Dala- mój piękny ogród cz.1
Dziękuję Dalo za odpowiedź, mam w takim razie jeszcze jedno pytanie o cięcie.Jak nisko je tniesz, że mają taki pokrój ? Pytam, bo chciałabym posadzić na 1,5 metrowym odcinku wzdłuż ogrodzenia.Dziękuję Ci za cierpliwość już z góry
do tych moich pytań, ale najlepsze rady zawsze praktyczne, nie' książkowe'
pozdrawiam
-
x-d-a
Edytko, Majko, Agnieszko, Moniko, Cynthio
dzięki za wizytę i docenienie moich skromnych wiosennych kwiatków. Mam nadzieję, że przy tej temperaturze z każdym dniem tych oznak wiosny będzie więcej.
Grzesiu - śliczny kwiatek! To dla mnie?
Selli - hortensję bukietową tnie się wczesną wiosną dość nisko przy ziemi (ok. 20 cm); im krócej przytniesz, tym wyżej wyrośnie i ładniej się rozkrzewi.
dzięki za wizytę i docenienie moich skromnych wiosennych kwiatków. Mam nadzieję, że przy tej temperaturze z każdym dniem tych oznak wiosny będzie więcej.
Grzesiu - śliczny kwiatek! To dla mnie?
Selli - hortensję bukietową tnie się wczesną wiosną dość nisko przy ziemi (ok. 20 cm); im krócej przytniesz, tym wyżej wyrośnie i ładniej się rozkrzewi.
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dala, pytałaś mnie o ukorzenianie lawendy z gałązek. Niestety nie mam pojęcia, czy w ten sposób ją się rozmnaża, także nie pomogę niestety
Sama jestem ciekawa, bo mam ją blisko wejścia do domu w miejscu, gdzie ciągle jest łamana przez psa. Czasem aż żal, cały kawał odłamany. Jeśli dałoby się takie kawałki ukorzeniać byłoby mi mniej żal.
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lawenda b.ładnie przyjmuje się z gałązekkubanki pisze:Dala, pytałaś mnie o ukorzenianie lawendy z gałązek. Niestety nie mam pojęcia, czy w ten sposób ją się rozmnaża, także nie pomogę niestetySama jestem ciekawa, bo mam ją blisko wejścia do domu w miejscu, gdzie ciągle jest łamana przez psa. Czasem aż żal, cały kawał odłamany. Jeśli dałoby się takie kawałki ukorzeniać byłoby mi mniej żal.
-
x-d-a
Cześć dziewczynki (i oczywiście chłopaki)
Ja dopiero teraz siadam dzisiaj do komputera, bo przed południem spędziłam kilka godzin w ogrodzie. Było ciepło, chociaż wietrznie. Teraz, niestety, zaczęło padać. A może "stety", bo prawdziwy ogrodnik powinien się cieszyć, jak mu roślinki podlewa.
Przy okazji porządków zauważyłam, że moje ciemierniki mają już wielkie pąki i lada dzień będą kwitły
Dzisiaj chciałam Wam pokazać fragmencik mojego ogrodu z pytankiem :Gdzie schował się Ptyś

Ja dopiero teraz siadam dzisiaj do komputera, bo przed południem spędziłam kilka godzin w ogrodzie. Było ciepło, chociaż wietrznie. Teraz, niestety, zaczęło padać. A może "stety", bo prawdziwy ogrodnik powinien się cieszyć, jak mu roślinki podlewa.
Przy okazji porządków zauważyłam, że moje ciemierniki mają już wielkie pąki i lada dzień będą kwitły
Dzisiaj chciałam Wam pokazać fragmencik mojego ogrodu z pytankiem :Gdzie schował się Ptyś