Ewuniu , fakt malowanie robiłam zeszłej wiosny ale niestety nie przypomnę sobie nazwy koloruEwa Janina Sadowska pisze:I ja przyłączam do chórku!
Kati powiedz jak nazywa się Twoja farba do ścian Dulux,bo czegoś takiego szukam do przedpokoju.W reszcie mieszkania jest miodowe złoto lub piasek wyspy Bali.
Zielono mi... !cz.1
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- miluck

- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo mi miło,że moje pomysły Wam się podobają,aż się
U mnie wiosna na balkonie:

Fiołeczki też ruszyły do dzieła i widać już maleńkie pączuszki, a jeden już kwitnie

Pochwalę się jeszcze wczoraj zakupioną komódką,gdzie zrobiłam sobie kącik wspomnieniowy.

Ewuniu Janino Dulux jest super, malowałam ściany w dużym pokoju i choć zdjęcia nie oddają tego koloru,
jest to miła dla oka pistacja.Natomiast u syna malowaliśmy farbom Decoral i muszę stwierdzić,że dużo gorzej kryła
ścianę i zdecydowanie szybciej się brudzi.
U mnie wiosna na balkonie:

Fiołeczki też ruszyły do dzieła i widać już maleńkie pączuszki, a jeden już kwitnie

Pochwalę się jeszcze wczoraj zakupioną komódką,gdzie zrobiłam sobie kącik wspomnieniowy.

Ewuniu Janino Dulux jest super, malowałam ściany w dużym pokoju i choć zdjęcia nie oddają tego koloru,
jest to miła dla oka pistacja.Natomiast u syna malowaliśmy farbom Decoral i muszę stwierdzić,że dużo gorzej kryła
ścianę i zdecydowanie szybciej się brudzi.
- kati-1976

I znowu piękna aranżacja
A fiołeczek wziął się do roboty.
Odnośnie farb. Dulux akrylowa jest rewelacyjna i świetnie można usunąć z niej wszelkie zabrudzenia. Dekoral natomiast gorzej kryje i niestety zabrudzenia trzymają się ściany. Kupiłam tego Decorala tylko i wyłącznie dlatego, bo kolor mi się podobał, ale teraz żałuję, bo przy małym dziecku trudno utrzymać czyste ściany
A tak na marginesie jeśli chodzi o kolory to katalogi ani to co jest na puszce nie odzwierciedlają rzeczywistych kolorów. Przetestowałam wiele farb Duluxa
A fiołeczek wziął się do roboty.
Odnośnie farb. Dulux akrylowa jest rewelacyjna i świetnie można usunąć z niej wszelkie zabrudzenia. Dekoral natomiast gorzej kryje i niestety zabrudzenia trzymają się ściany. Kupiłam tego Decorala tylko i wyłącznie dlatego, bo kolor mi się podobał, ale teraz żałuję, bo przy małym dziecku trudno utrzymać czyste ściany
A tak na marginesie jeśli chodzi o kolory to katalogi ani to co jest na puszce nie odzwierciedlają rzeczywistych kolorów. Przetestowałam wiele farb Duluxa
- myszorek

- Od: 5 cze 2007, o 16:09
Kurcze, a u mnie dulux się nie sprawdził
Nierówno pokrył ściany, poszły 2 opakowania i wyszły różne kolory
Może nierówno rozmieszane były 
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
- kati-1976

Szkodamyszorek pisze:Kurcze, a u mnie dulux się nie sprawdziłNierówno pokrył ściany, poszły 2 opakowania i wyszły różne kolory
A malowałaś jakimś delikatnym kolorkiem, czy takim intensywniejszym. Pytam,bo wiem,że czerwieniami i innymi ciemnymi barwami ciężko się maluje,bo powstają smugi ciemniejsze i jaśniejsze.
Mi jaśniutki zielony pokrył nawet intensywny niebieski kolor na ścianie(bez skrobania itp czynności).Fakt, że malowałam 2 razy. Ale ja zawsze 2 krotnie maluję
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
A wiesz Duluxa poleciła mi kuzynka z Londynu, ona sama nim malowała swój dom,ale nie miała tak wysoko jak ja,ani nie miała spękań góry ścian i sufitów.Jestem bardzo zadowolona, farby kryją dobrze i są wydajne,można je też zmywać w razie jakiejś wpadki w kuchni.Teraz kupiłam "jedna ściana" puszkę ciemno turkusowej i chcę mieć sufit-niebo w sypialni.
Świetnie wygląda ta komoda na tle naklejanki z kaliami.
Świetnie wygląda ta komoda na tle naklejanki z kaliami.
- myszorek

- Od: 5 cze 2007, o 16:09
W jednym pomieszczeniu malowałam czerwienią, w drugim właśnie jasnym zielonym. I w obu przypadkach poszły 2 opakowania i nie były chyba domieszane, pytałam nawet w castoramie czy to możliwe, no i jest możliwe.Po prostu musiałam trafić na taką partię.kati-1976 pisze:Szkodamyszorek pisze:Kurcze, a u mnie dulux się nie sprawdziłNierówno pokrył ściany, poszły 2 opakowania i wyszły różne kolory
![]()
A malowałaś jakimś delikatnym kolorkiem, czy takim intensywniejszym. Pytam,bo wiem,że czerwieniami i innymi ciemnymi barwami ciężko się maluje,bo powstają smugi ciemniejsze i jaśniejsze.
Mi jaśniutki zielony pokrył nawet intensywny niebieski kolor na ścianie(bez skrobania itp czynności).Fakt, że malowałam 2 razy. Ale ja zawsze 2 krotnie maluję
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola