Moje storczyki - Anna

Zablokowany
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu...jakie podłoże przygotowałaś dla swojej wandy?

Pozdrawiam serdecznie.Danuta. :wit
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu Vandę już posadziłam w podłoże - kora sosnowa duże kawałki+styropianu+węgiel drzewny. Moczyłam ją od rana do godz. 15 i korzenie były tak giętkie, że nawet jeden nie został uszkodzony. Włożyłam z koszykiem do doniczki 19cm, gdzie zrobiłam dużo dziurek dla lepszego wietrzenia podłoża. ;:12 Mam nadzieję, że będzie jej tam dobrze? Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgodnie z wcześniejszą obietnicą - dziś sesja zdjęciowa.
Jako pierwszy - phalaenopsis Jacqueline Obrazek i zdjęcie kwiatka z bliska Obrazek
Moje paphiopedilum , które mam 3 lata. To kwitnienie jest 3 u mnie Obrazek i kwiat z bliska Obrazek I z drugiej rozety wychodzi kolejny kwiat, ale na niego muszę troche poczekać.
Mój nowy nabytek a w zasadzie spóżniony Prezent gwiazdkowy(od syna) phalaenopsis stuartiana Obrazek
No i ostatni z prezentowanych dzisiaj - phalaenopsis eqestris rose z 3 pędami do kwitnienia Obrazek Jak zaczną się rozwijać kwiatki pokaże jak wygląda. ;:11 Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękne, zwłaszcza Phal. jacqueline. też bym chciała takie oryginalne, ale nie mam skąd wziąść.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja je kupiłam w sklepie internetowym w Polsce. Ania
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja wolę kupować na wystawie, z internetu jest za drogo. ciekawa jestem, co będzie na wystawie w Sosnowcu. słyszałam, że ma być duża... nie umiem się doczekać.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ty masz to szczęście, że możesz na wystawie ja nie mam takich możliwości więc kupuję na internecie. ;:80 I jestem z nich zadowolona. Ania
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale na wystawie nie wszystko jest. w internecie jest więcej, ale zamawiając z internetu nigdy nie wiem, na co trafię, a na wystawie przynajmniej widzę te storczyki.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czasami można kupić przysłowiowego kota w worku, ale ja jakoś do tej pory miałam szczęście. Ania
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Wszyskie piękne :wink:
Jestem ciekawa, jak będzie wyglądał phal. equestris 'rose' po rozwinięciu wszystkich pączków na pędach :shock: Jednego jestem pewna - na 200% cudnie :lol:
Co do phalaenopsis sturatiana, to gratuluję :P A to jest botanik zakupiony w sklepie internetowym z fiszką czy jakaś hybryda? :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

też bym chciała mieć Phal. stuartiana, bo jest śliczny. equestrisa i jacqueline też. mam mnóstwo wymarzonych, to tylko niektóre z nich. kiedyś myślałam, że jak kupię moje wymarzone, to już nie będę chciała więcej, ale ciągle zaczyna mi się marzyć jakiś inny.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu stuartiana jest z fiszką ze sklepu internetowego. A co do eqestris rose sama jestem ciekawa jak będzie wyglądał jak rozwiną mu się wszystkie pąki. Jest to moja zdobycz z wystawy w Warszawie. Ania
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Śliczny sabotek w kolorze wiosny,a phalaenopsis Jacqueline przeuroczy.Na żywo nigdy takiego nie widziałam,jest to moje marzenie na przyszłość.

Pozdrawiam serdecznie.Danuta. :wit
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu ja mam młodą roślinę phal. Jacqeline - kwiatek na żywo jest zjawiskowy, a do tego pięknie pachnie. Więc jeśli jest on w Twoich marzeniach to proponuje zrealizować, nie będzie żałowała. ;:80 Ania
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mi też się marzy jacqueline, zwłaszcza, że pachnie, a ja pachnące bardzo lubię. nigdy go nie widziałam na żywo. mam nadzieję, że na wystawie będzie jakiś mój wymarzony.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”