Elizabetka po śląsku - 2 cz.2008r.
- kogra
- Przyjaciel Forum 
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Eluś ciesza sie, że wszystko gro.
A robota - niech sie koń martwi - rób swoje a bydzie dobrze.
Ważne żeś zdrowo i cało a teraz godej co nowego na zegródce - już Ci cosik rośnie ?

A robota - niech sie koń martwi - rób swoje a bydzie dobrze.
Ważne żeś zdrowo i cało a teraz godej co nowego na zegródce - już Ci cosik rośnie ?
Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum 
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Elżunia, bojaj się bogów, tyle czasu milczeć! Juz szukałam telefonu, cała w nerwach!
Wiem, Słonko, że mozesz nie miec czasu, ale to choć na chwilke trzeba było wejść i napisać, ze nie masz czasu Wszyscy byliby spokojniejsi. No, ale najważniejsze, ze jesteś, wszystko ok i wiosna wreszcie zaczyna panowanie
 Wszyscy byliby spokojniejsi. No, ale najważniejsze, ze jesteś, wszystko ok i wiosna wreszcie zaczyna panowanie 
Buziaki

Wiem, Słonko, że mozesz nie miec czasu, ale to choć na chwilke trzeba było wejść i napisać, ze nie masz czasu
 Wszyscy byliby spokojniejsi. No, ale najważniejsze, ze jesteś, wszystko ok i wiosna wreszcie zaczyna panowanie
Buziaki

- gebo13
- 200p 
- Od: 1 mar 2007, o 21:36
No bardzo dobrze pedziane Grażynkokogra pisze: A robota - niech się koń martwi
 Tylko jo sie
 Tylko jo siezałoża,że terozki żodyn nie bydzie patrzoł dychać ino grzebać
w ogrodzie a w krziżach ino szczylać bydzie

Tak Wom i Tobie Elizabetko życza umiaru

Pozdrawiom juz wiosennie Małgosia
Szczęście to nic innego jak dobre zdrowie i krótka pamięć

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum 
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu   ale choć drzewko podlałam a i tak cos naskrobię.   aha podlewamy kwiaty domowe do jutra- jest dzień liścia.
 ale choć drzewko podlałam a i tak cos naskrobię.   aha podlewamy kwiaty domowe do jutra- jest dzień liścia.  

Grażko dzięki będzie dobrze.
  dzięki będzie dobrze.
A w zegrodce cebulkowe łebki już wychodzą, szpaki koło kadłubków się krzątaja, sikoreczki też jeszcze sobie podjadają ale po mału coraz mniej im sypię.....i słoninkę jak jest /+/ co tydzień wymieniam.
aha fajne kalosze gumowe bardzo lekkie kupiłam na Allegro......przydadzą się na dzialkę w góry bo stare takie sztywne, że nogi bolą po pół godzinie chodzenia.
To tyle....zdjęć jeszcze nie robiłam no chyba, ze w niedzielę.

ale choć drzewko podlałam a i tak cos naskrobię.   aha podlewamy kwiaty domowe do jutra- jest dzień liścia.
 Grażko
 dzięki będzie dobrze.
  dzięki będzie dobrze.A w zegrodce cebulkowe łebki już wychodzą, szpaki koło kadłubków się krzątaja, sikoreczki też jeszcze sobie podjadają ale po mału coraz mniej im sypię.....i słoninkę jak jest /+/ co tydzień wymieniam.
aha fajne kalosze gumowe bardzo lekkie kupiłam na Allegro......przydadzą się na dzialkę w góry bo stare takie sztywne, że nogi bolą po pół godzinie chodzenia.
To tyle....zdjęć jeszcze nie robiłam no chyba, ze w niedzielę.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum 
- kogra
- Przyjaciel Forum 
No to czekóm Eluś na fotki ze zegródki.
Ino sie nie utop w błocie - weż sobie ty nowe gumioczki. 

Przileca sie w niedziela podziwać.
Pyrsk perełko - leca dali.

Ino sie nie utop w błocie - weż sobie ty nowe gumioczki.

Przileca sie w niedziela podziwać.
Pyrsk perełko - leca dali.
Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum 
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum 
- kogra
- Przyjaciel Forum 
Elżunia no to tylko kilka dni słońca a twój ogródek rozkwitnie na całego .
Kolorami, zapachami tak już całkiem wiosennie. 

Kolorami, zapachami tak już całkiem wiosennie.

Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Elżbietko -przybyłam z rewizytą - u Ciebie już miłe oczom obrazki - zwiastuny wiosny.U nas dzisiaj posypało śniegiem  
   Paskudnie.A u Ciebie zapachniało wiosną!Pozazdrościć można.Ja też się nie mogę doczekać tych prac na działce.No ale abyśmy tylko zdrowe były...Dobrze,że mamy to forum jak nie u siebie to gdzie indziej możemy wiosnę zobaczyć i oczy  i duszę nacieszyć.
 Paskudnie.A u Ciebie zapachniało wiosną!Pozazdrościć można.Ja też się nie mogę doczekać tych prac na działce.No ale abyśmy tylko zdrowe były...Dobrze,że mamy to forum jak nie u siebie to gdzie indziej możemy wiosnę zobaczyć i oczy  i duszę nacieszyć.
pozdrawiam Cie serdecznie.
Maryna. ;:54

Paskudnie.A u Ciebie zapachniało wiosną!Pozazdrościć można.Ja też się nie mogę doczekać tych prac na działce.No ale abyśmy tylko zdrowe były...Dobrze,że mamy to forum jak nie u siebie to gdzie indziej możemy wiosnę zobaczyć i oczy  i duszę nacieszyć.pozdrawiam Cie serdecznie.
Maryna. ;:54
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum 
Grażynko mam taką nadzieję ale wiesz jak to jest w marcu może jeszcze posypać śniegiem. Nie mniej jednak to już prawie wiosna. :P 
Marynko jak miło Cię gościć w mojej zegrodce. 

