Ogród Igi - cz.3
- zanna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tijka, zapewne najskuteczniejszym sposobem jest nie uprawianie ogrodutija pisze:Znaczy że co ,że nie ma na nie żadnych skutecznych sposobów ?
W zeszłym roku kret wlazł mojemu sąsiadowi do szklarni (z półmetrową podmurówką i od dołu z siatką zabezpieczającą
Na jednym z forów napisano mi że najskuteczniejszym środkiem do walki z kretami i trzymaniem kopytnych na dystans od ogrodu jest właśnie karbid . Ja w tym roku nie mam zamiaru tracić swojego czasu na łapanki panów we fraczkach , więc pewnie to też wypróbuję .iga23 pisze:Dzisiaj pan malarz przywiózł karbit i wkopaliśmy, podobno działa.
Zanka mój przekopał cały skalniak , reszte co pozostało rozniosły ptaszęta .
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To na wiosnę nie musiał szklarni przekopywać.zanna pisze:Tijka, zapewne najskuteczniejszym sposobem jest nie uprawianie ogrodutija pisze:Znaczy że co ,że nie ma na nie żadnych skutecznych sposobów ?, albo pozbycie się wszelkich dżdżownic, pędraków i innych larw, którymi się paskudnik żywi
W zeszłym roku kret wlazł mojemu sąsiadowi do szklarni (z półmetrową podmurówką i od dołu z siatką zabezpieczającą). Wyobraźcie sobie kreta szalejącego na ograniczonej przestrzeni...
- zanna

- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Może to patent dla leniwych posiadaczy szklarni?iga23 pisze:To na wiosnę nie musiał szklarni przekopywać.zanna pisze:Tijka, zapewne najskuteczniejszym sposobem jest nie uprawianie ogrodutija pisze:Znaczy że co ,że nie ma na nie żadnych skutecznych sposobów ?, albo pozbycie się wszelkich dżdżownic, pędraków i innych larw, którymi się paskudnik żywi
W zeszłym roku kret wlazł mojemu sąsiadowi do szklarni (z półmetrową podmurówką i od dołu z siatką zabezpieczającą). Wyobraźcie sobie kreta szalejącego na ograniczonej przestrzeni...