Skromny ogród Joli - 2009r cz.1
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochane, dziękuję za uznanie
Krokusy mają zupełnie inne liście, a te kosaćce najpierw kwitną, a potem rosną im wąskie liście. Żółte kwiaty ma tylko irys Danforda
Należące do tej samej grupy kosaćce żyłkowane, iris reticulata, kwitną w różnych odcieniach niebieskiego i fioletu. Jedynie odmiana Katharine Hodgkin ma białe niebiesko nakrapiane kwiaty.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No, proszę! Nie tylko krokusy zakwitły
A mnie zaintrygowało, co jest za tymi pięknymi rojnikami (chyba?) ? Wygląda, jakby tez miało lada moment zakwitnąć
A w takie głupie prognozy nie wierz, Jollllu! Ja słyszałam, ze koniec marca ma byc już całkiem wiosenny, kwiecień letni, a w maju mają byc upały! W tę to aż chce się wierzyć ;)
Pewnie już słodko pochrapujesz ;) Niech Ci się śnią kolorowe łąki narcyzów, irysów, szafirków ....
A mnie zaintrygowało, co jest za tymi pięknymi rojnikami (chyba?) ? Wygląda, jakby tez miało lada moment zakwitnąć
A w takie głupie prognozy nie wierz, Jollllu! Ja słyszałam, ze koniec marca ma byc już całkiem wiosenny, kwiecień letni, a w maju mają byc upały! W tę to aż chce się wierzyć ;)
Pewnie już słodko pochrapujesz ;) Niech Ci się śnią kolorowe łąki narcyzów, irysów, szafirków ....
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Wszystkich gorąco, wpadłam na małą chwilkę Was odwiedzić i zobaczyć co słychać
Halinko dziękuje
i cieszę się że też masz takie krokusiki
Alu ja jestem strasznie ciekawa tego lata, bo mam sporo nowych roślin które w tym roku pierwszy raz będą u mnie kwitnąć
Madziu to czyli tez planujesz zakup budlei
To jest prawda że to forum wciąga w zakup co rusz to nowych roślin
ja też się nie mogę powstrzymać.
Mi się strasznie podobają duże rośliny a między innymi gunera, to moje marzenie
Ale mogę ją mieć nie wcześniej jak za kilka lat
Moniś Ty to dopiero jesteś znawcą roślin, czuję że nie raz podpowiesz mi jakie rosną u mnie rośliny a będę tego na pewno potrzebowała
Moje uznanie dla Ciebie Monisiu
Bernadetko cieszę się że podoba Ci się mój ogródek, dobrze że każdy ma coś w nim ciekawego i pięknego co można podziwiać
Bernadetko już niedługo też będzie u Ciebie taka wiosenka
Izuniu tak już smacznie spałam jak Wy jeszcze byłyście na forum a śniły mi się narcyzy, irysy i szafirki
Mam nadzieję że będzie taka pogoda jak piszesz, bo szczerze mam dosyć tych pochmurnych dni bo taki dzisiaj jest u mnie
myślę że popołudniu choć na chwilkę wyjdzie słoneczko
Izuniu nie wiem co to za roślinka o którą pytasz, wcześniej nie zapisywałam nazw roślinek
Moi Kochani będę dopiero wieczorkiem, także życzę Wszystkim Słonecznej i Wioesennej pogody
Halinko dziękuje
Alu ja jestem strasznie ciekawa tego lata, bo mam sporo nowych roślin które w tym roku pierwszy raz będą u mnie kwitnąć
Madziu to czyli tez planujesz zakup budlei
To jest prawda że to forum wciąga w zakup co rusz to nowych roślin
Mi się strasznie podobają duże rośliny a między innymi gunera, to moje marzenie
Ale mogę ją mieć nie wcześniej jak za kilka lat
Moniś Ty to dopiero jesteś znawcą roślin, czuję że nie raz podpowiesz mi jakie rosną u mnie rośliny a będę tego na pewno potrzebowała
Moje uznanie dla Ciebie Monisiu
Bernadetko cieszę się że podoba Ci się mój ogródek, dobrze że każdy ma coś w nim ciekawego i pięknego co można podziwiać
Bernadetko już niedługo też będzie u Ciebie taka wiosenka
Izuniu tak już smacznie spałam jak Wy jeszcze byłyście na forum a śniły mi się narcyzy, irysy i szafirki
Mam nadzieję że będzie taka pogoda jak piszesz, bo szczerze mam dosyć tych pochmurnych dni bo taki dzisiaj jest u mnie
Izuniu nie wiem co to za roślinka o którą pytasz, wcześniej nie zapisywałam nazw roślinek
Moi Kochani będę dopiero wieczorkiem, także życzę Wszystkim Słonecznej i Wioesennej pogody