Ogród - hal1959 - cz.2
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniu nie zamawiałam na razie niczego,najpierw muszę zrobić rabaty ,jak ziemia na dobre odmarznie i później coś dokupię,sporo mam w piwnicy jeszcze roślin,więc nie mogę za czasu na kupować,bo nie mam zbyt dużo miejsca ,nowe rabaty będą kosztem trawnika,a ziemia gliniasta ,kamienista,a właściwie z gruzem,więc zobaczę na ile mi sił wystarczy i jakie duże rabaty uda mi się zrobić

- iwonaxp
- 1000p

- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Halinka widzę ze zakupy porobiłaś
Piękne lilie ja dzisiaj też złożyłam zamówienie w sklepie internetowym i w przyszłym tygodniu będę oczekiwać na paczkę
Ale chciałabym jeszcze upolować osróżkę olbrzymią wieloroczną .Kobeę białą i fioletową i.... jeszcze jest tego troszkę
NIe weim czy uda mi sie zrealizować moje plany w tym roku .Tym bardziej ze juz forumowicze piszą że rozpoczęli pierwsze prace w ogrodzie a u mnie ciągle jeszcze zalega śnieg
z dnia na dzień coraz mniej ale jednak. Na domiar złego znajomi mnie postraszyli ze dopiero w marcu maja być konkretne opady śniegu.Jakoś mi się wierzyć nie che ale....anomalie pogodowe u nas coraz dziwniejsze 
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lidziu wszystkie kwiatki na kolażach są moje,kolaże są pod tym względem fajne ,bo można dużo roślinek pokazać razem kolorystycznie albo gatunkowo
.
Stokrotki wiosną kupiłam w ogrodniczym w malutkich doniczkach, kwitnące już, więc mogłam sobie wybrać kolory,one się rozrastają ,więc dzielę je i sadzę w inne miejsca.jest zawsze duży wybór i tanie wiosną.
IwonkoIwonko nakupowałam lilii,ale dzisiaj jeszcze 3 trąbkowe kupiłam,bo takich w Obi nie było.Dokupiłam jeszcze mieczyków w kolorach ,których nie mam.Nie strasz śniegiem bo ja już planowałam coś nie coś posadzić,czekam tylko jak ziemia rozmarznie
Cynthio bardzo stanowczo śniegowi Nie
.Dzisiaj kupiłam ziemię ogrodową i muszę posadzić część roślin do doniczek i posiać szałwię trójkolorową i galtonię,tylko gdzie ja to postawię
Renatko liczyłam się z tym szaleństwem,to było szaleństwo zamierzone,ale dzisiaj jeszcze 3 dokupiłam i wcale nie wiem czy to koniec

Stokrotki wiosną kupiłam w ogrodniczym w malutkich doniczkach, kwitnące już, więc mogłam sobie wybrać kolory,one się rozrastają ,więc dzielę je i sadzę w inne miejsca.jest zawsze duży wybór i tanie wiosną.
IwonkoIwonko nakupowałam lilii,ale dzisiaj jeszcze 3 trąbkowe kupiłam,bo takich w Obi nie było.Dokupiłam jeszcze mieczyków w kolorach ,których nie mam.Nie strasz śniegiem bo ja już planowałam coś nie coś posadzić,czekam tylko jak ziemia rozmarznie
Cynthio bardzo stanowczo śniegowi Nie
Renatko liczyłam się z tym szaleństwem,to było szaleństwo zamierzone,ale dzisiaj jeszcze 3 dokupiłam i wcale nie wiem czy to koniec
podpisuję się łapkami i nóżkamiCynthia pisze:Sniegom mówimy stanowcze NIE![]()
Trzeba kwiatki wysadzać bo zalegają na parapetach i w lodówkach
chociaż po dzisiejszej chlapie zatęskniłam za zmarznietą ziemią
z uśmiechami Iza
u liski
u liski