Kaktusy darekcn4
- ROBERTOBORO
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lis 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
skoro interesujesz się fotografią to może wiesz jak ustawić apaprat żeby kaktus był np na czarnym tle ?darekcn42 pisze:No tak, to racja, zawsze były sprzeciwy... Na kaktusach to ja nie poprzestałem. Dzisiaj ganiałem cały dzień po polach i lasach z aparatem, fotografia... Uwielbiam spacery, co z panią można byłoby pogodzić., następnie geografia, astronomia, muzyka, gra na drums-ach itd, komputery, telefony i reszta. Dużo tego... Tylko jak to będzie kiedyś razem pogodzić? Pytanie retoryczne
.
- darekcn42
- 1000p
- Od: 9 lut 2009, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Można zmniejszyć przesłonę, czarne tło, jest czarnym tłem, raczej jak masz lustrzankę, to ograniczasz się do małej ogniskowej celem rozmycia tła, ale do prawdy, nawet fotograf w studiu ma tło, gdy robi fotkę np. do dokumentów. Nie da rady takiego efektu stworzyć. Musisz po prostu znaleść ciemniejsze tło, zrobić fotkę z mniejszym współczynnikiem przesłony, a resztę wykonasz w programie graficznym. Przyciemnisz scenerię pozostawiąj walory kaktusa, które następnie wyostrzysz i nadasz odpowiednich barw. Aparat nie jest do końca źródłem dobrych fotek, tutaj też liczy się pomysłowość. Powodzenia w fotkach, aha i rób w makro.
Pozdrawiam, Darek.
- ROBERTOBORO
- Kontakt:
- ROBERTOBORO
- Kontakt:
- darekcn42
- 1000p
- Od: 9 lut 2009, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam, wszyscy pokazują nowości, to i ja pokaże. Wielka Echinopsis dla porównania fotka przy Cereus peruvianus f. monstruosa. Nigdy nie widziałem takiej Echinopsis. Serdeczne podziękowania dla osoby która mi ja odstąpiła. Dodam, że kwiat koloru różowego.
. Moje marzenie się spełniło 
A tu fotki

Jestem pod wrażeniem

A tu fotki

Jestem pod wrażeniem

Pozdrawiam, Darek.