te cebule co zostaly w ogrodzie posadzilem w 2 grupki i myslalem ze i tak je nornice zjedza ale w tamtym roku gdy kupowalem pomidory do sadzenia u jednego ogrodnika to opowiedzialem mu historie o moich tulipanach na co on dolozyl mi 2 sadzonki rycynowca zielonego do zakupionych pomidorow i powiedzial bym posadzil je w samym centrum moich 2 grupek tulipanow a nornice sie do nich nie zbliza.Rycynowce wyrosły na wieeeeeelkie drzewa co cieszylo moje oko i jesienia nie wykopalem rycynowca  a jedynie przyciolem go na wysokosc okolo 15 cm nad ziemia i tak zostawilem.W tym roku na wiosne zauwazylem ze wszystkie tulipany wyszly z ziemi malo tego juz maja zaczatki kwiatow
  te cebule co zostaly w ogrodzie posadzilem w 2 grupki i myslalem ze i tak je nornice zjedza ale w tamtym roku gdy kupowalem pomidory do sadzenia u jednego ogrodnika to opowiedzialem mu historie o moich tulipanach na co on dolozyl mi 2 sadzonki rycynowca zielonego do zakupionych pomidorow i powiedzial bym posadzil je w samym centrum moich 2 grupek tulipanow a nornice sie do nich nie zbliza.Rycynowce wyrosły na wieeeeeelkie drzewa co cieszylo moje oko i jesienia nie wykopalem rycynowca  a jedynie przyciolem go na wysokosc okolo 15 cm nad ziemia i tak zostawilem.W tym roku na wiosne zauwazylem ze wszystkie tulipany wyszly z ziemi malo tego juz maja zaczatki kwiatow   widocznie w tamtym roku rycynowiec odstraszyl nornice od moich tulipanow albo nornice mialy co innego do jedzenia bo zima byla lagodna
 widocznie w tamtym roku rycynowiec odstraszyl nornice od moich tulipanow albo nornice mialy co innego do jedzenia bo zima byla lagodna   tego nie wiem ale w tym roku i tak posadze w tulipanach rycynowce
 tego nie wiem ale w tym roku i tak posadze w tulipanach rycynowce   raz ze nadaja ogrodowi egzotycznego uroku a dwa ze  byc moze odstraszaja nornice
 raz ze nadaja ogrodowi egzotycznego uroku a dwa ze  byc moze odstraszaja nornice   krety zazwyczaj zeruja tam gdzie jest obfitosc pokarmu i najlepiej jest zlikwidowac zrodlo pokarmu to wyzbedziemy sie kretow
  krety zazwyczaj zeruja tam gdzie jest obfitosc pokarmu i najlepiej jest zlikwidowac zrodlo pokarmu to wyzbedziemy sie kretow   
 Pozdrawiam

nie mogę stosować trutki za względu na psy ...
  nie mogę stosować trutki za względu na psy ...