Ogród Idy74 2009r cz.1
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wg mnie można. Ale Ty Giga masz zapęd. Ja będę bób sadzić po 15. Mam nadzieję, że będzie już dostatecznie ciepła ziemia.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cynthia-katar leczony trwa tylko siedem dni, a nie leczony aż tydzień (jak to zwykł mawiać jeden znany mi lekarz)Cynthia pisze:Iduś kochana-katarzysko mnie zwykłe dopadło![]()
Całą zimę łapię wszystkie infekcje od mojego bąbla,bo on przynosi bakcyle ze żłobka.
I tak nam zima zeszła....
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
judyta pisze:Cynthia-katar leczony trwa tylko siedem dni, a nie leczony aż tydzień (jak to zwykł mawiać jeden znany mi lekarz)Cynthia pisze:Iduś kochana-katarzysko mnie zwykłe dopadło![]()
Całą zimę łapię wszystkie infekcje od mojego bąbla,bo on przynosi bakcyle ze żłobka.
I tak nam zima zeszła....
Już mi lepiej
Może nie będę musiała całego tygodnia czekać
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
-
x-d-a
Witaj Ido
Czytam Wasze pogaduchy i widzę, że Wy ranne ptaszki jesteście. Ja to o 7 rano, to przewracam się na drugi bok.
Ale jak już wstałam, to popracowałam w ogrodzie i w domu zresztą też, bo cóś te okna po zimie brudnawe.
Teraz pada deszcz i pogoda taka bardziej barowa się zrobiła.
Ja też już przygotowałam warzywniczek do zasiewów i ucieszyłam się, że dymkę już można sadzić. Kupiłam też nasionka wczesnej rzodkiewki. Jak myślicie może już śmigać do gruntu
Pozdrowionka
Czytam Wasze pogaduchy i widzę, że Wy ranne ptaszki jesteście. Ja to o 7 rano, to przewracam się na drugi bok.
Ale jak już wstałam, to popracowałam w ogrodzie i w domu zresztą też, bo cóś te okna po zimie brudnawe.
Teraz pada deszcz i pogoda taka bardziej barowa się zrobiła.
Ja też już przygotowałam warzywniczek do zasiewów i ucieszyłam się, że dymkę już można sadzić. Kupiłam też nasionka wczesnej rzodkiewki. Jak myślicie może już śmigać do gruntu
Pozdrowionka
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Dalo o 7 jestem w pracy od poniedziałku do piątku ,ale w sobotę i niedzielę śpię do bólu
Rzodkiewka potrzebuje trochę ciepła do skiełkowania ,jak posiejesz to przykryj folią ,albo fizeliną .Do zasiewów ziemia musi być ogrzana,wtedy będa wschody.Co tam się oknami przejmujesz ,po zimie nie ma czasu na takie rzeczy .Najpierw ogród ,a potem sprawy bardziej przyziemne,jak coś to spuść rolety, to nic nie będzie widać.

-
x-d-a
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Ja też umyłam dziś jedno okno-przy okazji przestawiania-wyautowania pelasiek,-ale tylko wewnątrz, bo strasznie wiało.
Literatura fachowa podaje, że można także siać pietruszkę i marchew..oczywiście pod warunkiem, że nie jest zbyt mokra ziemia. Pietruszka potrzebuje do wschodów bardzo wilgotnej ziemi.Ponoć wcześniej wysiana udaje się znacznie lepiej niż ta siana później
Literatura fachowa podaje, że można także siać pietruszkę i marchew..oczywiście pod warunkiem, że nie jest zbyt mokra ziemia. Pietruszka potrzebuje do wschodów bardzo wilgotnej ziemi.Ponoć wcześniej wysiana udaje się znacznie lepiej niż ta siana później
serdecznie pozdrawiam, judyta.