Pozdrawiam serdecznie
Nasiona pomidorów- prawidłowe pozyskiwanie nasion i przechowywanie
-
Bogdan Szczepański
- 10p - Początkujący

- Od: 4 lis 2008, o 15:10
-
Bogdan Szczepański
- 10p - Początkujący

ja bylbym chetny nawet bardzo bo mieszkam za granica i nie mam nikogo w polsce kto by mi mogl podeslac polskie nasiona ... tutaj kupuje wszystkie odmiany z roznych krajow ale z polski jeszcze nie widzialem ...
niestety jak juz pisalem mieszkam za granica wiec to bylby pewnie za duzy klopotot dla ciebie ...
pozdrawiam ...
niestety jak juz pisalem mieszkam za granica wiec to bylby pewnie za duzy klopotot dla ciebie ...
pozdrawiam ...
-
Bogdan Szczepański
- 10p - Początkujący

Podaj adres wyślę na pewno a w zamian może Ty byś przyslał kilka ziaren z kilku odmian z kilku krajów adres przyślij na pw pozdrawiam Bogdanosu77 pisze:ja bylbym chetny nawet bardzo bo mieszkam za granica i nie mam nikogo w polsce kto by mi mogl podeslac polskie nasiona ... tutaj kupuje wszystkie odmiany z roznych krajow ale z polski jeszcze nie widzialem ...
niestety jak już pisalem mieszkam za granica wiec to bylby pewnie za duzy klopotot dla ciebie ...
pozdrawiam ...
-
Bogdan Szczepański
- 10p - Początkujący

Podaj adres wyślę na pewno a w zamian może Ty byś przyslał kilka ziaren z kilku odmian z kilku krajów adres przyślij na pw pozdrawiam Bogdanosu77 pisze:ja bylbym chetny nawet bardzo bo mieszkam za granica i nie mam nikogo w polsce kto by mi mogl podeslac polskie nasiona ... tutaj kupuje wszystkie odmiany z roznych krajow ale z polski jeszcze nie widzialem ...
niestety jak już pisalem mieszkam za granica wiec to bylby pewnie za duzy klopotot dla ciebie ...
pozdrawiam ...
- Ewadz34
- 200p

- Od: 10 lut 2009, o 09:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja swoje wysiałam w niedzielę 8 marca (Malinowy Olbrzym, henryka, Krakus), wczoraj zauważyłam kiełkujące roślny. nasiona kupiłam w sklepie.
Nasionka pomidorów wschodzą kilka dni, chyba że są stare lub bardzo wysuszone, to wtedy - nie wiem...
Nasionka pomidorów wschodzą kilka dni, chyba że są stare lub bardzo wysuszone, to wtedy - nie wiem...
W żar epoki użyczą wam chłodu
Tylko drzewa, tylko liście...
Tylko drzewa, tylko liście...
Ja zawsze sieję pod koniec lutego i pomidorki i paprykę, w tym roku mam jakieś koktajlowe żółte (koleżanka przywiozła z Włoch), musiałam ich już rozsadzić bo miały za ciasno.Obawiam się, że jak tak dalej pójdzie, to będę musiała wcześniej tunel założyć , haha. ;-) Co roku tak siałam (oprócz kilku ostatnich latek - brak czasu), poza tym to uwielbiam eksperymentować z nowymi odmianami, dlatego zamówiłam sobie jakieś dziwaczną odmianę FLAME na Allegro, może ktoś miał je u siebie? Już mi wzeszły i to dość gęsto (myślę że 99%) z zamówionych. Gdzieś widziałam na forum, że ktoś ma odmianę black do oddania, ale jak poszukam to się odezwę. Pozdrowionka
)))