Jak Cię interesuje jakaś roslina, to "wygoogluj" ją i poszukaj nazwy łacińskiej i zapisz. Do sklepu idź z kartką. A jak pobędziesz dłużej na forum, to opanujesz wszystkie nazwy łacińskie i nie bedziesz musiała zapisywać
Mój ogródek - chatte /cz.5/
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja do sklepu chodzę z grubym zeszytem
.
Mam tam zanotowane to co już mam z nowych roślinek i wszystkie nowo zamówione.Chociaż dzięki forum nazw znam już coraz więcej ,to pamięć nie zawsze najlepsza .W sklepie jak się napatrze na te wszystkie cudeńka ,to w głowie pustka i już nic się nie pamięta ,co się ma ,albo czy to już mam zamówione ,a tak zerknę w zeszycik i już wszystko jasne .
Patrzą na mnie w tych sklepach jak na jakieś dziwadło ,ale co z tego ,niech sobie patrzą i się ....

Mam tam zanotowane to co już mam z nowych roślinek i wszystkie nowo zamówione.Chociaż dzięki forum nazw znam już coraz więcej ,to pamięć nie zawsze najlepsza .W sklepie jak się napatrze na te wszystkie cudeńka ,to w głowie pustka i już nic się nie pamięta ,co się ma ,albo czy to już mam zamówione ,a tak zerknę w zeszycik i już wszystko jasne .
Patrzą na mnie w tych sklepach jak na jakieś dziwadło ,ale co z tego ,niech sobie patrzą i się ....
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzisz Małgosiu? Jola Graj znalazła sposób: trzeba zabierać gruby zeszyt, w ostateczności może byc kilka
Jolu, to jest bardzo dobry sposób
Dziwnymi spojrzeniami nie przejmowałabym się.
Podaj im kilka nazw łacińskich, to im oczy zrobią się okrągłe i zmienią wyraz ;)
Halinko, z pewnością nawet Ci sprzedawcy, którzy nie są doskonale zorientowani co sprzedają, potrafią odróżnić klientów, którzy wiedzą, czego chcą, od tych którym można wcisnąć byle co
A jezli wiedzą, coś o swoim towarze, to tym bardziej !
Jolu, to jest bardzo dobry sposób
Podaj im kilka nazw łacińskich, to im oczy zrobią się okrągłe i zmienią wyraz ;)
Halinko, z pewnością nawet Ci sprzedawcy, którzy nie są doskonale zorientowani co sprzedają, potrafią odróżnić klientów, którzy wiedzą, czego chcą, od tych którym można wcisnąć byle co
A jezli wiedzą, coś o swoim towarze, to tym bardziej !
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bozenko, nie cięłam barbuli, bo ja dość niechętnie uzywam sekatora, a ona dopiero pisrwszy rok przecież u mnie , no i nie wiedziałam ... Ale jak każesz, to przytnę
Dziękuję! 
Gabi, moze ja
Tylko ja liczyłam, ze mi zrobi odrosty, ale nie zrobiła
Przynajmniej na razie. Jak chcesz, to ci dam gałązki na sadzonki, a jak się ukorzenią te odrosty, to jeszcze odrost? Chyba, ze ktoś ma już gotową sadzonkę z korzonkami
Agness, jeszcze nic nie robię, bo ciągle pada. Na chwilę przestaje i znów pada. Zdążyłam tylko zebrać opadłe w końcu liście róż.
Zrobiłam też mały przegląd ogródka i ... mam 14 żywych sadzonek róż!!! (3 niestety padły). Jak przetrwają jeszcze wiosenne przymrozki, to dopiero będzie! Trochę je przemieszałam jesienią, jak je przenosiłam i teraz nie wiem, która jest która
I gdzie ja biedna je posadzę, żeby się dowiedzieć, co mam?
Gabi, moze ja
Przynajmniej na razie. Jak chcesz, to ci dam gałązki na sadzonki, a jak się ukorzenią te odrosty, to jeszcze odrost? Chyba, ze ktoś ma już gotową sadzonkę z korzonkami
Agness, jeszcze nic nie robię, bo ciągle pada. Na chwilę przestaje i znów pada. Zdążyłam tylko zebrać opadłe w końcu liście róż.
Zrobiłam też mały przegląd ogródka i ... mam 14 żywych sadzonek róż!!! (3 niestety padły). Jak przetrwają jeszcze wiosenne przymrozki, to dopiero będzie! Trochę je przemieszałam jesienią, jak je przenosiłam i teraz nie wiem, która jest która
I gdzie ja biedna je posadzę, żeby się dowiedzieć, co mam?