Ogródek AGNESS cz.1
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś bardzo Ci dziękuję, że do mnie zajrzałaś, i że podoba Ci się u mnie
Ja często do Ciebie zaglądam, tylko już dawno nie pisałam, ale i Ciebie troszkę nie było. Teraz będę na pewno częściej się odzywać
Ciebie też serdecznie zapraszam
mam nadzieję, że jeszcze troszke i będę mogła pokazać coś ciekawszego 
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agness czekam z niecierpliwością jak pokażesz rosnące to wszystko co masz na wiosenne
wysadzanie. Ja w tym roku dokupiłam 8 odmian lilii i parę drobiazgów.
Będzie problem gdzie posadzić . Pozostają niezastąpione donice.Można wyciągnąć
gdy roślina już kwitnie i ładnie się prezentuję i ustawić na widocznym miejscu.
-
x-d-a
- AGNESS

Witaj Olualeksandra odwazna pisze:Agness czekam z niecierpliwością jak pokażesz rosnące to wszystko co masz na wiosenne
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jadziu, małe sprostowanie: powiedziałam, że najlepszym terminem siewu kwiatów w marcu (i już ostatnim w tym miesiącu) - zgodnie z kalendarzem biodynamicznym Marii Thun - jest niedziela i poniedziałek (15-16)Jadzia1 pisze:Agnieszko z mojego siania dziś kwiatów nici bo Izunia -chatte napisała ,że dziś raczej nie siać , więc poczekam jeszcze troszeczkę aż się ociepli , bo rano było -4 i idę do ogrodu
- AGNESS

Dalu trudno mi powiedzieć obecnie jak wyglądają moje róże, ponieważ nie będzie mnie w domku do końca marca, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze, jak wyjeżdżałam to wyglądały nieźle. Ja róż nie opatulam, tylko sypię kopce, opatulam jedynie pienne, które są najdelikatniejsze, mam nadzieję, że wszystkie dobrze przetrwają. Kilka lat tamu w moich okolicach zimą był pogrom na róże, bardzo dużo nie przetrwało zimy, u mnie zmarzła pnąca -do samego kopczyka, musiałam obciąć piękne 3-4 metrowe pędydala pisze:Witaj Agnieszko, właśnie wróciłam z krótkiego spacerku po moim ogrodzie i z niepokojem zauważyłam, że moje róże wielkokwiatowe mają prawie całe czarne łodyżki.
Ponieważ widziałam u Ciebie piękne róże, ciekawa jestem, czy przeżyły tę - dość ostrą - zimę.
Pozdrawiam.
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
I bardzo słusznie! ;:228 To prekursorka badań nad wpływem planet i księżyca na wzrost i wegetację roslin.
Kiedy odkryłam jak wielkie różnice czasem występują pomiędzy różnymi kalendarzami biodynamicznymi, doszłam do wniosku, ze można zawierzyć jedynie osobie, która całe zycie poswięciła na te badania. Cała reszta nie wiadomo na czym opiera swoje dane, a jedynym celem wydania kalendarza jest oczywiście zysk.
Kiedy odkryłam jak wielkie różnice czasem występują pomiędzy różnymi kalendarzami biodynamicznymi, doszłam do wniosku, ze można zawierzyć jedynie osobie, która całe zycie poswięciła na te badania. Cała reszta nie wiadomo na czym opiera swoje dane, a jedynym celem wydania kalendarza jest oczywiście zysk.