Kolorowy ogród Geni - 2009r - 2cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

bishop pisze:
e-genia pisze:[...]Tak że trzymaj z nami to może i Tobie na górze dadzą więcej ciepła i słońca ha,ha,ha ;:1
Z Wami - bardzo chętnie. :lol:
Ale Wasze rejony źle mi się kojarzą, z powodów jednej bardzo medialnej osobistości :roll:
Myślę że wiem o kogo chodzi ,ale jak wiesz nie mamy na to żadnego wpływu.

Witaj Jolu dzięki za odwiedziny.

Asiu ja też nie wiem co to jest dostałam kilka lat temu od sąsiadki ona też nie wiedziała co to jest ,al to wszystkim się podoba ja ciągle to dziele i wydaję

Witaj Ido zgadłaś w sobotę pewnie nie bo szkoda czasu lepiej spędzić w ogrodzie ale w niedziele na pewno .U nas jest tak pięknie dzis byłam już kilka godzin ,aż mnie plecy bolą od roboty
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Jak wróci normalna wegetacja poproszę o zbliżenie - rozpoznamy co zacz. Niesamowity kolorek.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewa f pisze:Faktycznie masz ich sporo i calkiem nieżle radzisz sobie ze zdrowotnością.kup im na wiosnę odrębny nawoz,gdzie wartość azotu nie przekracza 6 lub 8/chyba polifoska jest w takich proporcjach./Ja dodatkowo podsypię popiolem drzewnym z kominka
Ewo ja właśnie podsypuje moje iryski polifoską nie dawałam tylko popiołu drzewnego ja słyszałam że podsypuje się nimi róże.

Jadziu ,Haniu,Asiu ja nie mam rozdrabniarki do gałęzi i na razie nie mam w planach kupować bo gdzie to wszystko trzymać.
Wiesz co Haniu tak zachwalasz że chyba nad tym się zastanowię i jeszcze dzis porozmawiam z moim małżonkiem .
Jaziu cieszę się że moje kwiatki podobają Ci się .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tija pisze:Gieniu moje kany jakieś nie śmiałe chyba bo jeszcze nie wychodzą z ziemi :cry: , stoją w miejscu chłodnym ale nie zimnym , mam je wnieść do domu ? Bulwy są całe i zdrowe ,nie gniją .
Elu ja myślałam że Ci napisałam że muszą być w ciepłym pomieszczeniu najlepiej w mieszkaniu . Zaraz zrobię zdjęcia moim i zobaczysz jakie już liście mają
Genia
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gieniu dzięki za odpowiedż , już się nimi zajmuję mam nadzieję że jeszcze zdążą się rozrosnąć :oops: .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu jeszcze jest dużo czasu więc na pewno urosną
Genia
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Geniu, bardzo dziękuję za życzenia :D Róże śliczne :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

e-genia pisze:
tija pisze:Gieniu moje kany jakieś nie śmiałe chyba bo jeszcze nie wychodzą z ziemi :cry: , stoją w miejscu chłodnym ale nie zimnym , mam je wnieść do domu ? Bulwy są całe i zdrowe ,nie gniją .
Elu ja myślałam że Ci napisałam że muszą być w ciepłym pomieszczeniu najlepiej w mieszkaniu . Zaraz zrobię zdjęcia moim i zobaczysz jakie już liście mają
Genia
Genia ma rację, kanny szybciej ruszą w ciepłym i słonecznym miejscu. Ja swoje ustawiłem w południowym pokoju blisko drzwi na balkon. Dla lepszego wzrostu dodaję również obornika w granulacie. Nawóz ten nie wydziela przykrego zapachu. Podsypuję tym nawozem nie tylko kanny, ale również inne rośliny i to nie tylko te w ogrodzie.
Stosuję go również do roślin doniczkowych.
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Witaj Geniu ja też się zastanawiam razem Z Asią co to za cudo szfirowe??? :roll:
Moje kanny też już pięknie rosną.....
Ale najlepsza niespodzianka to że zakwitnie mi żółty amarylis :shock:
Wyłazi pączek ze środka....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Marcin ja do tej pory nie dawałam nawozu same sobie radziły dopiero w ogrodzie je zasilałam ale masz rację moje też zasilę,będą jeszcze piękniejsze. doniczkowe też muszę może jeszcze piękniej będą kwitły.Nie wiesz czy fiołki w domu można też

Moniko nie ma za co

Genia
x_m-i
---

Post »

Geniu, do fiołków, przyznam się, że nie stosowałem i nie mogę powiedzieć. Ale do takich jak amerylis, szeflera, aloes. Rosną o wiele lepiej i mają żywsze kolory.

Ale, jeśli chodzi o obornik w granulacie, to gorąco polecam. Stosuję go od paru ładnych lat i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł :D :D. Stosuję go również od warzywa, drzewka owocowe i krzewy. Pod iglaki stosuję go razem w Substralem zakwaszającym glebę.

Kanny, jak każdy wie, są pożeraczami nawozów. W doniczkach robię tak, że biorę zwykły stary, niepotrzebny już nikomu długopis. Robię otwory i wrzucam tam po dwa granulaty. W takiej jednej doniczce robię tak 3-4 razy, dookoła rośliny. Kiedy będziemy ją wysadzać na miejsce w ogrodzie, to będzie już dorodną okazałą rośliną i szybciej zakwitnie. Przynajmniej u mnie tak
jest.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu pisze:Witaj Geniu ja też się zastanawiam razem Z Asią co to za cudo szfirowe??? :roll:
Moje kanny też już pięknie rosną.....
Ale najlepsza niespodzianka to że zakwitnie mi żółty amarylis :shock:
Wyłazi pączek ze środka....
Masz żółty amarylis nawet nie wiedziałam że taki jest .
No to się po przyglądajcie na to cudo i może powiecie co to jest bo ja mam już tyle lat i nie wiem co .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Marcin jak tylko kupie to najpierw sprawdzę na 1fiołku jak będzie wszystko dobrze to będę stosować pod wszystkie .
Kanny to wiadomo że jak tylko kupię to zaraz tak zrobię jak mówiłeś .
Dzięki Marcin za pomoc
x_m-i
---

Post »

Proszę bardzo Geniu, nie pisałbym tego, jak bym nie miał tego sprawdzonego.

Sorki , że wyszło aż trzy posty, ale nie wiem czemu przy wysyłaniu, wyskoczyła mi informacja "ze nie istnieje (coś tam)". Nie mogłem wysłać tej odpowiedzi. Zalogowałem się jeszcze raz i tu wyszło aż tyle . Jeszcze raz sorki.
x_m-i
---

Post »

Proszę bardzo Geniu, nie pisałbym tego, jak bym nie miał tego sprawdzonego.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”