Też bardzo lubię spacerować wirtualnie po "Naszych forumowych ogródkach" ...piękna sprawa....żeby jeszcze tego czasu było deczko więcej.
Również bardzo serdecznie Cię pozdrawiam i do zobaczenia.

Marynko jak miło Cię gościć w mojej zegrodce.

Też bardzo lubię spacerować wirtualnie po "Naszych forumowych ogródkach" ...piękna sprawa....żeby jeszcze tego czasu było deczko więcej.
Również bardzo serdecznie Cię pozdrawiam i do zobaczenia.

- 
				minismok
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
łomotko!  ............Elinka aleś zielonym przywaliła!...... u mnie białym dosypało........i to jak! :x
 ............Elinka aleś zielonym przywaliła!...... u mnie białym dosypało........i to jak! :x 
ale kobee tez pedzę .....trochę sie ociagała[8 tydzien] ale wylazła i mam 3!
 .....trochę sie ociagała[8 tydzien] ale wylazła i mam 3!  .........troche sie denerwuje bo to pierwszy raz!
 .........troche sie denerwuje bo to pierwszy raz!  

cmokasy z gór i nie znikaj więcej bez uprzedzenia
;:78

............Elinka aleś zielonym przywaliła!...... u mnie białym dosypało........i to jak! :x
 ............Elinka aleś zielonym przywaliła!...... u mnie białym dosypało........i to jak! :x ale kobee tez pedzę
 .....trochę sie ociagała[8 tydzien] ale wylazła i mam 3!
 .....trochę sie ociagała[8 tydzien] ale wylazła i mam 3!  .........troche sie denerwuje bo to pierwszy raz!
 .........troche sie denerwuje bo to pierwszy raz!  
 cmokasy z gór i nie znikaj więcej bez uprzedzenia
;:78
nic nie jest takie jakim się wydaje  Spis Treści

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Witom Cie Elżuniu...Elizabetka pisze:
z 7 kobe....wykiełkowały sztuki 2, begonie też już pokazały kiełki 2 z 5.
Heliotrop też już ruszył a kleome cicho siedzi.
Długo mie tu nie było,
 ale już żech sam przilazła.
  ale już żech sam przilazła.Piszesz że Ci kobea nie wylazła... jo posioła jakiś dwa tydnie tymu i sobie wyobraź, że z kupnych nie wylazło nic.
A z tych co jo sobie zebrała z moich, a były zielone i myślałach że nic z tego nie bydzie, wylazły wszystkie.
Teraz już wiym, że lepsze swojski...
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum 
Gaździnko   witam Cię prawie wiosennie ....to dla Ciebie te zielone
 witam Cię prawie wiosennie ....to dla Ciebie te zielone   zanim się nie odkopiesz :P pozdróweczki cieplutkie ślę.
   zanim się nie odkopiesz :P pozdróweczki cieplutkie ślę.  

Gabrysiu a Ty wiesz, że jo te swoi wyciepła boch myślała, że za fest zielone i z tego nic nie bydzie tym bardziej, że nasionka też były zielone. Teraz żałuję ....masz rację co swojskie to swojskie.
 ....masz rację co swojskie to swojskie. 
Na razie nie wyrzucaj tych kupnych bo może mają spóźniony zapłon i nie wykluczone, że jeszcze "wyjdą".
Wiesz te dwa wykiełkowane jak by się uchowały to mi wystarczą....jedna puszcza na altanę a drugą na bez.
Teraz chuchać i dmuchać żeby tylko rosły i nie padły.uff
Dzięki za miłe odwiedzinki. :P

witam Cię prawie wiosennie ....to dla Ciebie te zielone
 witam Cię prawie wiosennie ....to dla Ciebie te zielone   zanim się nie odkopiesz :P pozdróweczki cieplutkie ślę.
   zanim się nie odkopiesz :P pozdróweczki cieplutkie ślę.  
 Gabrysiu a Ty wiesz, że jo te swoi wyciepła boch myślała, że za fest zielone i z tego nic nie bydzie tym bardziej, że nasionka też były zielone. Teraz żałuję
 ....masz rację co swojskie to swojskie.
 ....masz rację co swojskie to swojskie. Na razie nie wyrzucaj tych kupnych bo może mają spóźniony zapłon i nie wykluczone, że jeszcze "wyjdą".
Wiesz te dwa wykiełkowane jak by się uchowały to mi wystarczą....jedna puszcza na altanę a drugą na bez.
Teraz chuchać i dmuchać żeby tylko rosły i nie padły.uff
Dzięki za miłe odwiedzinki. :P