Ogródek AGNESS cz.1
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Giguś fajnie , że chociaż mozemy się powspierać nawzajem w oczekiwaniu na wiosnę
Ty już miałaś możliwość cieszyć się pierwszymi wiosennymi kwiatuszkami i pierwszymi pracami w ogrodzie, a i niedługo przyjdzie ten miły czas dla mnie. Mam nadzieję, że jak wrócę, to już będą pierwsze kwiaciorki
Witaj Jadziu, ten śnieg w tym roku wyjątkowo uparty
ale myślę, że jeszcze troszkę ponad tydzień i będzie prawdziwa wiosna. Liczę, że jak przyjade do domku, to będę mogła bez przeszkód pracować w ogrodzie. Mam dużo roślinek do posadzenia, część moich zamówionych roślin już przyszła, na część jeszcze czekam, a przed wyjazdem we wtorek wpadłam do ogrodniczego i była bardzo duża dostawa i też się nie oparłam i kupiłam trochę roślinek

Witaj Jadziu, ten śnieg w tym roku wyjątkowo uparty
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja dopiero pomidorki będę pikować.
Czekam na ocieplenie, żeby potem wstawić je na balkonik.
Parapety mam zajęte przez doniczkowe.
A tu jak na złość zima nie chce się wynosić.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Aga po małej przerwieAGNESS pisze:Witaj Jackutakie iglaczki (i inne roślinki też
)z własnych sadzonek to największa frajda, fakt, że sporo czasu trzeba poczekać zanim urosną, ale jaka z tego radość
Jacku podobno rdest niesamowicie szybko przyrasta, więc nawet jak będziesz go musiał podciąć w związku z malowaniem, to ponownie momentalnie Ci zarośnie. A jak to taka ruchliwa ulica, to faktycznie lepiej się osłonić, dużo więcej komfortu i prywatności
Tak, iglaki z własnej produkcji cieszą najbardziej. A rdest Auberta rośnie w moim starym ogrodzie. Ma 5 metrowe przyrosty rocznie
Ale widziałem w okolicy jeszcze jedno rozwiązanie, by się trochę odgrodzić od ulicy - wierzbowe maty. To ładnie wygląda i jest ażurowe ale chroni trochę przed ulicą.
- AGNESS

Magduś ja chcę popikować niecierpki i pełnego kuklika. Pozostałe kwiatki wysiewam bezpośrednio do gruntu, jeszcze nie wiem jak zrobię z jednorocznymi daliami, albo wysieję do skrzynek ale dopiero na początku kwietnia, albo też od razu do gruntumaakita pisze:Ja większości kwiatów nie pikuje. Jak dotąd praktyka "bez pikowania" sprawdza się u mnie.
- AGNESS

Grażynko, ja musiałam już popikować pomidory, bo zbyt mocno by mi się powyciągały. U mnie też na parapetach tłok , wszędzie poupychane storczyki, trochę wysiewów, walczę z mamą o każdy skrawek miejsca na parapetach, ponieważ pomidorki to głównie jej działkakogra pisze:A ja dopiero pomidorki będę pikować.