Działka Gigusi, r.2009 cz.2
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu, Agniesiu, Asiulu-witajcie.
Naprawdę u mnie to jakaś pogoda sprzyjająca, nie padało, było ciepło i słonko sie przebijało. Jak w samym sweterku kopałam, to juz naprawde musiało byc ciepło-a ja taki zmarzluch przecież.
Skopałam dalszą część pod warzywniak-jeszcze mały kwadratek został, i wkopałam wszystkie zakupione róże. Okopcowałam je i przykryłam jeszcze.
Jutro jak pogoda dopisze, to resztę zakupów powsadzam do ziemi.
Potem skopię to co zostało i drugą część pod folię.
W międzyczasie w domu wysiewam co sie da i przygotowuje te nasionka warzyw, które w marcu juz mozna do gruntu.

Naprawdę u mnie to jakaś pogoda sprzyjająca, nie padało, było ciepło i słonko sie przebijało. Jak w samym sweterku kopałam, to juz naprawde musiało byc ciepło-a ja taki zmarzluch przecież.
Skopałam dalszą część pod warzywniak-jeszcze mały kwadratek został, i wkopałam wszystkie zakupione róże. Okopcowałam je i przykryłam jeszcze.
Jutro jak pogoda dopisze, to resztę zakupów powsadzam do ziemi.
Potem skopię to co zostało i drugą część pod folię.
W międzyczasie w domu wysiewam co sie da i przygotowuje te nasionka warzyw, które w marcu juz mozna do gruntu.

-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Giga u Ciebie już wiosna ,taka prawdziwa
SUPER ,mam nadzieje ,że i do mnie w końcu dojdzie .Masz pare ,skopać taki kawał ogrodu ,i sucha ziemia,szczęśliwa musisz być
Wcale mnie nie zdołowałaś ,tymi pracami ,natchnęłaś mnie do pracy na jutro
Tak trzymaj kobieto
żeby takie krzewy wyrzucać ,
nic nie powiem .Idę szukać kabelka do aparatu 
- giga45

Jadziu Iduś-kopanie to teraz dla mnie ogromna frajda, dlatego że moge w pełni sie wyładować, rozstresować i ulżyć fałdkom na brzuchu
, ktore mi przez zime urosły
Ale tak powaznie to musze zrobic ile sie da póki M nie wyzdrowieje. Potem zostanie mi przyjemnośc doglądania i wąchania kwiatkow, a M bedzie kończył budowę(mam nadzieje, jak wszystko dobrze pójdzie).
Ale tak powaznie to musze zrobic ile sie da póki M nie wyzdrowieje. Potem zostanie mi przyjemnośc doglądania i wąchania kwiatkow, a M bedzie kończył budowę(mam nadzieje, jak wszystko dobrze pójdzie).
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
No to ja jutro też pewnie zastanę jakieś miłe niespodzianki 
Narobiłaś się jak dziki wół i powiem ci na uszko że troszkę ci zazdroszczę....
Darek musi wrócić do zdrowia - nie ma wyjścia bo tak już jest ze aby mogło być lepiej to najpierw musi być gorzej....
Tylko pilnuj go bo pewnie jak większość facetów będzie chciał się wykazać zbyt wcześnie.
Samo zdjęcie szwów oznacza że rana się zasklepiła ale wcale nie oznacza wygojenia !
Qrczę - daj mu młotkiem po łbie jak będzie szalał
Narobiłaś się jak dziki wół i powiem ci na uszko że troszkę ci zazdroszczę....
Darek musi wrócić do zdrowia - nie ma wyjścia bo tak już jest ze aby mogło być lepiej to najpierw musi być gorzej....
Tylko pilnuj go bo pewnie jak większość facetów będzie chciał się wykazać zbyt wcześnie.
Samo zdjęcie szwów oznacza że rana się zasklepiła ale wcale nie oznacza wygojenia !
Qrczę - daj mu młotkiem po łbie jak będzie szalał
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Giguś u Ciebie najwięcej o znaków WIOSNY... - tyle kwiatów zakwitło w Ogrodzie...
Podobną kolekcję widziałam tylko u Kory na Balkoniku ocieplanym.
Patrząc na te maleństwa serce się raduje, że to już wiosna blisko.
Darek jak słoneczko przygrzeje, z pewnością dokućka do ogrodu, chociażby powdychać wiosennego powietrza. A i humor Mu się poprawi i zdrowie szybciej wróci.
Podobną kolekcję widziałam tylko u Kory na Balkoniku ocieplanym.
Patrząc na te maleństwa serce się raduje, że to już wiosna blisko.
Darek jak słoneczko przygrzeje, z pewnością dokućka do ogrodu, chociażby powdychać wiosennego powietrza. A i humor Mu się poprawi i zdrowie szybciej wróci.
- giga45

Zytko, Idus , kochani witajcie.
Nie wiem co sie dzieje, bo od 2 godzin nie moglam wejśc na forum.
Cały czas wyskakuje stronka marolexu i ni jak forum nie chciało sie otworzyc.
Pisze ten post juz 3 raz i nie wiem, czy znów nie zniknie.
Idus ciesze sie,że tak szybko doszedł.
Zytuś u mnie wiosna- jak bardzo mnie cieszy. dzisiaj skopałam reszte i posadzil;am kaliny od sąsiada. czy z nich cos będzie, czy nie tego nie wiem. Ale sie cieszę, że mogłam znów dzisiaj cos zrobic na działce.
Buziaki kochani. Pozdrawiam.
Nie wiem co sie dzieje, bo od 2 godzin nie moglam wejśc na forum.
Cały czas wyskakuje stronka marolexu i ni jak forum nie chciało sie otworzyc.
Pisze ten post juz 3 raz i nie wiem, czy znów nie zniknie.
Idus ciesze sie,że tak szybko doszedł.
Zytuś u mnie wiosna- jak bardzo mnie cieszy. dzisiaj skopałam reszte i posadzil;am kaliny od sąsiada. czy z nich cos będzie, czy nie tego nie wiem. Ale sie cieszę, że mogłam znów dzisiaj cos zrobic na działce.
Buziaki kochani. Pozdrawiam.