Witam wszystkich serdecznie dzisiaj ze wstajacym sloneczkiem. Dzien zapowiada sie calkiem calkiem. Popoludnie spedze w ogrodku bo duzo jest pracy po zimie. Trzeba posprzatac i poprzesadzac, nakarmic bo roslinki juz sie obudzily na dobre.
Grazynko, te niebieskie kwiatki to male dzwonki (Campanula muralis nazywana tez Campanula portenschlagiana) One rosnie szybko w kazdym najmniejszym zakatku nawet w zaglebieniu na murkach i stad ich nazwa. Nie wiem czemu nie widzialam ich w waszych ogrodkach. Tutaj każdy ma te dzwonki. One sa bardzo od e na mrozy i pozostaja zielone zima. Ja posadzilam swoje wzloz aleji i swietnie rosnia.
Dziekuje ci
Cynthia za rade. Sprobuje zmniejszyc fotki. Witajcie
Aszka i Dala serdecznie. Skoro tak prosicie, no to bedzie wiecej o rozach na pierwszy ogien.
Tym razem roza nowoczesna 'Westerland' dzielo W. Kordes z 1969. Bardzo goraco ja polecam. Ta roza bardzo sie rzuca w oczy. Choduje ja bez jakichkolwiek problemow, nigdy nie jest chora, pieknie kwitnaca przez cale lato, rosnie szybko i w cudnych morelowo-koralowych kolorach. Zamowilam na internecie jedna tylko 'Westerland' i jedna 'Joseph's Coat' tez piekna co zmienia kolory, a dostalam dwie 'Westerland'. W sumie nie zaluje tej pomylki przy dostawie. Zreszta co tu duzo opowiadac sami popatrzcie

Dorzucilam jeszcze kilka fotek z ogrodka
Przyjemnego dnia w ogrodkach albo na forum dla was wszystkich