwa, do jesieni powinna sie ukorzenić ... Mam nadzieję!
Floks zapewne jest krzyżówką, ale nie moją, tylko zawleczoną ;) Za duzo białego, a ja miałam tylko floksy różowe. Za to jak juz miałam trzy kolory, pojawiły sie kolejne krzyżówki, co jedna to ciekawsza. Teraz staram się zostawiać wszystkie siewki floksów, choć miejsca brak
Latem pooglądamy sobie te krzyżówki
Elzunia, nie staraj się za bardzo ;) Podobno nie tak łatwo ja dostać, a ja mam od Anulki.
Teraz na mnie kolej obdzielić następnych
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A ja tylko dodam, że to już nie pierwsza tylko któraś z rzędu setna stronka - już straciłam rachubę.
Floksy faktycznie się krzyżują a u mnie pełno pokazuje się po wysypaniu kompostu na grządki.
Zawsze gdzieś znajdzie się jakieś nasionko, choć staram się ścinać tuż po kwitnieniu.
Też mam kilka krzyżówek.
Zauważyłam też , że zmieniają trochę kolor po przesadzeniu do innej gleby.
Ale tak czy siak to wspaniałe kwiaty i jaki mają zapach...

Floksy faktycznie się krzyżują a u mnie pełno pokazuje się po wysypaniu kompostu na grządki.
Zawsze gdzieś znajdzie się jakieś nasionko, choć staram się ścinać tuż po kwitnieniu.
Też mam kilka krzyżówek.
Zauważyłam też , że zmieniają trochę kolor po przesadzeniu do innej gleby.
Ale tak czy siak to wspaniałe kwiaty i jaki mają zapach...
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Grażynko, pokazywałaś swoje krzyżówki w ubiegłym roku?
Ja tez lubię floksy ze wzgledu na kwiaty i zapach. Nie zauważyłam zmian koloru, bo u mnie chyba wszędzie ziemia taka sama, czyli kwaśny piach
Lycy, Gabi, nie przesadzajcie!
Lubie sie dzielic, jak mam czym 
Gabi, a w Wielopolu jest szkółka?
Bywasz tam?
Ja tez lubię floksy ze wzgledu na kwiaty i zapach. Nie zauważyłam zmian koloru, bo u mnie chyba wszędzie ziemia taka sama, czyli kwaśny piach
Lycy, Gabi, nie przesadzajcie!
Gabi, a w Wielopolu jest szkółka?
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuś chyba pokazywałam, ale nie pamiętam dokładnie.
Częś z nich powędrowała do forumków.
W tym roku powędruje następna partia nadwyżek.
Zostawię tylko sobie po jednym krzaczku , bo na powtarzanie nie mam już miejsca a cała szklarnia czeka do wysadzenia.
Gdzie ja to wszystko wysadzę ????????
Częś z nich powędrowała do forumków.
W tym roku powędruje następna partia nadwyżek.
Zostawię tylko sobie po jednym krzaczku , bo na powtarzanie nie mam już miejsca a cała szklarnia czeka do wysadzenia.
Gdzie ja to wszystko wysadzę ????????
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
mam pół wiadra nasion