.
 .No to super nazywał sie ten ogrodniczy
 .
 .
 .
 . .
 .

.
 . 

Witaj , Młody Ogrodniku

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=

. Gdyby tylko gdzieś w tym za..... były bulwy begoni to bym wszystkie wykupił
  . Gdyby tylko gdzieś w tym za..... były bulwy begoni to bym wszystkie wykupił   
   . Zakochałekm się.. , musze jechać do Rzeszowa...
 . Zakochałekm się.. , musze jechać do Rzeszowa...   . Bardzo mi sie te begonie podobają
 . Bardzo mi sie te begonie podobają   i też bym chciał mieć takie "wypasione"
  i też bym chciał mieć takie "wypasione"   .
  .  , ale ten nasz ogródek to żadna rewelacja.....
   , ale ten nasz ogródek to żadna rewelacja.....   .
  . 

. Zdjęć ładnych z lata nie mam ... , a te zdjęcia z peralgoniami rabatowymi to byle jakie.. a trawsko.... , aż wstyd pokazywac...
  . Zdjęć ładnych z lata nie mam ... , a te zdjęcia z peralgoniami rabatowymi to byle jakie.. a trawsko.... , aż wstyd pokazywac...   . Na szczęście trawka pózniej się już poprawiła
  . Na szczęście trawka pózniej się już poprawiła   . A wtedy jak robiłem fotkoi to była sachara..
  . A wtedy jak robiłem fotkoi to była sachara..   
   . Czekają na zagospodarowanie 2 rabatki i jeszcze 3 mam w planie
  . Czekają na zagospodarowanie 2 rabatki i jeszcze 3 mam w planie   . Miejsca mało na tej naszej "ciupince"
  . Miejsca mało na tej naszej "ciupince"   . Ale donic tez mozna nastawiać przy domu i troche ukwiecic i zawsze weselej
  . Ale donic tez mozna nastawiać przy domu i troche ukwiecic i zawsze weselej   . Ładnie to dopiero będzie , jak posadze te liliowce , irysy , lilie , sąsiadka ma mi też lili nakopać . Jak posadze te siewnki i wysieję całe reklamówki nasion . Czeka mnie i tatę dalszy ciąg robienia i malowania palisady.. Troche mam w garażu , juz całą kopę
  . Ładnie to dopiero będzie , jak posadze te liliowce , irysy , lilie , sąsiadka ma mi też lili nakopać . Jak posadze te siewnki i wysieję całe reklamówki nasion . Czeka mnie i tatę dalszy ciąg robienia i malowania palisady.. Troche mam w garażu , juz całą kopę   . Na razie to wszystko wygląda o tej porze roku beznadziejnie i nie mogę się wkońcu doczekac ciepła
  . Na razie to wszystko wygląda o tej porze roku beznadziejnie i nie mogę się wkońcu doczekac ciepła   
    . Przywiozłem sobie od dziadków 15 donic
  . Przywiozłem sobie od dziadków 15 donic   , będa do pędzenia dalii , którch mam na razie 9 , ale w biedronce moga się pojawić
  , będa do pędzenia dalii , którch mam na razie 9 , ale w biedronce moga się pojawić   . Jak na mały ogródek to duzo
  . Jak na mały ogródek to duzo   
   . W szklarni już zamówione czekają bratki i stokrotki  :P  .
  . W szklarni już zamówione czekają bratki i stokrotki  :P  .  . Ja sobie włosy z głowy wydzieram bo posadziłem raptem 20 szt.
 . Ja sobie włosy z głowy wydzieram bo posadziłem raptem 20 szt.   . Czekam na tulipany , których tez nie mam dużo bo z 50 , narcyzy ze 20 , chiacyntów dużą misę , nie pamiętam ile tam jest . Ale ogródek jest mały więc na razie wystarczy , na pewno na jesień dokupie i jak posadze ze 30 bratków i troche stokrotek , prymulek to chyba wiosna będzie ładna
  . Czekam na tulipany , których tez nie mam dużo bo z 50 , narcyzy ze 20 , chiacyntów dużą misę , nie pamiętam ile tam jest . Ale ogródek jest mały więc na razie wystarczy , na pewno na jesień dokupie i jak posadze ze 30 bratków i troche stokrotek , prymulek to chyba wiosna będzie ładna   
   . Niech tylko pogoda się polepszy to gnam sadzić liliowce i irysy
  . Niech tylko pogoda się polepszy to gnam sadzić liliowce i irysy   .
  .  . Ja tych fal narobię więcej i dam paisadę , a rododenronom tam źle i sie chyba stamtąd wyniosą , zbierę korę , przesadzę w lepsze miejsce ... A ta rabatke poszerze , dam palisade i będą byliny i jednoroczne
  . Ja tych fal narobię więcej i dam paisadę , a rododenronom tam źle i sie chyba stamtąd wyniosą , zbierę korę , przesadzę w lepsze miejsce ... A ta rabatke poszerze , dam palisade i będą byliny i jednoroczne   . Marzę kiedyś mieć taki ogród jak Twój
  . Marzę kiedyś mieć taki ogród jak Twój   
   .
  . 
  . W tym lecie postanowiłem , że będzie dom tonął w kwiatach jeszcze bardziej
  . W tym lecie postanowiłem , że będzie dom tonął w kwiatach jeszcze bardziej   
    . Sam , sam i jeszcze raz sam ! Sprawia mi to wielką przyjemność
  . Sam , sam i jeszcze raz sam ! Sprawia mi to wielką przyjemność   . Latam po 30 razy z konewką
  . Latam po 30 razy z konewką   , pryskam , obrywam przekwitłe kwiaty itd.  :P  . Lubię jednoroczne  :P  .
  , pryskam , obrywam przekwitłe kwiaty itd.  :P  . Lubię jednoroczne  :P  . 

