Mój ogródek - chatte /cz.5/
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madzieńku, jak jeszcze nie wykopałaś, to niech sobie posiedzi jeszcze do końca marca, dobrze?
W/g M.Thun, czas sadzenia w marcu kończy się w poniedziałek, a następny zaczyna 2-go kwietnia.
Poza tym jeszcze zimno i tak niewyraźnie, w nocy mogą byc jeszcze spore przymrozki. Mnie się nie pali ;)
Myslałam tylko, ze ją juz wydobyłas
W/g M.Thun, czas sadzenia w marcu kończy się w poniedziałek, a następny zaczyna 2-go kwietnia.
Poza tym jeszcze zimno i tak niewyraźnie, w nocy mogą byc jeszcze spore przymrozki. Mnie się nie pali ;)
Myslałam tylko, ze ją juz wydobyłas
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuś znów zapowiadają powrót zimy i ochłodzenie aż do końca marca.
A ja już nie chcę zimy.......
Czyżbyśmy żle czarowały wiosnę ?
U mnie od rana znów leje i zimno jak licho.
A ja już nie chcę zimy.......
Czyżbyśmy żle czarowały wiosnę ?
U mnie od rana znów leje i zimno jak licho.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
minismok
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Kociczko wystepuję w obronie leszczyny!
mam leszczynową pergolę[rustykalna
.......dla niewtajemniczonych prymitywna
] i STOI! mimo wichury sniezycy i innych górskich przeklenstw Hanuś
nawet malowac nie trzeba!
cmokasy z gór
mam leszczynową pergolę[rustykalna
nawet malowac nie trzeba!
cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- chatte
- Przyjaciel Forum

Grażynko, kto by chciał powrotu zimy? Może to bedzie tak na chwilę tylko, jak 2 dni temu. W końcu mamy marzec a w marcu jak w garncu. Kwiecień też plecień, więc nie powinno nas to dziwić
Chyba wszyscy za bardzo rozpuściliśmy się przez to forum i chcielibyśmy czarami całkiem zimę wyeliminować
Ale w kwietniu ma byc juz ciepło, "na bank"! 
Smoku, jak sie cieszę! Mam rustykalną pergolę!
Że też sama na to nie wpadłam!
Moja też niemalowana, tylko wystapiły małe problemy przy zbijaniu ( pęknięcie) i nie jestem pewna solidności. Chyba jeszcze czymś wzmocnię, żeby miała siłę oprzeć się wichurom
Buziaki z wyzyny!
Chyba wszyscy za bardzo rozpuściliśmy się przez to forum i chcielibyśmy czarami całkiem zimę wyeliminować
Smoku, jak sie cieszę! Mam rustykalną pergolę!
Moja też niemalowana, tylko wystapiły małe problemy przy zbijaniu ( pęknięcie) i nie jestem pewna solidności. Chyba jeszcze czymś wzmocnię, żeby miała siłę oprzeć się wichurom
Buziaki z wyzyny!
Izuniu wpadłam do Ciebie z wizytą. Widzę że wszyscy nie możemy
doczekać się wiosny.
Izuniu obiecałam że jak będę wiedziała nazwę tego kwiatka niebieskiego
który ci się podobał to dam znać.Właśnie Ada zidentyfikowała go i posłała
jego opis. sprawdziłam w goglach i zgadza się. Jest to Cyneraria starzec
purpurowy sama zobacz.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Starzec_purpurowy
doczekać się wiosny.
Izuniu obiecałam że jak będę wiedziała nazwę tego kwiatka niebieskiego
który ci się podobał to dam znać.Właśnie Ada zidentyfikowała go i posłała
jego opis. sprawdziłam w goglach i zgadza się. Jest to Cyneraria starzec
purpurowy sama zobacz.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Starzec_purpurowy
- chatte
- Przyjaciel Forum

O, tak, Danusiu, nie ma już jednej osoby na tym forum, która nie tęskniłaby za wiosną. A ona tak nas zwodzi! ;)
Dziękuję za nazwę tej rosliny. Przyznam, ze nie spodziewałam się takiej odpowiedzi. Ciekawe, czy następnym razem ja rozpoznam ...
Jadziu, jesteś kochana!
Ten kolor jest naprawdę niewiarygodny!
Będę Ci wdzięczna za maleńką nawet sadzonkę!
A może mogłabym wzamian ofiarować Ci jakiś inny kolor? Mam różowe (jasne i ciemne) i białe z różowym srodkiem. Nie wiem jeszcze, czy przyjęły się białe... Zresztą cały mój ogródek jest do Twojej dyspozycji, gdybyś tylko chciała
Dziękuję za nazwę tej rosliny. Przyznam, ze nie spodziewałam się takiej odpowiedzi. Ciekawe, czy następnym razem ja rozpoznam ...
Jadziu, jesteś kochana!

Ten kolor jest naprawdę niewiarygodny!
A może mogłabym wzamian ofiarować Ci jakiś inny kolor? Mam różowe (jasne i ciemne) i białe z różowym srodkiem. Nie wiem jeszcze, czy przyjęły się białe... Zresztą cały mój ogródek jest do Twojej dyspozycji, gdybyś tylko chciała
Izuniu te białe z różowym środkiem
sama nazwa świadczy ,że pewnie są piękne , kochanie jak byś mogła to byłam bym bardzo szczęśliwa
Izuniu ja teraz nie mogę Ci wysłać bo nawet nie wiem które to są , one są pomieszane kolorystycznie .Najpierw było założenie ,że cała rabata to będą same różowe bo bardzo lubię ten kolor . Jednak jak zobaczyłam inne kolory to zmiękłam i dokupiłam właśnie te niebieskie i białe .
sama nazwa świadczy ,że pewnie są piękne , kochanie jak byś mogła to byłam bym bardzo szczęśliwa - chatte
- Przyjaciel Forum

Jadziu, Kochanie, oczywiście, że nie teraz! Myslałam, że na jesień, albo nawet na przyszłą wiosnę. Pisałaś, ze były malutkie, to muszą mieć trochę czasu, żeby się rozrosnąć 
A tak wyglądają te białe z różowym środkiem

Właściwie to też nie jestem w 100% pewna, gdzie rosną, bo przesadzałam tyle latem i jesienią, ze niczego pewna nie jestem. Najwyżej, jak omyłkowo poslę Ci teraz różowe, to białe z kropką wyslę Ci jesienią ;)
A tak wyglądają te białe z różowym środkiem

Właściwie to też nie jestem w 100% pewna, gdzie rosną, bo przesadzałam tyle latem i jesienią, ze niczego pewna nie jestem. Najwyżej, jak omyłkowo poslę Ci teraz różowe, to białe z kropką wyslę Ci jesienią ;)
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.