Dziękuję za odwiedziny.
Ja dopiero raczkuję w tematach ogrodowych ale jaoś dam radę

Parapety już zapełnione doniczkami z siewkami, w piwnicy stoją już doniczki z krzakami

Doczekać się nie mogę - jak większośc na tym forum
 ja niestety też mam nieciekawe widoki na sąsiadów... moim sąsiadem jest stolarz i ma warsztat tuz za moją pergolą i wygląda okropnie, stare powybijane okna i brudny mur, teraz mieszkam z rodzicami i oni tez mają jeszcze swoje stereotypy, że np bluszcz czy pnącze szkodzi na mur... ale kiedyś zrobię to po swojemu, pomaluje i puszcze winobluszcz i będzie piękna zielona ściana
 ja niestety też mam nieciekawe widoki na sąsiadów... moim sąsiadem jest stolarz i ma warsztat tuz za moją pergolą i wygląda okropnie, stare powybijane okna i brudny mur, teraz mieszkam z rodzicami i oni tez mają jeszcze swoje stereotypy, że np bluszcz czy pnącze szkodzi na mur... ale kiedyś zrobię to po swojemu, pomaluje i puszcze winobluszcz i będzie piękna zielona ściana 
 i nie przypuszczałam że ktoś napisze do
 i nie przypuszczałam że ktoś napisze do  

W/g literatury, hederifolium i odmiany, rosną właśnie pod krzewami i drzewami, tak jak mech - jako rosliny cienistego podszytu!Haniu czy cyklamenami można obsadzić ziemię pod świerkami ?? nie za ciemno?

- Pęcherznica Luteus lub Diabolo, ładnie rośnie, można formować i skrzydlaci goście w zimie zapewnieni.
 - Pęcherznica Luteus lub Diabolo, ładnie rośnie, można formować i skrzydlaci goście w zimie zapewnieni.