Kolorowy ogród Geni - 2009r - 2cz.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Taro u mnie śniegu nie ma jest tylko mały mróz ,ale słońce pięknie świeci że zaraz będzie wiosennie .
Witaj Ewo dasz znać jak wrócisz od Ismeny co ma jeszcze godnego uwagi ja od niej kupowałam 3 pełne ciemierniki i sporo liliowców posadziłam je tylko te od niej w rzędzie mam nadzieję że mi pięknie zakwitną bo były duże sadzonki nie tak jak od innych .
Ewo te irysy też masz od ismeny?
Witaj Ewo dasz znać jak wrócisz od Ismeny co ma jeszcze godnego uwagi ja od niej kupowałam 3 pełne ciemierniki i sporo liliowców posadziłam je tylko te od niej w rzędzie mam nadzieję że mi pięknie zakwitną bo były duże sadzonki nie tak jak od innych .
Ewo te irysy też masz od ismeny?
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Właśnie w TV podają, że w Twoich rejonach będzie ladnie. A gdzie indziej nie.
Jakies układy macie na górze?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pewnie tak Krzysiu ,wszędzie dużo śniegu a my prawie zimy nie mieliśmy no i wiosna u nas już też sporu czas jest ,zaraz lecę do ogrodu zobaczyć co nowego zakwitło.bishop pisze:Właśnie w TV podają, że w Twoich rejonach będzie ladnie. A gdzie indziej nie.
Tak że trzymaj z nami to może i Tobie na górze dadzą więcej ciepła i słońca ha,ha,ha

- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Z Wami - bardzo chętnie.e-genia pisze:[...]Tak że trzymaj z nami to może i Tobie na górze dadzą więcej ciepła i słońca ha,ha,ha
Ale Wasze rejony źle mi się kojarzą, z powodów jednej bardzo medialnej osobistości
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Nie Geniu1 Irysy kupowalam dawno od brata Franczaka.Są to odmiany wymagające oprysków przeciwgrzybowych
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
Faktycznie masz ich sporo i calkiem nieżle radzisz sobie ze zdrowotnością.kup im na wiosnę odrębny nawoz,gdzie wartość azotu nie przekracza 6 lub 8/chyba polifoska jest w takich proporcjach./Ja dodatkowo podsypię popiolem drzewnym z kominka
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Dziewczęta, każdy ma rozdabniarkę do gałęzi.
Ogród bez rozdrabniarki, to jak kuchnia bez patelni.
Niby da się bez tego żyć, ale jaki brak komfortu?!
Ja mam już trzecią i powiem Wam, że nawet używane Alko za 100zł,
jest niewiarygodnym przeżyciem.
A, gdy na Waszych oczach sterta gałęzi wielkości człowieka, zamienia się w materiał do ściółkowania, czyli 2 wiadra, drewnianych łopmków, to cud-miód dla ducha, ogrodu i kompostownika.
Uważam, że podstawowe sprzęty - lekkie, ergonomiczne narzędzia, aluminiowa taczka, opryskiwacz Marokeksu z długą lancą i rozdabniarka ( nawet na spółkę z sąsiadem), to hity
ogrodowej wygody. :P
Ogród bez rozdrabniarki, to jak kuchnia bez patelni.
Niby da się bez tego żyć, ale jaki brak komfortu?!
Ja mam już trzecią i powiem Wam, że nawet używane Alko za 100zł,
jest niewiarygodnym przeżyciem.
A, gdy na Waszych oczach sterta gałęzi wielkości człowieka, zamienia się w materiał do ściółkowania, czyli 2 wiadra, drewnianych łopmków, to cud-miód dla ducha, ogrodu i kompostownika.
Uważam, że podstawowe sprzęty - lekkie, ergonomiczne narzędzia, aluminiowa taczka, opryskiwacz Marokeksu z długą lancą i rozdabniarka ( nawet na spółkę z sąsiadem), to hity
ogrodowej wygody. :P