.
 . ) i storczyki sobie odciekaja obok  i następne... Trochę to praco i czasochłonne.. , ale tak robie raz na 8/9 dni więc mi to nie przeszkadza . Przekwitłe pędy podcinam , jeśli coś uschnie . Czasem zdaża się , że całe to wycinam całe.. Ale zazwyczaj zdaża sie , że predłuża pęd i kwitnie dalej.. Mi kwitna jak szalone..
  ) i storczyki sobie odciekaja obok  i następne... Trochę to praco i czasochłonne.. , ale tak robie raz na 8/9 dni więc mi to nie przeszkadza . Przekwitłe pędy podcinam , jeśli coś uschnie . Czasem zdaża się , że całe to wycinam całe.. Ale zazwyczaj zdaża sie , że predłuża pęd i kwitnie dalej.. Mi kwitna jak szalone..   . W czwartek mają być w biedronce , więc na pewno na chcociaż 2 phalaenopsis sie skuszę
 . W czwartek mają być w biedronce , więc na pewno na chcociaż 2 phalaenopsis sie skuszę   . Pózniej przestawię się na inne , paphiopedila , vandy , cambrie , oncidia , mitonie , cymbidia
 . Pózniej przestawię się na inne , paphiopedila , vandy , cambrie , oncidia , mitonie , cymbidia   . Kocham storczyki , na razie mam 20
  . Kocham storczyki , na razie mam 20   .
  .

.
  . 

i odwiedzinki
 i odwiedzinki   . Uwielbiam prace ogrodowe , sprawiają mi dużo przyjemności
   . Uwielbiam prace ogrodowe , sprawiają mi dużo przyjemności   
    .
 .  mam nadzieję że wszystkie zakwitna już w tym roku
 mam nadzieję że wszystkie zakwitna już w tym roku   , może chochaż kilka
  , może chochaż kilka   . Trzeba dać roślinkom trochę czasu
 . Trzeba dać roślinkom trochę czasu  .
  . , a w oknach aż wiatr gwiżdże... , brrr..... Zawieja...
  , a w oknach aż wiatr gwiżdże... , brrr..... Zawieja... 

, Dzięki za odwiedzinki
  , Dzięki za odwiedzinki   
   . Właśnie przydało by mi się jakieś pienne , "płaczące drzewko "
  . Właśnie przydało by mi się jakieś pienne , "płaczące drzewko "   
   .
  . i idę jeść gorący rosołek , bo zaraz zamarznę
  i idę jeść gorący rosołek , bo zaraz zamarznę   .
  .